Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Kehitysvammaliitto sai RAY:n tunnustuspalkinnon alkoholin vaurioittamien lasten ja nuorten auttamisesta

Kehitysvammaliitto

Kehitysvammaliitto sai RAY:n tunnustuspalkinnon alkoholin vaurioittamien lasten ja nuorten auttamisesta

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2013 klo 15:21
Julkaisija: Kehitysvammaliitto

RAY jakoi 18.4. ensimmäiset Vaikuttavaa!-tunnustuspalkinnot vaikuttavasta järjestötyöstä. Yksi palkituista oli Kehitysvammaliitto, joka palkittiin toiminnastaan sikiöaikana alkoholille altistuneiden FASD-lasten ja -nuorten auttamiseksi.

Kehitysvammaliiton hankkeessa osoitettiin sikiöaikaisen alkoholialtistuksen elämänmittaiset vaikutukset kokemusasiantuntijoiden kertomana. Hankkeessa oli mukana niin FASD-nuoria kuin heidän sijaisperheitään. Tutkimusosuudessa selvitettiin leikki- ja kouluikäisten FASD-lasten elämäntilannetta ja tuen tarvetta. Alkoholin lapselle aiheuttamat vauriot vaihtelevat lievistä oppimisvaikeuksista vaikeaan kehitysvammaan ja elimellisiin vaurioihin.

”Alkoholivaurio vaikeuttaa oppimista ja elämänhallintaa vielä aikuisiässä. Siksi näistä asioista pitää puhua. Selviytymistarinoitakin on, mutta niihin on tarvittu hyvät ja sinnikkäät tukiverkot”, erityisasiantuntija Heikki Seppälä Kehitysvammaliitosta totesi.

”Aiheeseen liittyy paljon moraalisia kysymyksiä, mutta keskustelua pitää käydä kiihkottomasti. Tärkeintä on, että lapset saavat tarvitsemaansa apua, heitä ei arvoteta ja heidän vahvuuksiaan tuetaan”, tutkimuspäällikkö Antti Teittinen sanoi.

Vaikuttavaa!-tunnustus myönnettiin kolmelle RAY:n avustamalle järjestölle: Kehitysvammaliitto, Pesäpuu ry ja Exit - pois prostituutiosta ry. Perusteluina oli kohderyhmien tavoittaminen ja merkittävä hyötyminen toiminnasta sekä tavoiteltujen ja pysyvien tulosten saavuttaminen.

 

 

Lisätietoa FASD-lasten ja -nuorten tukihankkeesta: erityisasiantuntija Heikki Seppälä, Kehitysvammaliitto, puh. 0400 442 831, heikki.seppala@kvl.fi


Lisätietoa sikiöaikaisesta alkoholialtistuksesta: www.verneri.net/fasd

 

Kehitysvammaliitto edistää kehitysvammaisten ja muiden oppimisessa, ymmärtämisessä ja kommunikoinnissa tukea tarvitsevien ihmisten tasa-arvoa ja osallistumista yhteiskunnassa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs