Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » HelsinkiMissio tuo äiti- ja isämentorit Espooseen

HelsinkiMissio

HelsinkiMissio tuo äiti- ja isämentorit Espooseen

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2015 klo 10:00
Julkaisija: HelsinkiMissio

Mentorimalli tukee lapsiperheitä, joilta puuttuvat isovanhempien ja muiden arjen auttajien tukiverkostot.

HelsinkiMissio tuo Helsingissä hyväksi todetun mentorimallin Espooseen. Mentoreiden rekrytointi on aloitettu, ja ensimmäiset espoolaisperheet saavat omat koulutetut mentorinsa näillä näkymin jo kesäkuussa Perhetyön kautta. Mentorit antavat ennaltaehkäisevää tukea.

– Espoo on leimallisesti lapsiperheiden, lasten ja nuorten kaupunki. Se näkyy myös perhe- ja sosiaalipalvelujen asiakaskunnassa, Espoon perusturvajohtaja Juha Metso toteaa. – Haluamme huolehtia espoolaisperheistä ja -nuorista jo siinä vaiheessa kun peli ei vielä ole pelattu, ennaltaehkäisevästi. Kaikkea auttamista ei voi silti delegoida viranomaisille. Haluamme täydentää ammattiauttamista vapaaehtoisten antamalla avulla, ja siihen HelsinkiMission mentorimalli antaa hyvän mahdollisuuden, Metso jatkaa.

Vapaaehtoistoimintaa ammattiavun rinnalle

Mentoritoiminta toteutetaan yhdessä HelsinkiMission kanssa. HelsinkiMissio rekrytoi ja kouluttaa vapaaehtoiset mentorit. Espoon kaupungin perhepalvelujen työntekijät puolestaan ohjaavat mentoritoiminnan piiriin niitä asiakasperheitään, joiden he katsovat hyötyvän vapaaehtoisen mentorin antamasta tuesta.

– Tehtävämme HelsinkiMissiossa on luoda uusia innovaatioita ja käytäntöjä yksinäisyyden vähentämiseksi, HelsinkiMission toiminnanjohtaja Olli Valtonen sanoo. – Julkisen sektorin ja järjestön yhdessä toteuttama mentoritoiminta on osoittautunut menestystarinaksi. Lapsiperheet ovat kokeneet mentoreiden antaman tuen tärkeäksi. Kouluttamamme mentorit ovat kokeneet toiminnan merkityksellisenä ja antoisana, Valtonen kertoo.

Helsingistä saadun kokemuksen mukaan kaupungin varhaisen tuen työntekijät ovat voineet lopettaa työskentelynsä aiemmin niissä perheissä, joissa mentori on vastannut perheiden tarpeisiin. Mentorit ovat voineet tarjota apua sellaisille vanhemmille, joiden haasteina ovat yksinäisyys ja tarve ihmisen kohtaamiseen ja kuulluksi tulemiseksi. Työntekijöiden mukaan mentoroitavissa perheissä yksinäisyys on lievittynyt, vanhempien oma toimijuus on vahvistunut, passiivisuus ja alakulo poistuneet, jumittuneet tilanteet menneet eteenpäin ja koko perheen tilanne helpottanut vanhemman mielialan parantumisen myötä.

Hyvä palaute kannustaa laajentamaan toimintaa

Vapaaehtoisten rekrytointi käynnistyy HelsinkiMission ulkomainoskampanjalla Espoossa 27.4. ja rekrytointitapahtumalla kauppakeskus Isossa Omenassa 28. ja 29.4. klo 10–20. Mentorikoulutukseen voi hakea myös netissä osoitteessa www. pelastakaasukupolvi.fi

Tavoitteena on saada 30 vapaaehtoista mentorikoulutukseen kevään aikana. HelsinkiMissio on kehittänyt mallin yhdessä Helsingin kaupungin kanssa. Vapaaehtoiset äiti- ja isämentorit ovat auttaneet helsinkiläisiä lapsiperheitä vuodesta 2012 lähtien. Sekä lapsiperheet että vapaaehtoiset mentorit ovat antaneet toiminnasta hyvää palautetta. Tällä hetkellä mukana on noin sata mentoria ja perhettä.

Lisätiedot:
johtava perheohjaaja Irene Pudassalo-Kananen, p. 046 877 3522,
irene.pudassalo-kananen@espoo.fi
toiminnanjohtaja Olli Valtonen, p. 040 500 5329, olli.valtonen@helsinkimissio.fi
viestintäpäällikkö Kristiina Backberg, p. 044 733 1544, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestö haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 100 työntekijän ja 700 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä Raha-automaattiyhdistys.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs