Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » HelsingforsMissions Krisjouren för unga har hjälpt unga redan i 10 år

HelsinkiMissio

HelsingforsMissions Krisjouren för unga har hjälpt unga redan i 10 år

Pressmeddelande.
Publicerad: 04.06.2014 kl. 11:20
Utgivare: HelsinkiMissio

Krisjouren för unga vid HelsingforsMission är en låg tröskel hjälpinstans för 12-29 –åriga unga och unga vuxna samt deras familjer. Till Krisjouren kan man vända sig i livets olika kris- och problemsituationer för att få samtalshjälp, kostnadsfritt, anonymt, och utan remiss eller diagnos. Krisjouren betjänar unga oberoende boningsort.

I 10 års tid har Krisjouren verkat för att öka välbefinnandet bland unga samt förhindra ensamhet och utslagning. På initiativ av Helinä Joenperä, vars dotter begick självmord, grundades HelsingforsMissions Nuorten Kriisipiste.  Av ytterst stor vikt är att bli betjänad på sitt eget modersmål. Krisjouren för unga grundades för att svara på den svenskspråkiga målgruppens behov.

Under sina tio verksamhetsår har Krisjouren för unga redan nått ut till tusentals unga. Det årligen ökade antalet unga som besöker Krisjouren visar på att hjälpen verkligen behövs. För största delen räcker hjälpen som fås vid Krisjouren och ingen fortsatt vård behövs.

–Genom att ingripa i ett tidigt skede kan man göra underverk, och med snabb och lätt tillgänglig samtalshjälp kan man undvika både större kostnader och onödig medicinering, säger Heidi Nygård-Michelsson, utvecklingsansvarig för kris- och samtalshjälpen.

Krisjouren för unga har öppet hela sommaren

Till Krisjouren är det lätt att komma och hjälpen fås snabbt. Man kan ringa jourtelefonen under jourtid tisdag till torsdag kl. 11-13 på numret 045 3410 574 om man vill prata, fråga om råd eller boka en tid för samtalshjälp till någon av krisarbetarna. Alternativt kan man komma på besök utan tidsbeställning under samma jourtid till adressen Albertsgatan 33 i Kampen i Helsingfors.  E-post kan man skicka när som helst på dygnet till krisjouren@helsinkimissio.fi och den vägen kan man också boka en tid.

 

Tilläggsuppgifter:

 Heidi Nygård-Michelsson, utvecklingsansvarig för kris- och samtalshjälpen, 050 517 9900, heidi.nygard-michelsson@helsinkimissio.fi

Camilla Laine, ansvarig krisarbetare, 045 341 7552, camilla.laine@helsinkimissio.fi

www.krisjourenforunga.fi

HelsingforsMission är en organisation inom socialbranschen, som utvecklar och erbjuder verksamhetsformer för seniorer, unga och specialgrupper. Verksamheten, baserad på både yrkeskunskap och volontärarbete, utmanar alla människor att kämpa mot ensamheten - för de bortglömda. Organisationen har nära 90 anställda och över 1600 volontärer.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs