Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Grönlund Vapaaehtoisten päivänä: Vapaaehtoistoiminnasta tullut välittämisen kenttä

HelsinkiMissio

Grönlund Vapaaehtoisten päivänä: Vapaaehtoistoiminnasta tullut välittämisen kenttä

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2012 klo 11:11
Julkaisija: HelsinkiMissio

HelsinkiMission Grönlund Vapaaehtoisten päivänä:

Vapaaehtoistoiminnasta tullut keskeinen yhteiskunnallinen välittämisen kenttä

- Vapaaehtoistoiminta näyttäytyy yhä enemmän arvotekona tämän päivän yhteiskunnassa, joka on markkinatalousajattelun, tehokkuuspuheen ja kilpailukykypaineiden kyllästämä, muistuttaa Vapaaehtoisten päivänä 4.12. HelsinkiMission kansalaistoiminnan johtaja Henrietta Grönlund.

Vapaaehtoistoiminnan roolista Suomessa kertovat muun muassa HelsinkiMission vapaaehtoisille lokakuussa tehdyn kyselyn tulokset. HelsinkiMission vapaaehtoisista 92 % kokee, että voi toteuttaa itselleen tärkeitä arvoja järjestön vapaaehtoistoiminnassa ja 91 % ajattelee, että HelsinkiMissio vaikuttaa myönteisesti helsinkiläisten arvoihin.*

- Ihmiset kaipaavat pyhien – vaikkapa joulun - alla enemmän lämpöä ja toisista välittämistä. Vapaaehtoistoiminta kantaa tästä yhä suuremman vastuun, siitä on tullut keskeinen yhteiskunnallinen välittämisen kenttä, toukokuussa vapaaehtoistoiminnasta väitellyt Grönlund jatkaa. 

HelsinkiMission vapaaehtoisen ajatuksia ja toiminnan luonnetta on kuvattu dokumenttiin, jonka osa on nähtävissä osoitteessa http://vimeo.com/52915070

Pelastakaa sukupolvi tuo lapsiperheille uutena äitimentorit

HelsinkiMissiolla on noin 500 eri-ikäistä koulutettua vapaaehtoista auttajaa pääkaupunkiseudulla. Vapaaehtoiset toimivat tukihenkilöinä, keikka-apuna, ryhmänohjaajina ja puhelinpäivystäjinä niin läsnäoloa toivoville senioreille kuin apua ja tukea tarvitseville nuorille. 

Uusin avaus HelsinkiMission vapaaehtoistoiminnassa on lokakuussa käynnistetty Pelastakaa sukupolvi –hanke. Monivuotisen hankkeen kautta järjestö hakee auttajia -  ja sai jo kuukaudessa 131 yhteydenottoa - lapsiperheiden tueksi haluavilta vapaaehtoisilta.  Pelastakaa sukupolvi lisää yhteiskuntaamme helposti saatavaa apua lapsiperheille tulevien syrjäytymispolkujen tukkimiseksi. Vapaaehtoiset, muun muassa äiti- ja isämentorit, tulevat päiväkotien ja leikkipuistojen kautta perheiden tueksi maksutta ennen kuin näiden haasteet muuttuvat ongelmiksi. Hankkeessa HelsinkiMission kumppaneina toimivat Helsingin kaupungin sosiaalitoimi, Diakonissalaitos ja Pienperheyhdistys.

Suomessa vietetään Vapaaehtoisten päivää 4.12. Vapaaehtoistoiminnassa on jo nyt mukana kaksi viidestä suomalaisesta. Tätä palkatonta työtä yhteiseksi hyväksi tekevät naiset, miehet, nuoret ja vanhat. Vapaaehtoistoiminnan tukeminen on hyvä sijoitus: yksi siihen käytetty euro tuottaa kuuden euron verran tulosta. Tulos on hyvinvointia, jaksamista, luottamusta ja yhteisöllisyyttä.

* Kyselyyn vastasi 192 HelsinkiMission vapaaehtoistoiminnassa mukana olevaa henkilöä.

Lisätietoja: Henrietta Grönlund, kansalaistoiminnan johtaja, HelsinkiMissio, henrietta.gronlund@helsinkimissio.fi, 045 872 18 70

Liitetiedostot

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestön missiona on haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 90 työntekijän ja noin 500 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä RAY.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs