Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Först 110.000 euro till Näsdagen, nu hjälper Finlands Lionsförbund offer för supertyfonen

Suomen Lions-liitto ry

Först 110.000 euro till Näsdagen, nu hjälper Finlands Lionsförbund offer för supertyfonen

Pressmeddelande.
Publicerad: 12.11.2013 kl. 18:53
Utgivare: Suomen Lions-liitto ry

Finlands Lionsförbund har inlett en katastrofinsamling för att hjälpa offren för supertyfonen Haiyani. Beslutet fattades omedelbart efter det att organisationen just samlat in 110.000 euro för Näsdagen.

Vem som helst kan delta i insamlingen genom donation till katastroffonden. De medel som samlas in för offren för tyfonen förmedlas oavkortade via den internationella stiftelsen Lions Clubs International Foundationin (LCIF).

Katastrofen kommer att påverka samhällen länge. För att stöda återuppbyggnadsarbetet har Finlands Lionsförbund beslutat inleda en insamling med sparbössor. Den verkställs under Lions servicevecka i januari 2014. Insamlingen med sparbössor verkställs frivilligt av lokala Lionsklubbar och Leoklubbar.

Lionsförbundets katastroffond har under senaste tid stött offer för katastrofer och olyckor samt förebyggt barndödligheten i bl a Haiti, Estland, Spanien och i länder i Afrika.

Den Internationella Lions-organisationen LCIF har donerat 130.000 dollar för direkt stöd för orkanens offer. Arbetet koordineras av Lions i Filipinerna. Lions i Fjärran Östern och Sydostasien har gett 370.000 dollar.

På katastrofkontot FI54 8000 1970 8298 84 (BIC DABAFIHH) går det att donera självvald summa. Som mottagare för donationen antecknas “Taifuuni”. Katastrofkontot har insamlingslov n:o 2020/2012/2573.

Närmare uppgifter om möjligheter att bidra i internationella katastrofer genom Finlands Lionsförbund finns här.

 

Bildtext

Finlands Lionsförbund överräckte i Näsdagens TV-utsändning en check på 110.000 euro. På bilden syns generalsekreterare Maarit Kuikka samt ordförande Asko Merilä. Foto: Antti Tuomikoski.

 

 

Tilläggsuppgifter:

Tapani Rahko

Finlands Lionsförbund rf

ALERT-arbetsgruppens ordförande

050-5984676

 

 

Heidi Rantala

Finlands Lionsförbund rf

LCIF-koordinator

044-5885664

 

Bilagor

Lions-klubbarna bistår

Medlemmarna i Lionsorganisationen utför frivilligt arbete för att såväl trygga barns och ungdomars förutsättningar för ett sunt liv och sund uppväxt som stöda äldre personer, familjer, handikappade och andra som behöver hjälp. Mottot för Lionsrörelsen är: Vi tjäna. Dessa tjänster utförs av lokala Lionsklubbar. Antalet medlemmar i organisationen är nästan 1,4 miljoner i 208 länder.  Antalet medlemmar i Finland är över 25.000. Av dem är drygt 4.000 eller 16% kvinnor.

Den viktigaste intressesfären för en Lionsklubb är dess eget närområde och boendeomgivning. Bidrag har deltas ut åt bl a skolor och daghem, kommunala och privata boende för äldre och servicehus, handikappade och synskadade samt barnmotion.

Utöver det lokala biståndet deltar klubbarna också i nationella och internationella projekt, bl a insamlingar för storkatastrofer.

Lionsrörelsen har inte för avsikt att ersätta samhällets basservice, utan vill genom frivilligt arbete bistå objekt där offentliga medel inte räcker till. Denna hjälp kan för små grupper eller enskilda människor vara mycket betydande.

För att förbygga utanförskap för barn och ungdom har Lions utvecklat olika tjänster, som klubbarna möjliggör på sin hemort i samarbete med olika utbildningsenheter.

Utöver utförda tjänster bidrar klubbarna också ekonomiskt. Medel insamlas för olika objekt genom att ordna evenemang och kampanjer. Intäkterna från insamlingarna går oavkortade till dem de är avsedda för. Till följd härav bedömdes enligt en utredning som Financial Times gjorde år 2007 bedömdes Lions Clubs International Federation (LCIF) till den mest pålitliga frivillighetsorganisationen i . världen

 

Tilläggsuppgifter:

Maarit Kuikka

Generalsekreterare

Finlands Lionsförbund rf

maarit.kuikka@lions.fi

(09) 565 59510

040 580 2494

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs