Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Evolle pystytetään tällä viikolla pakolaisleiri

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Evolle pystytetään tällä viikolla pakolaisleiri

Tiedote.
Julkaistu: 13.08.2013 klo 13:04
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Lähes viisikymmentä suomalaista ja ulkomaalaista kriisi- ja katastrofityön ylemmän korkeakoulututkinnon opiskelijaa kokoontuu tällä viikolla Evolle harjoittelemaan käytännön taitojaan. Opiskelijat pystyttävät Evolle pakolaisleirin. Aihe on erittäin ajankohtainen, sillä ensi viikon tiistaina 19.8. vietetään YK:n maailman humanitaarisen avun päivää.

Opiskelijat ovat Suomessa MSc Disaster Healthcare -koulutusohjelman intensiivijaksolla. Koulutusohjelmaa toteuttaa University of South Wales yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. – Vuoden aikana opiskellaan verkossa ja kesällä kokoonnutaan yhteiselle intensiivijaksolle vuorovuosina Suomeen ja Walesiin, kertoo HAMKin yliopettaja Sari Miettinen.

Intensiivijakson aikana opiskelijat harjoittelevat taitoja, jotka ovat välttämättömiä lähdettäessä katastrofityöhön ulkomaille. – Tiimityö monikansallisessa ryhmässä, toiminta ja stressin hallinta haastavassa ympäristössä ja muuttuvissa tilanteissa, toimiminen vieraassa kulttuurissa, tilannearvion tekeminen sekä tiedon kulku ja hallinta, koordinaatio ja johtamistaidot, listaa Miettinen.

Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden osalta harjoitus Evolla keskittyy opiskelijan omaan selviytymiseen ja toimintakykyyn tiimin jäsenenä haastavissa ja stressaavissa tilanteissa. Toisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijat keskittyvät tilapäisen pakolaisleirin suunnitteluun ja rakentamiseen sekä toiminnan johtamiseen ja koordinointiin. Pakolaisia leirille saapuu esittämään Kiipulan opiskelijoita Perttulasta ja HAMKin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijoita, jolloin opiskelijat pääsevät testaamaan suunnitelmiensa käytännön toteutusta.

Intensiivijakso jatkuu seuraavalla viikolla teorian opiskelulla Hämeenlinnan Sairiossa.

Mikäli haluatte tulla tekemään juttua leiristä tai intensiivijaksosta, olemme varanneet aikaa haastatteluille torstaina 15.8.2013 klo 13. Ajo-ohje: HAMKin Evon yksiköstä (os. Saarelantie 1, Evo, Hämeenlinna) Rahtijärventietä pohjoiseen 4 km.

Haastatteluaika järjestyy tarvittaessa myös ensi viikolle, kun opiskelijat ovat Sairiossa. Otattehan haastatteluajan sopimiseksi yhteyttä Sari Miettiseen.

Lisätiedot

yliopettaja Sari Miettinen, p. 050 576 3513 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs