Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Apua kotimaan lapsille ja lapsiperheille ajoissa – Pelastakaa Lapset avaa Jonossa lapsuuteen -joulukeräyksen 20.11.

Pelastakaa Lapset ry

Apua kotimaan lapsille ja lapsiperheille ajoissa – Pelastakaa Lapset avaa Jonossa lapsuuteen -joulukeräyksen 20.11.

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2012 klo 08:59
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Joulun alla olemme tottuneet jonottamaan kaupoissa, pankeissa ja posteissa. On kuitenkin olemassa jono, josta moni ei tiedä mitään. Tälläkin hetkellä 842 lasta jonottaa tukiperhettä elämäänsä.

Suomessa on noin 17 000 lasta, jotka eivät voi asua omien vanhempiensa luona. Monen lapsen huostaanotto ja perheen hajoaminen voitaisiin välttää, jos perheet saisivat apua ajoissa. Tukiperhetoiminta on yksi tapa auttaa perhettä jo ennen kuin ongelmat ovat kasvaneet niin suuriksi, että lapset joudutaan ottamaan huostaan.

Pelastakaa Lasten tukiperheet auttavat vaikeaan tilanteeseen joutunutta perhettä selviytymään ja jaksamaan vaikeiden aikojen yli. Tukea tarvitsevat esimerkiksi yksinhuoltajaperheet ja perheet, joissa joku perheenjäsenistä on sairastunut vakavasti. Usein näillä perheillä ei ole ympärillään läheisiä ja ystäviä, jotka voisivat tulla kriisin hetkellä apuun.

Tukiperheen luona lapsi saa iloita ja nauttia huolettomista hetkistä turvallisessa ympäristössä. Samalla hän saa mahdollisuuden kasvaa tasapainoiseksi aikuiseksi.

Apua ajoissa!

Tukiperheistä on jatkuva pula. Vaikka jo lähes tuhat lasta käy Pelastakaa Lasten tukiperheissä, silti 842 lasta on edelleen jonossa. Lisää lapsia tulee jonoon jatkuvasti.

Pelastakaa Lapset avaa Jonossa lapsuuteen -joulukeräyksen 20.11. Lahjoitusten turvin voimme lyhentää jonoa sekä auttaa lapsia ja lapsiperheitä hyvissä ajoin, ennen kuin tilanne kärjistyy vakavaksi perhekriisiksi. Jo 20 euron lahjoituksella lapsi voi viettää päivän omassa tukiperheessä.

Keräys jatkuu loppiaiseen 6.1.2013 saakka. Lahjoitusvarat käytetään kotimaan lasten ja lapsiperheiden hyväksi.

Lapselle voi lahjoittaa päivän tukiperheessä Pelastakaa Lasten Toivekaupassa www.toivekauppa.fi, soittamalla numeroon 0600 03325 (20 € + pvm) tai tekemällä lahjoituksen keräystilille Nordea 101730-210727, IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestiksi ”jonossa lapsuuteen”.

Useita julkisuudesta tuttuja henkilöitä mukana tärkeän asian puolesta

Joulukampanjassa ovat mukana Jari Tervo, Eva Wahlström, Jyrki Sukula, Maria Veitola, Arman Alizad, Matti Esko, Lotta Backlund, Jani Toivola ja Tero Vaara. Heidän lisäkseen Pelle Miljoona, Matti Esko, Susanna Heikki, Arja Koriseva sekä Pave Maijanen esiintyvät hyvän asian puolesta netissä, Radio Nostalgian verkkosivuilla lyhyillä live-keikoilla perjantaisin alkaen 23.11. Tv:stä tuttu hyväntekeväisyyskonserttiajatus on siis nyt tuotu verkkoon. Keikat alkavat klo 14.00 Radio Nostalgian etusivun bannerissa ja kestävät kukin kymmenisen minuuttia. Keikkakalenteri löytyy Pelastakaa Lapset facebook-sivustolta, jossa keikat ovat nähtävissä jälkikäteen.

”Lapsiin investoiminen on investoimista tulevaisuuteen”, sanoo joulukampanjassa mukana oleva Jyrki Sukula. ”Jokaisen kynnelle kykenevän tulisi kantaa oma kortensa kekoon.”

Arja Koriseva kertoo olevansa koko sydämellään mukana kampanjassa. ”Meillä kaikilla on mahdollisuus osallistua ja auttaa. Jokainen lapsi tarvitsee huolenpitoa ja perusturvaa”, Koriseva muistuttaa

Lisätietoja:

Marika Salonen, varainhankinnan suunnittelija, Pelastakaa Lapset ry, puh. 010 843 5005, marika.salonen@pelastakaalapset.fi

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

 

Keräyslupa Poliisihallitus 2020/2011/2460

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs