Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » "Ankkuri" palvelee ulkomaisten risteilylaivojen henkilöstöä

Suomen Merimieskirkko ry

"Ankkuri" palvelee ulkomaisten risteilylaivojen henkilöstöä

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2016 klo 15:08
Julkaisija: Suomen Merimieskirkko ry

LEHDISTÖTIEDOTE 3.6.2016

Helsingin Hernesaaressa avataan kolmatta kertaa Cruise crew lounge Anchor -niminen palvelupiste kansainvälisten risteilylaivojen henkilöstölle.

Merimieskirkko ja Merimiespalvelutoimisto käynnistivät vuoden 2014 kesällä Helsingin Hernesaaressa maailmallakin harvinaisen palvelupisteen risteilylaivojen miehistöille. Vastaavaa risteilijäalusten miehistöille kohdistettua toimintaa on Venetsiassa, Kielissä, Barcelonassa ja Floridan Fort Lauderdalessa. Tänä vuonna Helsingin palvelupiste Cruise crew lounge Anchor on avoinna kolmatta kesää alkaen 13.6.2016.

Viime vuonna (2015) Helsingissä kävi 250 ulkomaista risteilijää. Kävijöitä "Ankkurissa" oli kaikkiaan n. 3 500, ja erilaisiin tapahtumiin osallistui tuhatkunta merenkulkijaa. Kaikkiaan kohtaamiskertoja on kirjattu palvelupisteen toiminnassa vuonna 2015 yhteensä 5 172 ja vuonna 2014 yhteensä 6 909. "Ankkuri" ei ole avoinna risteilymatkustajille, vaan nimenomaan alusten työntekijöille.

Kaupungin markkinointiorganisaatio Visit Helsinki arvioi risteilyalusten määrän olevan tänäkin kesänä noin 250. Risteilijäkausi alkoi 9. toukokuuta, kun ensimmäiset kolme suurta ulkomaista risteilylaivaa ankkuroituvat päiväksi Helsingin satamiin. Syksyn viimeinen alus saapuu Helsinkiin 12. lokakuuta.

"Ankkuri"-klubi sijaitsee laiturilla 2 (LHB) olevassa paviljongissa, jota aikaisemmin on käytetty matkamuistomyymälänä. Klubilta palvellaan myös muihin Hernesaaren laitureihin kiinnitettyjä laivoja ja se on auki kesä-elokuun ajan päivittäin aina kun Hernesaaressa on risteilyalus.

Klubilla tarjotaan merenkulkijoille muun muassa viestintä-, opastus-, kuljetus- ja liikuntapalveluita sekä valuutansiirtoa (MoneyGram). Tilassa pidetään myös pienimuotoista kanttiinia ja matkamuistomyymälää.

Merimieskirkon puolelta satamakuraattorina Hernesaaressa työskentelee tamperelainen yliopisto-opiskelija Matias Heikkilä, 23, joka toimi vuonna 2013 siviilipalvelusmiehenä Vuosaaren  merimieskirkolla. Merimiespalvelutoimiston työntekijänä toimii Ella Rönnberg, jolla on kokemusta työstä jo kahdelta aikaisemmalta risteilijäkesältä.

Palvelupiste sijaitsee sataman suljetulla alueella, eikä sinne pääse ilman kulkulupaa. Sen saamiseksi median edustajat voivat ottaa yhteyttä Jaakko Laasioon tai Pekka Karppaseen (yhteytiedot alla).

Ankkurin Facebook-sivut: https://www.facebook.com/anchorlounge


Lisätiedot:

Pekka Karppanen (Mepa / Finnish Seamen's Service): vapaavahti@mepa.fi, 0400 879 733
Jaakko Laasio (Merimieskirkko / Finnish Seamens's Mission): jaakko.laasio@merimieskirkko.fi, 0400 156 660

Kuvat: SMK/Marko Toljamo. Kuvia saa käyttää ja julkaista vapaasti asiayhteydessä.

Liitetiedostot

Merimieskirkko – välittävien yhteisöjen kirkko

Suomen Merimieskirkko on itsenäinen yhdistys, joka perustettiin vuonna 1875. Merimieskirkko toimii ulkomailla asuvien ja liikkuvien suomalaisten parissa sekä tekee kansainvälistä merenkulkijatyötä Suomen satamissa.
Vuonna 2015 Merimieskirkon työssä kohdattiin yli 290 000 ihmistä. Kotimaan kansainväliset merimieskirkot palvelevat Haminassa, Kotkassa, Helsingin Vuosaaressa ja Hernesaaressa (kesäkausi), Turussa, Raumalla, Kokkolassa, Oulussa ja Kemi-Torniossa.
Ulkomailla Merimieskirkolla on toimintaa Saksassa, Belgiassa, Hollannissa, Luxemburgissa, Isossa-Britanniassa ja Kreikassa. Lisäksi yhdistys harjoittaa matkapappitoimintaa Irlannissa, Puolassa ja Kaakkois-Aasiassa. 

http://www.merimieskirkko.fi/ ja http://www.facebook.com/Merimieskirkko

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs