Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Äitiyspakkaus 11-vuotiaalle – Plan International Suomi käy lapsiäitiyttä vastaan

Plan International Suomi

Äitiyspakkaus 11-vuotiaalle – Plan International Suomi käy lapsiäitiyttä vastaan

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2016 klo 09:35
Julkaisija: Plan International Suomi

Joka vuosi arviolta kaksi miljoonaa alle 15-vuotiasta tyttöä ympäri maailmaa tulee äidiksi. Lapsiäideillä on muita suurempi riski kärsiä komplikaatioista tai kuolla raskauden ja synnytyksen aikana. He myös jäävät usein ilman koulutusta sekä yhteiskunnan tukea. Siksi lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi esittelee tänään, kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11-vuotiaan äitiyspakkauksen.

Lapsiäidit elävät useimmiten köyhyydessä eivätkä saa riittävää terveydenhoitoa ja tukea. Moni heistä on jäänyt vaille koulutusta ja tietoa siitä, miten raskauden voi välttää tai miten vauvasta tulee huolehtia. Osa kehitysmaan lapsiäideistä ei selviä raskausajasta ja synnytyksestä. Ne, jotka selviävät, joutuvat hyvästelemään oman lapsuutensa ja jättämään usein koulunkäynnin kesken. Lapsiäidit ovat tavallisesti myös lapsivaimoja.

Plan International Suomi työskentelee tyttöjen oikeuksien puolesta ja tuo esiin ongelman, joka tänäkin päivänä koskettaa miljoonia lapsia ympäri maailmaa. Plan International Suomi esittelee tänään, kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11.10. tuotteen, jota maailman ei pitäisi tarvita: äitiyspakkauksen 11-vuotiaalle äidille.

Äitiyspakkauksen sisältö kertoo lapsiäitien todellisuudesta

“Ajatuksella 11-vuotiaan äitiyspakkauksesta haluamme synnyttää keskustelua lapsiäitien suuresta määrästä ja siitä maailmasta, johon kehitysmaissa elävät lapsiäidit vauvansa synnyttävät. Meille itsestään selvät asiat puuttuvat köyhyydessä eläviltä lapsiäideiltä”, kertoo Plan International Suomen markkinointijohtaja Kirsi Mettälä.

11-vuotiaan äitiyspakkaus muistuttaa muodoltaan suomalaista äitiyspakkausta, mutta sen sisältö heijastelee kehitysmaiden lapsiäitien tarpeita. Sisältö myös muistuttaa, että lapsen saanut äiti on itsekin yhä lapsi. Pakkaus sisältää äidin ja vauvan sängyt, jotta mahdollisesti häpeän takia hylätyksi tulleella äidillä on paikka missä nukkua. Laatikot toimivat myös ruumisarkkuina, koska alle 15-vuotiaalla synnyttäjällä ja hänen vauvallaan on korkea riski kuolla synnytyksessä. Pakkauksessa on kuvakirja vauvanhoidosta lukutaidottomille äideille sekä kaksi lelua, jotta myös nuori äiti voi jatkaa leikkejä. Lisäksi äitiyspakkauksessa on kaksi rokotetta ja syntymätodistusta, jotka voivat puuttua myös äidiltä. Pakkauksessa on myös puoli litraa vettä, jotta äiti saisi puhdasta vettä edes kerran synnytyksen jälkeen.

Lapsiäitien tilanne on vakava ja vaatii välitöntä huomiota. Lapsiäidit tarvitsevat tukea ja puolustajia. Lahjoitusten avulla meillä on useita tapoja vaikuttaa vaarallisen varhaisiin raskauksiin, kuten vaikuttaminen maiden lainsäädäntöön, yhteisöjen asenteisiin ja normeihin, koulujen turvallisuuden parantaminen ja tyttöjen ja poikien kouluttaminen terveydestä, perhesuunnittelusta ja heidän omista oikeuksistaan,” Mettälä sanoo.

Ajatuksen Plan International Suomelle on suunnitellut mainostoimisto hasan & partners.

Lisätiedot

Katso 11-vuotiaan äitiyspakkaus -kampanjavideo: https://m.youtube.com/watch?v=YeGVA5hozjQ

Kampanjavideon latauslinkki: http://extra.hasanpartners.fi/_RbeuVb35c6DGaR

Kampanjan kuvamateriaalien latauslinkki: http://extra.hasanpartners.fi/_IzesAUJbg6eGaR

Kirsi Mettälä, markkinointijohtaja, Plan International Suomi
kirsi.mettala@plan-international.org, +358 40 456 0517
www.plan.fi/tyttöjenpuolella

Plan Internationalin Näkymättömät näkyviin -raportti tyttöjen aseman parantamisen puolesta: https://plan.fi/sites/default/files/plan_images/counting_the_invisible_eng.pdf

Liitetiedostot

Plan International on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista lastenoikeusjärjestöistä. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan parantaa kehitysmaiden lasten, erityisesti tyttöjen, elämää ja suojelua 70 maassa. www.plan.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs