Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Adventtikeräys tukee lasten koulutusta

Kirkon Ulkomaanapu

Adventtikeräys tukee lasten koulutusta

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2014 klo 11:55
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanavun Adventtikeräyksellä tuetaan tänä vuonna lasten mahdollisuutta koulutukseen. Köyhyys ja konflikti vaikuttavat monen lapsen tulevaisuuteen, kun koulu jää kesken.

Myanmarissa pelkästään maan luoteisosissa 140 000 ihmistä asuu pakolaisleireillä. Monet heistä ovat lapsia, joiden koulunkäynti on keskeytynyt.

12-vuotias Kyaw Naign Soe on onnekas, sillä hänellä on nyt mahdollisuus käydä koulua, vaikka konflikti keskeytti koulunkäynnin vuodeksi.

”En ole koskaan aiemmin saanut mitään koulutarvikkeita koulusta”, kertoo Kyaw Naign Soe.

Uudessa koulussa lähellä leirillä olevaa kotia hän kaivaa koulukirjansa esille Kirkon Ulkomaanavun lahjoittamasta koululaukusta. Kirjojen lisäksi koululaiset saivat myös kyniä, pyyhekumin, vesipullon, varvassandaalit ja sadetakin.

Kyaw Naign Soe on onnekas. Monen lapsen koulunkäynti on katkennut yli kaksi vuotta kestäneen konfliktin takia. Osa heistä ei ole voinut koskaan käydä koulua. Köyhyys ja konflikti vaikuttavat monen lapsen tulevaisuuteen.

Adventtikeräyksen 2014 tuotolla Kirkon Ulkomaanapu tukee lasten oikeuksia päästä kouluun. Monen lapsen tulevaisuuden suunta voi muuttua, jos he pääsevät kouluun.

Pienillä asioilla, kuten koulutarvikkeilla voi olla ratkaiseva merkitys lapsen elämässä.

Keräykseen voi osallistua lähettämällä tekstiviesti LAHJOITUS numeroon 16499 (20 €) tai tilille IBAN: FI33 1572 3000 5005 04, viestiksi ”Adventtikeräys”

Lisätietoja:
Annamaria Eteläpää, varainhankinnan koordinaattori, puh: 0400 103 371
Johanna Karjalainen, varainhankintapäällikkö, puh: 040 733 0471
Eeva Suhonen, tiedottaja, puh: 0400 103 286

 

 

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs