Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » A-klinikkasäätiö pitää nykyistä rahapelimonopolien työnjakoa toimivana

A-klinikkasäätiö

A-klinikkasäätiö pitää nykyistä rahapelimonopolien työnjakoa toimivana

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2014 klo 16:10
Julkaisija: A-klinikkasäätiö

Sisäministeriön ehdotus rahapelitoimijoiden RAY:n, Veikkauksen ja Fintoton yhdistämisestä muuttaisi merkittävästi suomalaisen kansalaisjärjestötoiminnan rahoitusta. A-klinikkasäätiö ei kannata yhdistämistä.
 
A-klinikkasäätiö katsoo, että rahapelimonopolien nykyinen työnjako antaa kansalaisjärjestöille kohtuullisen ennakoitavat mahdollisuudet toimia yhteiseksi hyväksi pitkäjännitteisesti. Siksi nykyinen rahapelimonopolijärjestelmä on säilytettävä. RAY-avustukset tulee ohjata täysimääräisinä sosiaali- ja terveysjärjestöille. Hallituksen tulee hallitusohjelman mukaisesti varmistaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaedellytysten turvaaminen.
 
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen työtä tukevan RAY:n avustustoiminta on kansainvälisestikin ainutlaatuista valtion ja kansalaisyhteiskunnan yhteistoimintaa, jota ei ole syytä vaarantaa. Ennen mitään organisatorisia muutoksia olisi erityisen tärkeää päästä yksimielisyyteen uudesta jakosuhdelaista.
 
Nykyinen taloustilanne on tuonut järjestöille uusia haasteita ja lisännyt sosiaali- ja terveysjärjestöjen työn tarvetta. Ei ole järkevää heikentää tämän työn edellytyksiä tai tuoda tilanteeseen lisää epävarmuutta.
 
Mikäli nykyinen rahapelitarjonta on joiltakin osin arpajaislain vastaista eli keskenään kilpailevaa, asiaa valmistelevan sisäministeriön tulee yksilöidä ongelmalliset pelit.
 
EU-komissio totesi vuonna 2013, että Suomen nykyinen rahapelimalli on EU-lainsäädännön mukainen eikä siitä löydy huomautettavaa. Suomi sai ainoana unionimaista komission varauksettoman hyväksynnän nykyiselle rahapelimonopolijärjestelmälle, jonka katsottiin johdonmukaisesti vastaavan yleistä etua tavoitteleviin päämääriin. Yhdistäminen saattaisi myös vaikuttaa Suomen rahapelimonopolijärjestelmän asemaan EU-lainsäädännön tulkinnoissa, jolloin koko monopolijärjestelmä olisi vaakalaudalla.
 
Pelihaittoja tulee ehkäistä tehokkaasti. Suomessa on onnistuttu varsinkin rahapeleihin muualla maailmassa yleisesti liittyvän rikollisuuden torjunnassa. Rahapeliyhtiöiden on edelleen terävöitettävä otettaan pelaamisesta aiheutuvien sosiaalisten ongelmien ehkäisemiseksi.
 
Lisätietoja: toimitusjohtaja Olavi Kaukonen, A-klinikkasäätiö, puh. 050 5286 189, olavi.kaukonen @ a-klinikka.fi

A-klinikkasäätiön hoito- ja kuntoutuspalvelut, ehkäisevä päihdetyö ja asiantuntijapalvelut vähentävät päihdehaittoja ja muita psykososiaalisia ongelmia. Samalla A-klinikkasäätiö parantaa päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä asemaa.
 
www.a-klinikka.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs