Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Yksi moottoripyörähistorian suurimmista ikoneista tekee paluun markkinoille.

Oy Otto Brandt Ab

Yksi moottoripyörähistorian suurimmista ikoneista tekee paluun markkinoille.

Tiedote.
Julkaistu: 24.07.2015 klo 11:00
Julkaisija: Oy Otto Brandt Ab

Pitkään ja hartaasti odotettu uusi Honda CRF1000L Africa Twin tulee myyntiin Suomessa loppuvuodesta 2015. Legendan uusi versio perustuu viime marraskuussa EICMA-moottoripyörämessuilla esiteltyyn True Adventure -prototyyppiin. Uuden Africa Twinin tuotekehittelyssä on keskitytty erityisesti erinomaisten maasto-ominaisuuksien luomiseen ja se tuleekin olemaan todellinen ”all-round” -moottoripyörä.

Honda CRF1000L Africa Twin tulee olemaan saatavilla myös Hondan DCT -vaihteistolla, jonka toiminta on säädetty vastaamaan off-road -ajamisen vaatimuksia. 

Moottori.

Africa Twinin 998cc moottori on kokonaan uusi. Erittäin kompaktin 2-sylinterisen rivimoottorin teho on 70Kw ja vääntö kunnioitettavat 98Nm. 270 –asteinen sytytysjärjestys antaa moottorille paitsi varsin omintakeisen käyntiäänen, myös tehontuotto on erittäin lineaarinen tyhjäkäynniltä aina huippukierroksille asti. Hondan motocrosspyöristä tuttu sylinterinkannen Unicam –rakenne tekee moottorista erittäin matalan, jonka ansiosta säästyneet senttimetrit on voitu käyttää pyörän maavaran lisäämiseen, ilman että rungon kokonaiskorkeutta on jouduttu kasvattamaan. 6 vaihteisen vaihdelaatikon kytkentämekanismit ovat erittäin lähellä motocrosspyörissä käytettyjä ratkaisuja, mahdollistaen erittäin helpon ja ennen kaikkea tarkan vaihteiden kytkeytymisen. Luistokytkin helpottaa vaihteiden kytkeytymistä moottorijarrutuksen aikana, sekä pehmentää vaihdelaatikkoon kohdistuvaa rasitusta. Vakiona oleva Hondan HSTC -luistonestojärjestelmä on säädettävissä kolmeen eri asetukseen ajo-alustan ja kuljettajan mieltymysten mukaisesti. Järjestelmä on myös kokonaan poiskytkettävissä.

Runko.

Rungon suunnittelussa on alusta asti ollut kolme tavoitetta: Hyvät maastoajo-ominaisuudet, tarpeeksi jäykkä rakenne kovavauhtiseen touring-ajoon sekä päivittäisessä käytössä tarvittava yleispyörän ketteryys. Uuden Africa Twinin rungossa onkin onnistuttu yhdistämään nämä kaikki, tuloksena erittäin jäykkä mutta hyvän ajovasteen antava runko. Lisäksi pyörän painopiste on saatu erittäin matalaksi. Etujousitus on täysin säädettävissä oleva Showan valmiste ja etujarrut ovat 310mm kelluvat ”piparkakkulevyt” 4-mäntäisin radiaalipuristimin. Takajarrun ABS järjestelmän voi kuljettaja halutessaan kytkeä pois toiminnasta. Taka iskunvaimennin on niin ikään Showan valmistama ja säädettävissä. Rengaskoko on sama kuin Honda CRF450 Rally –kilpapyörässä; edessä on 21” ja takana 18” pinnavanteet. Lähes 19 litran polttoainesäiliö mahdollistaa uudelle Africa Twinille yli 400km tankkausvälit. 

DCT-vaihteisto.

Kuten useimmat viimeaikojen Honda uutuudet, myös Africa Twin on saatavilla Hondan ainutlaatuisella DCT –kaksoiskytkin vaihteistolla. Tässä versiossa moottorin leveys ei DCT vaihteiston myötä kasva lainkaan (verrattuna manuaali laatikkoon) ja sen ajo-ohjelmat on päivitetty vastaamaan maastokäytön vaatimuksia. Kuten aikaisemminkin, vaihdelaatikossa on kolme eri käyttöasentoa; automaatti (D), sport automaatti (S) ja manuaali. Manuaali asetuksessa vaihteita vaihdetaan joko ohjaustangon napeista tai lisävarusteena saatavalla polkimella. Uutuutena Sport automaatti -asetuksessa kuljettaja voi valita kolmen erilaisen vaihto- ohjelman välillä, riippuen kulloisestakin maastosta. Lisäksi hallintalaitteista löytyy katkaisija, jota painamalla DCT järjestelmä automaattisesti käyttää parhaan takapyöräpidon mahdollistavaa ajo-ohjelmaa. Ajettaessa ylämäkeen DCT -järjestelmä mittaa automaattisesti nousukulman jyrkkyyttä ja säätä vaihto-ohjelman kulloisenkin tilanteen mukaiseksi. Värit Honda CRF1000L Africa Twin julkaistaan neljässä eri värissä, joista kaksi on Suomen tuontiohjelmassa: -CRF Dakar Rally -Tricolor Alustavat hinnat Honda CRF1000L Africa Twin kokonaishinta 17.990€ Honda CRF1000L Africa Twin DCT kokonaishinta 19 690 €

 

Tarkemmat maahantuloajat ja täydellinen hinnasto julkaistaan myöhemmin.

Lisätietoja:

Patrick Manner
Myyntipäälikkö
Honda moottoripyörät
Oy Brandt Ab
p. 0400-654698
patrick.manner@brandt.fi

  

Oy Brandt Ab tuo maahan Honda-moottoripyöriä, -perämoottoreita, -mönkijöitä, -puutarhakoneita, -generaattoreita, -vesipumppuja, -lumilinkoja ja -paikallismoottoreita, Yanmar-meridieselmoottoreita, -perävetolaitteita ja -teollisuusmoottoreita, Arai-kypäriä, Ligier- ja Due-mopoautoja sekä Torqeedo-sähköperämoottoreita. 

Oy Brandt Ab on osa vuonna 1905 perustettua Otto Brandt -konsernia, johon kuuluvat Oy Brandt Ab, TerhiTec Oy (Terhi- ja Silver-veneet), Polaris-maahantuoja Brandt-Polaris Oy sekä Suomen suurin vene-, moottoripyörä- ja mönkijätalo Bike World Oy.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs