Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Uuden Renault Clion ennakkohinnat julkistettu

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Uuden Renault Clion ennakkohinnat julkistettu

Tiedote.
Julkaistu: 22.11.2012 klo 12:00
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Uuden Renault Clion ennakkomyynti käynnistyy tänään. Ensimmäiset koeajoautot saapuvat liikkeisiin itsenäisyyspäivän tienoilla.

Uusi Renault Clio esiteltiin eilen jälleenmyyjäverkostollemme ja sai erittäin innostuneen vastaanoton, kertoo Kai Katavisto, Renault johtaja.

Jo palkittu

Uusi Renault Clio sai kansainvälisen Kultainen Ohjauspyörä-palkinnon marraskuun alussa. Kultainen Ohjauspyörä –tunnustuksen jakaa BILD am SONNTAG sekä AutoBILD. Kaikkia lukijoita, joita on 73 miljoonaa, kutsuttiin mukaan äänestämään suosikkimalliaan. Finalistien joukosta valittiin lopulliset voittajat testiajojen perusteella.

Kolme varustetasoa

Valittavana on kolme eri varustetasoa – Authentique, Expression ja Dynamique. Jo  perustaso Authentique on runsaasti varusteltu. Vakiona löytyy muun muassa vakionopeussäädin, mikä on tässä luokassa harvinaista. Keskitason Expressionissa on lisäksi vakiona mm. MediaNav multimediajärjestelmä navigoinnilla ja korkein varustetaso Dynamique sisältää automaattisen ilmastoinnin, handsfree-avainkortin ja 16” kevytmetallivanteet.

Edistyksellinen Bluetooth ® -radio perusversiosta lähtien

Uusi Renault Clio sisältää valikoiman Bluetooth ® -radioita. Matkustajat voivat nauttia musiikista kannettavien soittimien välityksellä sekä käyttää puhelintaan handsfree toiminnolla. Radio pystyy käyttämään kuljettajan matkapuhelimeen varastoituja numeroita (puhelimesta riippuen) ja autossa on oma mikrofoni. Äänentoiston laatu on optimoitu ja kaikissa radiomalleissa on Bluetoothin lisäksi AUX- ja USB-portti kannettavien soittimien sekä matkapuhelinten liittämiseen.

Kaikki uuden Renault Clio -versiot ovat varustettu kehittyneellä äänijärjestelmällä, joka on integroitu etuovien kaiuttimiin. Järjestelmä tunnetaan nimellä Renault Bass Reflex ja se tuottaa saman äänenvoimakkuuden ja kuuntelemisen ilon kuin kotikäytössä oleva 30-litrainen kaiutin. Basson taajuustoisto on voimakkaampi ja saturaatio- sekä häiriökynnys ovat paljon korkeammalla.

MEDIA NAV -järjestelmä

Uusi Renault Clio esittelee valikoiman kokonaan uusia multimediaratkaisuja. Keskikonsoliin sijoitettu MEDIA NAV -järjestelmä tuottaa kaikki perustason multimediatoiminnot ja se on vakiovarusteena kahdessa kolmesta varustelutasosta. Seitsemäntuumaisella (18cm) kosketusnäytöllä multimediatoimintojen käyttö on sujuvaa. Bluetooth-yhteydellä onnistuu niin puhelut, kuin musiikin langaton suoratoisto. Kannettavat musiikkisoittimet voidaan yhdistää USB-portin tai AUX-liittimen kautta. MEDIA NAV sisältää Nav N Go -navigaattorin 2D ja 3D (lintuperspektiivi) näytöillä. USB-portti ja web vuorovaikutus tekevät NAVTEQ -karttojen päivittämisen helpoksi.

Turvallinen

Mäkilähtöavustin vakiona kaikissa malleissa. Kun kuljettaja nostaa jalkansa jarrupolkimelta mäessä, ESC-järjestelmään liitetty mäkilähtöavustin pitää auton paikallaan kahden sekunnin ajan ja estää sitä liukumasta taaksepäin.

Kaikki uudet Cliot on varustettu ESC-ajonvakautusjärjestelmällä, ASR-luistonestojärjestelmällä, ABS-jarruilla ja hätäjarrutustehostimella. Vakiovarusteluettelo sisältää myös vakionopeussäätimen nopeudenrajoittimella sekä kaistanvaihtovilkun, joka väläyttää yhdellä näpäytyksellä vilkkuvaloja kolme kertaa.

Uusi Clio on saanut täydet viisi tähteä EuroNCAP-törmäystestissä.

Käytännöllinen

Uuden Clion avain on korvattu elektronisella kortilla. Varustetasosta riippuen saatavilla on myös automaattinen handsfree järjestelmä, joka lukitsee ja avaa ovet ja käynnistää moottorin käynnistysnappulaa painamalla ilman että kuljettaja ottaa kortin taskustaan, laukustaan tai vaikkapa lompakostaan.

Vakiovarusteiden pitkä luettelo sisältää myös sähkölämmitteiset sivupeilit ja sähkötoimiset etusivuikkunat.

Uudessa Cliossa on paljon käytännöllistä säilytystilaa, kuten seitsemän litran hansikaslokero ja kaikissa ovissa olevat lokerot, joihin mahtuu esimerkiksi 1,5 litrainen vesipullo.

Yksinkertainen katkaisija mahdollistaa kaikkien ikkunoiden huurteenpoiston samanaikaisesti ja ilmastointijärjestelmää on parannettu hiljaisemmaksi ja tehokkaammaksi edelliseen malliin verrattuna.

Varustetasosta riippuen uudessa Cliossa on automaattinen ilmastointijärjestelmä, joka on varustettu aktiivihiilisuodattimella ja ilmanlaatutunnistimella. Se toimii automaattisesti havaitessaan ulkoilmassa epäpuhtauksia kuten pölyä, pienhiukkasia tai siitepölyä ja sulkee puhaltimen ja estää näin epäpuhtauksien pääsyn matkustamoon.

Varustelun vaihtoehtoja ja yksilöllisyyttä

Uusi Clio antaa asiakkaalle useita mahdollisuuksia yksilöidä autonsa mieltymystensä mukaan. Valmiiksi mietittyjä teemoja on kolme; Trendy, Sport tai Elegant.

Yksilöintiohjelma sisältää:

- Viisi ulkoista koristepakettia korostamaan korin eri alueita kromi- tai väriviimeistelyä.

- Kolme erilaista kattografiikkaa.

- Valikoiman timanttileikattuja ja värikoodattuja vanteita

- Seitsemän sisustaratkaisua, jotka korostavat matkustamon eri osia väreillä tai teemoilla.

- Neljä eri sisätilapakettia, joissa verhoilun ja ovipaneelien väritykset ovat linjassa kojelaudan värityksen kanssa.

 

Ulkopuolelle:

- Ulkopuoliset koriste-elementit ovat saatavissa viidellä eri viimeistelyvaihtoehdolla: Kromi, Musta, Punainen, Sininen ja Norsunluu. Nämä viimeistelyelementit koskevat jäähdyttäjän säleikköä, takaluukkua ja sivulistoja. Ovipeilien suojat, takapuskuri ja kylkien sivusuojat ovat kiiltävät, mustaksi lakatut.

- Kattografiikat voi valita kolmesta eri teemasta: Elegant, Sport tai Trendy.

- 16-tuumaiset Passion-vanteet saatavissa kolmessa tyylikkäässä värissä

- 17-tuumaiset Drenalic-vanteet ovat saatavissa neljänä eri tehostevärivaihtoehtona: musta, punainen, sininen tai norsunluu.

 

Sisätiloihin:

Matkustamon kiiltävät värilliset yksityiskohdat ovat saatavissa neljänä eri vaihtoehtona (Musta, Punainen, Sininen tai Norsunluu). Nämä yksityiskohtien korostukset sijoittuvat ohjauspyörään, ovipaneeleihin, vaihteenvalitsimen ympäristöön sekä ilmansuuttimien reunuksiin.

Dynamique-varustetasossa asiakas voi valita matkustamon värimaailman neljästä vaihtoehdosta (Musta, Punainen, Sininen tai Havana). Nämä värit toistuvat kojelaudassa, ovipaneeleissa ja verhoilumateriaaleissa. Valinnaisvarusteena saatavissa on myös yhteensopivat lattiamatot.

 

Kaksi uutta Energy moottoria:

Uusi Energy TCe 90 bensiinimoottori

Turboahdettu Energy TCe 90 moottori on Renaultin ensimmäinen kolmisylinterinen moottori ja se yhdistää ajamisen miellyttävyyden huomattavan edulliseen polttoaineen kulutukseen.

- Turboahdettu 898 kuutioinen, kolmisylinterinen moottori on varustettu Stop&Start -toiminnolla. Moottorin teho vastaa 1,4 litraisen vapaasti hengittävän moottorin tehoja.

- 90 hevosvoimaa 5250 r/min.

- Erityisen pienillä pyörivillä massoilla varustettu turboahdin toimii herkkäliikkeisyyden vuoksi hyvin myös alhaisilla nopeuksilla: 90 hv ja 135 Nm kierrosnopeudella 2500 r/min (90 % huippuväännöstä saadaan kierrosalueella 1650 – 5000 r/min).

- Uudessa bensiinimoottorissa on vähäinen 4,5 litran polttoaineen kulutus/100 km vastaten CO2-päästöjä 104 g/km. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt ovat peräti 21 % pienemmät kuin TCe 100 -moottorissa, jonka se korvaa.

 

Uusi Energy dCi 90 dieselmoottori

- Viimeisin tulokas Energy-moottoreihin on uusi 90 hevosvoimainen versio Stop&Start -toiminnolla varustetusta 1,5 dCi -moottorista:

- Nelisylinterisellä 1,5-litraisella moottorilla saadaan 220 Nm vääntö kierrosnopeudesta 1750 r/min alkaen, mikä on 20 Nm enemmän kuin nykyisellä dCi 85:lla.

- Taloudellisesti optimoitu versio suuremmalla välityssuhteella täyttää myös Renault eco2-vaatimukset ja sen polttoaineen kulutus on vain 3,4 l/100 km, joka vastaa CO2-päästöjä 90 g/km.

Näiden kahden uuden moottorin lisäksi Suomen mallistossa on saatavana 1.2 16V bensiinimoottori sekä dCi 75 FAP dieselmoottori. Kaikkien moottoreiden yhteydessä on 5-portainen manuaalivaihteisto

Suunniteltu edistämään taloudellista ajamista

Uusi Renault Clio tarjoaa kuljettajalle tehokkaita ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään sekä polttoaineen kulutusta että CO2-päästöjä. Dynamique-varustetasolla on esimerkiksi ECO-toiminto, joka auttaa kuljettajaa vähentämään polttoaineen kulutusta jopa 10 %, muuttamalla auton parametrejä vain yhdellä napin painalluksella.

Ajomukavuutta

Kuljettajan istuimessa on 70 mm:n korkeussäätövara ja ohjauspyörää voi säätää sekä pysty- että syvyyssuunnassa.

Uuden Clion jousitus yhdistää ajamisen tarkkuuden aikaisempaa pienempään melu- ja värinätasoon. Vakautta sekä pitoa on parannettu mm. pidentämällä akseliväliä (+14 mm, nyt 2589 mm) ja leventämällä raideväliä (+34-36 mm).

MacPherson-tyyppinen etujousitus on yhteydessä suorakulmaisiin alakolmiotukivarsiin, jotka on linkitetty kaksoisheloilla. Tämä rakenne yhdistää tarkan ajettavuuden mukavuuteen minimoiden pitkittäisien ja poikittaisien voimien vaikutukset. Korkean poikittaisen vääntöjäykkyyden omaavalla rakenteella saavutetaan hyvä hallittavuus ilman, että täytyisi tehdä kompromisseja pystyyn suuntautuvien iskujen vaimennukselle, jotka välittyisivät muuten suoraan matkustamoon. Jäykkä apurunko varmistaa hyvän ajotuntuman ja parantaa ohjauksen tarkkuutta.

Takana on hallitusti ohjaava joustava yhdystukiakselisto kierrejousin. Rakenne parantaa ajo-ominaisuuksia erityisesti mutkissa ja se vähentää myös kallistelua tehden erillisen kallistuksenvakaajatangon tarpeettomaksi. Ajomukavuuden viimeistelemiseksi myös iskunvaimennuksen pohjaanlyöntikumit on suunniteltu uudestaan. Materiaalina on nyt polyuretaani ja vaimennusteho on suunniteltu progressiiviseksi.

Uuden Clion elektronisesti tehostettu ohjaus on aikaisempaa tarkempi ja nopeampi, nyt ohjauspyörä kääntyy laidasta laitaan 2,71 kierrosta. Sen ansiosta auto on helpompi käsitellä ja näppärämpi myös kaupunkiolosuhteissa. Kääntöympyrä on 10,6 metriä. Myös vaihteenvalitsimen toimintaa on parannettu, heiluripainojen ja hiilikuituisten synkronirenkaiden avulla vaihtaminen on nopeampaa ja pehmeämpää.

Mitat

Uuden Clion mitat ovat: pituus 4062 mm, leveys 1731/1945 mm (ilman peilejä/peilien kanssa) ja akseliväli on 2589 mm. Etu- ja takaraideleveydet ovat 34 ja 36 mm leveämmät kuin edellisessä mallissa ja matalampi painopiste tekee autosta yhä helpommin käsiteltävän. Tavaratilan tilavuus on 300 dm3 (VDA), joka on 12 dm3 suurempi kuin Clio III:ssa.

Huolto

Uuden Clion öljynvaihtoväli on 2 vuotta tai 30.000 kilometriä perushuoltovälin ollessa 1 vuosi tai 30.000 km.

TCe 90:n jakokoneisto on toteutettu ketjulla, joten se ei tarvitse säännöllistä huoltoa. Muissa uuden Renault Clion moottoreissa jakohihnan vaihtoväli on kuusi vuotta tai 150 000 km. Takajarrurumpujen huoltoon ei tarvitse kiinnittää huomiota ennen kuin 90 000 km:n ajon jälkeen.

Takuu

Suomen markkinoilla kaikissa Renault-henkilöautoissa on 4 vuoden takuu tai 100 000 kilometriin asti, kumpi ehdoista täyttyy ensin.

Hinta ja mallisto

(autoverolliset hinnat)

Clio 1.2 16V 75 Authentique 14 994 €
Clio Energy TCe 90 S&S Expression 17 988 €
Clio dCi 75 FAP Expression 18 934 €
Clio Energy Tce 90 S&S Dynamique 19 998 €
Clio Enegy dCi 90 S&S FAP Expression 20 560 €
Clio Energy dCi 90 S&S FAP Dynamique 21 948 €

 

 

Liitteenä ennakkohinnasto 22.11.2012 sekä kuva uudesta Cliosta eilisestä jälleenmyyjätapahtumasta. Kuvan ottanut Sami Takaneva.

 

Nordic Automotive Services Oy, Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki. Lehdistön yhteyshenkilö tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen, puhelin 050-568 7706, sähköposti jonna.nevalainen(at)renault.fi.

 

Renault mediasivusto (vaati rekisteröitymisen): www.media.renault.com

 

Liitetiedostot

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs