Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Taxilla kohti Bonnevilleä eli Oamk-TFM-nopeusennätysprojekti

Oulun ammattikorkeakoulu

Taxilla kohti Bonnevilleä eli Oamk-TFM-nopeusennätysprojekti

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2013 klo 08:18
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Ryhmä Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) insinööriopiskelijoita on yhteistyössä TeamForceMajorin (TFM) kanssa kehittänyt vuodesta 2010 lähtien moottoripyörää, jonka tavoitteena on olla huippunopeudessa mitattuna maailman nopein ahtamattomien moottoripyörien luokassa. Kaudella 2010 TFM törmäsi toistuviin moottoririkkoihin. Yhteistyö Oamkin kanssa alkoi kolmen insinöörityön muodossa. Tulokset alkoivat näkyä heti. Kaudella 2011 saavutettiin neljä maailmanennätysnopeutta 0–1609 metrin matkalla. TFM-kuljettaja Teemu Tenhula ajoi TFM Taxi nimisellä kilpurilla ensin 371 km/h, ja sitten 374 km/h. Muutamaa viikkoa myöhemmin Tenhula paranteli ennätystään lukemiin 388 km/h, ja samana päivänä TFM-tiimin toinen kuljettaja ajoi uusiksi maailmanennätyslukemiksi 390 km/h. Kaudella 2012 Antti Pietilä ajoi Joensuun lentokentällä uuden maailmanennätysnopeuden 397,41 km/h. Aiempi maailmanennätys oli vuosina 2007–2011 yhdysvaltalaisen Guy Caputon nimissä nopeudella 368 km/h.

Vuonna 2010 asetettiin tavoite osallistua Bonnevillen suola-aavikolla ajettavaan nopeusennätystapahtumaan vuonna 2012, ja tehdä siellä juoksevan mailin maailmanennätysnopeus. Teknisten ongelmien vuoksi tavoitetta kuitenkin jouduttiin siirtämään vuodella. Tänä vuonna tiimi vihdoin pääsi kohti unelmaansa ja yrittämään nopeusennätystä Bonnevillessä. Iso kiitos siitä kuuluu kuljettajille, tiimin jäsenille, yhteistyökumppaneille ja kaikille niille, jotka ovat tukeneet tiimiä saavuttamaan tavoitteensa.

Nopeusennätystapahtuma Bonnevillessä

22.8.

Tiimi saapui Bonnevillen suola-aavikolle tutustumaan kisapaikkaan ja olosuhteisiin. Moottoripyörään tehtiin spanner check eli tarkastettiin kaikki osa-alueet ja varmistettiin toiminnat ensimmäisiä testejä varten. Suola oli uusi tuttavuus ajoalustana ja asetti tiimille monia haasteita ratkaistavaksi.

23.8.

Aavikolla nousi myrsky, joten testiajoja ei voitu ajaa. Osa ryhmästä joutui vielä palaamaan Salt Lake Cityyn, koska USA:sta hankitut ilokaasupullot eivät olleet EU-standardien mukaisia liitännältään ja osia jouduttiin hankkimaan. Osa ryhmästä siirtyi motorhomella kilpakalusto mukanaan katsastusjonoon suola-aavikon laidalle odottamaan aamun katsastusta.

24.8.

Jonotuksen jälkeen tiimi pääsi siirtymään suola-aavikolle ja sen huoltoalueelle saatuaan tarvittavat dokumentit. Katsastus meni hyvin ja se läpäistiin vain muutaman sinettilangan lisäämisellä. Katsastus oli jo osa suomalaista moottoriurheiluhistoriaa, sillä kilpuri oli ensimmäinen suomalainen lajissa FIM / AMA katsastettu.

25.8.

Ensimmäinen ajopäivä oli epäonninen, tiimin kuljettaja kaatui ensimmäisessä ajossaan ja joutui sairaalaan, mutta onneksi vauriot olivat pieniä. Huoltoryhmä korjasi pyörää koko yön ja saikin sen kuntoon seuraavan päivän ajoja varten.

26.8.

Kilpuri uusintakatsastettiin ja kilpailuluokka muuttui luokasta APS luokkaan MPS. Testiajoissa lähdettiin varovasti liikenteeseen ja kuljettajalle annettiin maximinopeusrajoitus, jotta varmistetaan vaadittu ajotaso suolalla. Kuljettaja onnistui ajosuorituksessaan täydellisesti ajamalla pitkän radan läpi lyhyemmälle radalle tarkoitetulla matalalla nopeudella.

27.8.

Vauhdin hallittua nostamista ja hidastamista harjoiteltiin edelleen. Ajo sujui hyvin ja saatiin keskinopeustulos 187 mph eli 301 km/h. Tulos oikeutti saamaan luvan täysipitkälle International-radalle, jolla oli mahdollista päästä kokeilemaan ennätysajoa.

28.8.

Tiimi kokeili pyörän vauhtia ilokaasun kanssa. Vaikka tehon lisäys toi mukanaan haasteita, oli päivä myös erittäin onnistunut. Uusi ennätys jäi vielä saavuttamatta, mutta nyt oltiin jo lähellä ja saatiin tulos 203 mph eli 326 km/h. Antti Pietilä lunasti ensimmäisenä suomalaisena jäsenyyden Bonneville 200mph -kerhoon. Päivän ajot keskeytyivät, kun aavikolle nousi myrsky.

29.8.

Tiimi ei päässyt ajamaan viimeisenä kisapäivänä, koska aavikko lainehti vettä edellisen päivän myrskyn jäljiltä. Kaikesta huolimatta fiilis oli kuin voittajilla: tiimi oli tehnyt suomalaista moottoriurheilun historiaa osallistumalla kisaan ensimmäisenä suomalaisena tiiminä. Bonnevillestä saatu tieto ja kokemus on ainutlaatuista, jota voidaan hyödyntää tulevaisuuden haasteiden voittamisessa. Ihan ilman ennätystä tiimi ei tosin jäänyt. Yhteistyön ja kaveruuden kautta tiimiin liittyi uusi jäsen, amerikkalainen Mark Hulstrand. Mark ajoi luokassa P-PP 500 uuden maailmanennätystuloksen, 101,046 mph tiimin väreissä.

Lisätietoja

Arto Lehtonen, arto.lehtonen@oamk.fi, 050 430 9240 (tavoitettavissa 4.9. alkaen)

Kuvia löytyy tiimin Facebook-sivuilta: www.facebook.com/Teamforcemajor
Täydelliset kisaraportit löydät tiimin www-sivuilta: www.oamk.fi/tfm

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs