Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Talvi ei ole vielä ohi – ajotapa kelin mukaan ja alle hyvät renkaat

Trafi

Talvi ei ole vielä ohi – ajotapa kelin mukaan ja alle hyvät renkaat

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2011 klo 10:08
Julkaisija: Trafi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi muistuttaa, että kevättalvella ajokeli voi vaihdella erityisen paljon ja ajotilanteet muuttuvat sen myötä. Kelimuutos voi tapahtua nopeasti lämpimästä sulakelistä sakeaan lumi- tai räntäsateeseen. Tämä edellyttää kuljettajalta taitoa muuttaa omaa ajokäyttäytymistä siten, että sama turvallisuustaso säilytetään kelimuutoksesta huolimatta. Myös auton renkaiden ja tuulilasin pitää olla kunnossa.

Tekniset apuvälineet eivät kumoa fysiikan lakeja

Nykyaikaiset autot on varustettu monenlaisilla apuvälineillä, joista talvikäytössä on paljon apua. Laitteista ei kuitenkaan ole hyötyä, jos kuljettaja mittaa niiden antaman hyödyn ulos. Neliveto auttaa kuljettajaa liikkeellelähdössä, mutta ei vaikuta pysähtymismatkaan. Ajonhallintajärjestelmä taas helpottaa esimerkiksi äkillisten väistöliikkeiden hallinnassa, mutta pidon loputtua hyväkään järjestelmä ei enää pysty auttamaan kuljettajaa. Kaikista apuvälineistä huolimatta parhaat edellytykset turvalliselle matkanteolle ovat edelleen hyvät renkaat ja ennakoiva ajotapa.

Tarkista renkaiden kunto

Erityisesti aamun liikenteessä voi aiheutua yllätyksiä. Kun päivällä sulanut vesi on yöllä jäätynyt, voi vesi jäätyä yöpakkasten aikaan tien pintaan ja tie muuttuu jälleen liukkaaksi. Tämä voi aiheuttaa yllätyksiä aamuliikenteessä. Tien pinta pysyy pidempään jäisenä varjopaikoissa. Vaikka keli sallisi kesärenkaiden käytön päiväsaikaan, voi muina aikoina tilanne olla toinen. Tästä syystä kesärenkaiden vaihtoa ei ole syytä kiirehtiä.

Renkaiden kuntoa on myös talviaikana on syytä tarkkailla. Renkaan kulutuspinnan pääuran syvyyden tulee olla vähintään 3 mm. Tarvittavan pitokyvyn varmistamiseksi on kuitenkin suositeltavaa käyttää renkaita, joiden urasyvyys on tätä suurempi.

Renkaan toimivuuden varmistamiseksi myös rengaspaineet tulisi tarkastaa riittävän usein. Rengaspaineen tulee olla auton valmistajan ilmoittaman arvon mukainen.

Käytettäessä nastarenkaita tulee kiinnittää huomio myös nastojen kuntoon. Nastarenkaan nastojen lukumäärä saa poiketa enintään 25 % sen renkaan nastamäärästä, jossa nastoja on eniten. Nastarenkaat kannattaa kuitenkin vaihtaa, jos merkittävä osa nastoista on irronnut tai nastat ovat kuluneet sileiksi.

Pidä tuulilasi kirkkaana ja valaisimet kunnossa

Matalalla paistava kevätaurinko voi aiheuttaa häikäisyä ja vaikeuttaa kuljettajan havainnointimahdollisuuksia. Tällöin on erityinen merkitys sillä, onko tuulilasi likainen tai kulunut. Valon taittuessa vanhan ja kuluneen lasin läpi näkyvyys auton sisälle voi hetkellisesti hävitä kokonaan. Tien pinnasta roiskuva kura likaa auton tuulilasia lumen ja jään sulatessa teiden varsilta, jolloin lasinpesun merkitys kasvaa.

Lasinpesunesteen määrä kannattaa tarkistaa riittävän usein ja lisätä nestettä tarvittaessa. Lasinpesunesteen vahvuudella voidaan vaikuttaa siihen, kuinka kovassa pakkasessa neste on vielä juoksevaa.

Auton valaisimien toimivuudella on suuri merkitys erityisesti talvella. Pimeän ja huonon näkyvyyden aikaan hyvät valaisimet antavat erityistä turvaa. Jos valaisimen polttimo on palanut, kannattaa se vaihtaa pikimmiten uuteen.

Puhdista auto huolellisesti lumesta

Kiireessä auton puhdistaminen jää helposti puolitiehen. Ei riitä, että puhdistaa autostaan vain osan tuulilasista ja sivuikkunoista ja jättää katolle korkean lumipatjan. Auto kannattaa puhdistaa kunnolla. Lasien puhdistus on luonnollisesti näkyvyyden kannalta elintärkeä asia. Myös takalasi kannattaa puhdistaa.

Ajovalojen puhtauden merkitys on sekin itsestään selvä asia, mutta myös muut valaisimet on pidettävä puhtaana, jotta muut tielläliikkujat saavat tietoa kuljettajan aikeista.

Vanteisiin on saattanut seisonnan aikana kertyä lunta. Vanteeseen kertynyt lumi aiheuttaa ajettaessa ikävää tärinää, eikä pidemmän päälle ole hyväksi muutenkaan.

Auto kannattaa puhdistaa lumesta säännöllisin väliajoin, vaikka sillä ei aina ajettaisikaan. Liikkeellelähtö on turvallisempaa, kun auto on valmiiksi puhdistettu.

Moottorin esilämmittäminen ennen käynnistämistä vähentää kulutusta ja päästöjä

Auton moottori kannattaa esilämmittää ennen kylmäkäynnistystä ulkolämpötilan ollessa alle 5 celsiusastetta. Esilämmitys voidaan tehdä esimerkiksi perinteisellä sähköisellä lohkolämmittimellä verkkovirrasta tai autoon asennetulla polttoainekäyttöisellä lisälämmittimellä. Moottorin lämmittäminen ennen käynnistämistä laskee auton polttoaineen kulutusta, pienentää kylmäkäynnistyksestä aiheutuvia pakokaasupäästöjä sekä vähentää moottorin kulumista.

Lainsäädännön mukaan autoa saa käyttää tyhjäkäynnillä korkeintaan kaksi minuuttia, tai yli -15 asteen pakkasella korkeintaan neljä minuuttia. Tyhjäkäynnillä käydessään moottori lämpiää hyvin hitaasti. Vastoin perinteisiä käsityksiä, autolle olisi parasta lähteä liikkeelle heti käynnistyksen jälkeen, jolloin moottori lämpiää nopeasti.

Lisätietoja

Tarkastusinsinööri Tuomas Peltokangas, puh. 020 618 5523, tuomas.peltokangas(at)trafi.fi
Yksikönpäällikkö Erik Asplund, puh. 020 618 5571, erik.asplund(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi vastaa liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä, kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta ja edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs