Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Sähköautoilijoille perustettu edunvalvontajärjestö

Sähköautoilijoille perustettu edunvalvontajärjestö

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2015 klo 09:16
Julkaisija: Zeeland tiedottaa

Suomalainen sähköautoilu astuu uuteen aikakauteen uuden edunvalvontajärjestön perustamisen myötä. Sähköautoilijat ry:n näkemyksen mukaan täyssähköautot ovat pitkällä tähtäimellä paras realistinen vaihtoehto polttomoottoriteknologioille. Järjestön perustaminen julkistetaan Senaatintorilla pe 11.9. PopUp-sähköautopäivän tapahtuman yhteydessä. 

Suomalaiset sähköautoilijat ovat perustaneet edunvalvontajärjestön. Sähköautoilijat ry:n mukaan Suomen tulee tavoitella muiden Pohjoismaiden tapaan fossiilisista polttoaineista vapaata liikennettä. Täyssähköajoneuvot ovat paras tulevaisuuden vaihtoehto niiden energiatehokkuuden ja vähäpäästöisyyden ansiosta.

”Sähköisen liikenteen todellinen edistäminen vaatii kuluttajanäkökulmasta nimenomaan täyssähköautoilun edistämistä”, sanoo Sähköautoilijat ry:n puheenjohtaja ja primus motor, teollisuusneuvos Kari Kallonen

Sähköautoilijat ry:n ensisijaisena tavoitteena on saada merkittävä parannus latausverkon kattavuuteen Suomessa.

”Sähköautoilun yleistyminen vaatii kattavaa latausverkostoa. Vain tätä kautta sähköautoilu voi yleistyä ja korvata aidosti nykymuotoista liikkuvuutta”, Kallonen summaa.

Modernia ketterää edunvalvontaa

Järjestö poikkeaa rakenteeltaan ja toimintamalliltaan täysin perinteisistä edunvalvontajärjestöistä. Järjestössä on jäseniä virallisesti vain muutaman ydinryhmäläisen verran. He nojautuvat edunvalvontatyössään epäviralliseen sähköautoilijayhteisöön, joka on aktiivinen sosiaalisessa mediassa. 

”Haluamme välttää yhdistyksen pyörittämisen byrokratiaa ja keskittyä olennaiseen eli edunvalvontatehtävään”, sanoo Kallonen. 

Alan ääni tulee parhaiten esiin sosiaalisen median aktiivisimmissa sähköautoiluryhmissä, joita ovat tällä hetkellä Tesla Club Finlandin oma ryhmä sekä Sähköautot - Nyt- ryhmä. Kyseiset ryhmät kattavat tällä hetkellä yli 800 sähköisen liikenteen ihmistä. Ryhmien näkemykset ja kokemukset edustavat Suomen laajinta ja osaavinta kärkeä. 

Lisätiedot:
Sähköautoilijat ry, puheenjohtaja Kari Kallonen, kari.kallonen@mac.com, puh. 040 5432798 

 

 

 

Sähköautoilijat ry on kesällä 2015 perustettu kuluttajajärjestö, joka ajaa täyssähköautoilijoiden etuja. 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs