Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Sade kiusasi kotimaan kisoja - ulkomailta menestystä eri sarjoista

Moottoriurheilu.tv

Sade kiusasi kotimaan kisoja - ulkomailta menestystä eri sarjoista

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2016 klo 21:39
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv

Hyvä median edustaja,

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen tiedote medialle. Tekstit ja kuvat vapaaseen editoriaaliseen käyttöön. 
*****************************************************************************************************

Sade jatkoi kiusaamistaan tänäänkin, joten varsinkin ratasarjoissa nähtiin varsin mielenkiintoisia tuloksia. Kansainvälistä menestystä saatiin nauttia niin endurossa kuin speedwayssa.

 

ROAD RACINGIN SM-SARJAN TOINEN KISAVIIKONLOPPU AJETTU

Toinen kilpailupäivä road racingin SM-sarjan toisessa osakilpailussa Kemoran radalla oli kaatumisten sävyttämä. Päivä käynnistyi tihkusateessa, joka ei hellittänyt koko kisapäivän aikana. Viileys ja sade pitivät radan pinnan liukkaana ja sen myötä kaatumisia nähtiin paljon tavallista enemmän. Onneksi kuitenkin pahoilta loukkaantumisilta vältyttiin, vaikka moni kuski joutui turvautumaan ambulanssikyytiin kaatumisen seurauksena.

Superbike-luokassa voiton vei eilisen tapaan Aleksi Kyllästinen. Mies kertoi radan olleen todella liukas, mutta se ei Kyllästisen ajossa juuri näkynyt. Hän lähti viemään letkaa ja venytti nopeasti pienen kaulan takanaan kakkospaikasta tiukasti kilpailleisiin Tapio Pirilään ja Ville Valtoseen.

– Nyt meni kyllä kisaviikonloppu putkeen, hymyili Kyllästinen kisan jälkeen varikolla.

Lue koko artikkeli täältä.

 

KARTINGIN JUNNU-SM VAUHTIIN

Kartingin junioreiden viiden osakilpailuviikonlopun mittainen SM-kausi starttasi viikonloppuna Kangasalassa.

Viikonlopun nimi Raket-luokassa oli FK Monakoa edustava Elias Seppänen, joka oli Lentolan radalla lähes pitelemättömässä iskussa. Lauantain kisaan Seppänen lähti paalulta napsittuaan ensin alkueristä kaksi erävoittoa. Sama vauhti jatkui myös finaalissa, jonka Seppänen vei nimiinsä selkeällä viiden sekunnin erolla ennen kotiradallaan ajanutta Matias Salosta. Kolmas oli Salosen seurakaveri Julius Michelsson.

Sunnuntaina mentiin samalla kaavalla: Seppänen puhtaasti kahdella erävoitolla finaalin paalulle. Tällä kertaa voitto ei tullut kuitenkaan niin ylivoimaisesti kuin lauantaina, sillä Matias Salonen jäi voitosta vain 0,044 sekunnin päähän. Kolmas oli PirKa:n Joni Keljo.

Lue koko artikkeli täältä.

 

ENDURANCE CUP JATKUI BOTNIARINGILLA

Kauden toinen Endurance Cupin osakilpailu ajettiin sunnuntaina Botniaringilla varsin kosteissa olosuhteissa. Avauskisan nimiinsä vienyt Mopo-team oli jälleen vahvoilla.

Aamun aika-ajossa nopein oli BlackRoseRacing, joka vei piikkipaikan reilun sekunnin erolla ennen HANA Motorsportia. Kolmas oli Bigem Testing, joka jäi paalusta 1,5 sekuntia.

Varsinaisessa kilpailussa hurjan nousun kärkeen teki Mopo-team, joka oli aika-ajoissa vasta ruudussa 29. Kuuden tunnin aikana Mopo-teamin joukkue ehti kiertämään yhteensä 150 kierrosta. Ero toiseksi tulleeseen JkWest Racing/Westman Racing oli noin 10 sekuntia. 

Lue koko artikkeli täältä.

 

REMEKSEN VOITTOPUTKI KATKESI RUOTSIIN

Enduron MM-sarjan E1-luokkaa ilmiömäisesti koko alkukauden hallinnut Eero Remes jäi ensimmäistä kertaa ilman voittoa tänään Ruotsissa ajetussa MM-koitoksessa.

Eilen lauantaina enduron hallitseva maailmanmestari Eero Remes jatkoi tällä kaudella tutuksi tullutta voittokulkuaan viemällä Ruotsin MM-osakilpailun ensimmäisen päivän nimiinsä. Tänään suomalainen joutui kuitenkin tyytymään toiseen sijaan, kun Nathan Watson kuittasi ykköspaikan kaatumisista ja ketjujen irtautumisesta kärsineeltä suomalaiselta. E1-luokan kolmanneksi ajoi Pascal Rauchenecker.

Remes on nyt vienyt kymmenestä ajetusta kilpailupäivästä yhdeksän ja ottanut yhden toisen sijan, joten suomalainen on vahvasti matkalla kohti toista maailmanmestaruuttaan.

Lue koko artikkeli täältä.

 

RENGASONGELMAT VEIVÄT PÄIVÄRINTA/KAINULAISELTA KAUDEN AVAUSVOITON KROATIASSA

Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen paransi pykälällä lauantaista suoritustaan ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjan, Superside WC:n toisena kisaviikonloppuna Kroatian Rijekassa. Suomalaispari johti sunnuntaina ajettua kilpailua suurimman osan, mutta voitto valui käsistä lipsuvan renkaan vuoksi.

Päivärinnan LCR-BMW.n takarenkaan pito loppui kaksiosaiseksi punaliputetun kilpailun neljännellätoista kierroksella ja takana kärkkynyt sveitsiläispari Schlosser/Hofer karkasi voittoon 10 sekunnin turvin. Sunnuntaisen Gold Race-kilpailun kärkikaksikko oli omaa luokkaansa, sillä kolmanneksi ajanut ranskalaisduo Delannoy/Rousseau jäi Päivärinnasta reilut 20 sekuntia.

Rengasongelmat oli Päivärinnan tiedossa jo ennen kilpailua, mutta tällä kertaa pidon menetys kismitti tavallista enemmän.

Lue koko artikkeli täältä.

HYYRYLÄINEN JA SÄYRIÖ FINAALIIN, SALONEN KARSIUTUI

Speedwayn nuorten, 250-kuutioisten luokan EM-semifinaalit ajettiin tänään Tanskan Grindstedtissä. Suomella oli mukana semifinaaleissa kolme edustajaa. Toni Hyyryläinen oli radalla semifinaalissa yksi, Niklas Säyriön ja Timi Salosen hakiessa finaalipaikkaa toisesta semifinaalista. Molemmista kahdeksalle parhaalle oli tarjolla jatkopaikka.

Ensimmäisenä vuorossa oli siis Hyyryläinen. Nuorukaisen päivä oli onnistunut, sillä kahden erävoiton siivittämänä kasaan kertyi 11 pistettä. Sillä irtosi semifinaalin yksi viides sija. Näin paikka huomisen finaalin oli varma.

Toisessa semifinaalissa Säyriö oli huippuvedossa. Viidestä erästä Säyriö voitti kolme ja oli kahdesti toinen. 13 pistettä ja kolmas sija takasi finaalipaikan myös Säyriölle. Salosen päivä kaatui teknisiin ongelmiin. Avauserän kakkossijan jälkeen keskeytys toisessa erässä moottoririkkoon, eikä Salosta tämän jälkeen enään radalla nähty. Salonen jäi kilpailun sijalle 15.

Lue koko artikkeli täältä.

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs