Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Renaultin strategian perustana kilpailukyky ja kasvu

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Renaultin strategian perustana kilpailukyky ja kasvu

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2011 klo 21:49
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Uuden strategiansa mukaisesti ja turvatakseen kasvunsa Renault tulee kehittämään tuotantoaan seuraavasti:

- Länsi-Euroopassa Renault-konserni sopeuttaa tuotantoaan parantamalla suorituskykyään ja keskittymällä mm. keski- ja ylemmän luokan henkilöautoihin, tavara-autoihin, sähköautoihin ja -moottoreihin sekä akkuihin.

- Muualla maailmassa tehdaskapasiteettia lisätään ja tehokkuutta parannetaan kasvun varmistamiseksi kehittyvillä markkinoilla. Paikallinen tuotanto on oleellinen tekijä, jotta Renault pystyy olemaan kilpailukykyinen, vastaamaan markkinoiden odotuksiin sekä myymään autoja oikealla hinnalla.

Renaultin itselleen asettamat maailmanlaajuiset tuotantostandardit varmistavat että jokainen tehdas on taloudellisesti elinkelpoinen.

Allianssi Nissanin ja strateginen yhteistyö Daimlerin kanssa tuottavat lisää tuotantovolyymiä ja edistävät omalta osaltaan eurooppalaisten tehtaiden toimintaa.

Carlos Ghosn, Renaultin hallituksen puheenjohtaja ja pääjohtaja sanoi: - Strategiasuunnitelmamme mukaisesti meidän on mahdollista sopeuttaa tuotantokapasiteettimme vastaamaan maailmanlaajuista kysyntää ilman että joudumme sulkemaan tehtaita tai vähentämään tuotantoa enempää kuin henkilökuntaakaan.

Ranskasta sähköautotuotannon keskus

Renault ZOE:n valmistus Ranskan Flinsissä ja Renault Kangoo Z.E:n valmistus Maubeugessa Ranskassa tarkoittaa sitä että vuoteen 2015 mennessä 80 % Renaultin maailmanlaajuisesti myymistä sähköautoista tuotetaan Ranskassa. Lisäksi Flinsin akkutehdas, jonka vuosikapasiteetti tulee olemaan 100 000 kappaletta, aloittaa toimintansa vuonna 2013 samalla kun Cléonin tehdas aloittaa kolmannen sukupolven moottoreiden valmistuksen.

Tavara-auton tuotantoa Sandouvillen tehtaalle 2013

Renaultin tavara-autojen myynnin kasvua Euroopassa ja kasvavilla vientimarkkinoilla edistää uusi malli, jonka tuotannon Sandouvillen tehtaalla odotetaan olevan vuositasolla 100 000 kappaletta. Suurin osa Renaultin tavara-autoista tuotetaankin Ranskassa - Master Batilly'ssa ja Kangoo Express sekä Kangoo Z.E:n Maubeugessa.

Douaissa valmistetaan Eurooppaa varten ylemmän keskiluokan ja isot autot

Tulevaisuuden ylemmän keskiluokan ja isot Renault-mallit valmistetaan vuodesta 2014 alkaen Douain tehtaalla, alustalla joka on yhteinen Nissanin kanssa. Tällä tavalla molemmat yhtiöt saavuttavat merkittäviä taloudellisia säästöjä.

Voimansiirtotuotannossa vientiylivoimaa

Cléonin tehtaalle on määritelty kaksi uutta projektia: uuden 1.6 dCi 130 -moottorin valmistaminen alkaa vuonna 2011 ja sähkömoottoreiden valmistus vuonna 2013.

Tällä hetkellä Renault vie Ranskassa tuotettujen moottoreiden ja vaihdelaatikoiden osaamista yhteistyökumppaninsa Nissanin lisäksi muillekin merkeille, kuten Opelille ja Cherylle.

Esimerkiksi vuonna 2010:

-Ruitzissa ja Cléonissa tuotetuista vaihdelaatikoista neljännes vietiin Kiinaan Cherylle ja Nissanille.

-60 % Cléonissa valmistetuista moottoreista myytiin Ranskan ulkopuolelle.

Yhteistyösopimus Daimlerin kanssa tulee vahvistamaan tätä suuntaa.

Muu Eurooppa

Renault-konsernin toiseksi suurimman tuotantoalueen Espanjan neljän tehtaan tulevaisuus on turvattu. Twizy sähköauton tuotanto alkaa Valladolidissa tänä vuonna. Valladolid Motorsin voimansiirtotehdas hyötyy yhteistyöstä Nissanin ja Daimlerin kanssa. Seville pysyy Renault-konsernin suurimpana vaihdelaatikkovalmistajana, kun taas Palenciassa valmistetaan Méganea.

Sloveniassa Novo Meston tehtaalla valmistetaan Twingoa, Windiä ja Clio Campusta Euroopan markkinoille. Vuonna 2013 siellä aloitetaan 4-paikkaisen Smartin valmistus Daimlerille.

Paikallistuotanto auttaa nousevien markkinoiden kasvua

Sijoittamalla tehtaita alueille, joilla markkinat ovat kasvussa, kompensoidaan Euroopan markkinan pienenemistä. Viimeisten kymmenen vuoden aikana Renault on lisännyt läsnäoloaan kehittyvillä markkinoilla ja saanut siellä yhä vankempaa kansainvälistä jalansijaa. Euroopan ulkopuolisen myynnin osuus on jo 37 % koko myynnistä. Vuonna 2000 sen osuus oli 17 % ja tänä vuonna osuuden ennakoidaan nousevan 43 %:iin. Renault jatkaa investointejaan ulkomaille, erityisesti Brasiliaan, Intiaan ja Venäjälle.

Kaksi tärkeintä työkalua tuloksen tekemiseksi

The Global Training Center (GTC) Flinsissä

The Global Training Center vihittiin käyttöönsä toukokuun 25. päivänä 2010. Se on avainasemassa kun tehtaiden laatu-kustannus-aikataulu -yhtälöä parannetaan ja on tehnyt Flinsistä tuotantotaitojen koulutuskeskittymän. Vuosina 2010-2012 yhteensä 23:ssa Renault-konsernin tehtaassa aloitetaan uusien tuotteiden valmistaminen.

Monozukuri – mittava projekti kilpailukyvyn lisäämiseksi

Monozukuri on Nissanin muutama vuosi sitten käyttöön ottama ensi askel kilpailukyvyn lisäämiseksi ja sen on tarkoitus olla Renault-konsernin henkilökunnan jokapäiväisessä käytössä maailmanlaajuisesti. Tarkoituksena on leikata auton kokonaiskustannuksia laadun optimoimisella.

Menetelmä kulkee läpi koko arvoketjun. Se alkaa auton suunnittelusta ja jatkuu jokaisen komponentin yksityiskohtaiseen suunnitteluun, yhteistyöhön alihankkijoiden kanssa, komponenttien pakkaamiseen ja lähettämiseen tavarantoimittamisen ja autonasennuksen rinnalla aina siihen saakka, kun auto toimitetaan asiakkaalle.

Renaultin tehdasinvestoinnit

Vuosina 2010-2013 Renault investoi 5,7 miljardia tehtaisiinsa, joista 40 % sijaitsee Ranskassa.

Kaksi automarkkinoiden avainkehityssuuntaa

Renault ennustaa Euroopan markkinoiden laskua

-Vuonna 2010 autojen myynti (15,3 miljoonaa) oli 20 % pienempi kuin vuonna 2007.

Laskut vuositasolla: -7,2 % vuonna 2008, -4,5 % vuonna 2009 ja -3,6 % vuonna 2010.

-Vuoden 2016 ennusteet eivät lupaa Euroopan automyynnin palaavan kriisivuotta 2007 edeltävälle tasolle.

Automyynnin kasvu syntyy Euroopan ulkopuolisesta markkinasta

-BRIC-maiden (Brasilia, Venäjä, Intia ja Kiina) myynti on nelinkertaistunut kymmenen viime vuoden aikana ja on kooltaan kolmannes maailmanlaajuisesta myynnistä.

-Vuonna 1990 82 % uusista autoista myytiin USA:ssa, Euroopassa ja Japanissa. Vuonna 2007 määrä oli 62 % ja nyt se on enää tuskin 50 %.

- Euroopan ulkopuolisen markkinan koon ennustetaan kasvavan 2010-2016 lähes 50 %.

 

Lisätietoa: www.media.renault.com & www.renault.com. Lisätietoa Renault-mallistosta Suomessa www.renault.fi

Lehdistön yhteyshenkilö Jonna Nevalainen tiedotuspäällikkö, Nordic Automotive Services Oy, Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki. Puhelin 050-568 7706, sähköposti jonna.nevalainen(at)renault.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs