Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Renault-Nissan lanseeraa neljän vuoden sisällä yli kymmenen itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntävää autoa

Nissan Nordic Europe Oy

Renault-Nissan lanseeraa neljän vuoden sisällä yli kymmenen itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntävää autoa

Tiedote.
Julkaistu: 08.01.2016 klo 11:28
Julkaisija: Nissan Nordic Europe Oy

 

  • Maailman neljänneksi suurin autokonserni vahvisti itseohjautuvaa teknologiaa ja verkkoyhteysratkaisuja koskevat suunnitelmansa vuoteen 2020 saakka
  • Kuolemaan johtaneet ja vakavat loukkaantumiset ovat vähentyneet merkittävästi: uusi teknologia tekee allianssikumppanien autoista entistäkin turvallisempia
  • Renault-Nissan-allianssi rekrytoi uuden johtajan vastaamaan maailmanlaajuisesti verkkoyhteyksiä mahdollistavista ratkaisuista

Renault-Nissan-allianssi lanseeraa seuraavien neljän vuoden aikana yli kymmenen autoa, joissa hyödynnetään itseohjautuvaa teknologiaa.

Konserni vahvisti tänään  lanseeravansa itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntäviä autoja Yhdysvalloissa, Euroopassa, Japanissa ja Kiinassa vuoteen 2020 mennessä. Uusi teknologia integroidaan edullisiin massamarkkinoille suunnattuihin autoihin.

Lisäksi Renault-Nissan-allianssi lanseeraa laajan valikoiman uusia sovelluksia, jotka mahdollistavat verkkoyhteydet työ- ja viihdetarkoituksiin sekä sosiaalisen median käyttöön.

"Renault-Nissan-allianssi on sitoutunut kaksiosaiseen tavoitteeseensa: kuolonuhrittomaan ja päästöttömään liikenteeseen", kertoi Renault-Nissan-allianssin pääjohtaja Carlos Ghosn konsernin tutkimuskeskuksessa Kalifornian Piilaaksossa. "Juuri siksi kehitämme itseohjautuvaa teknologiaa ja verkkoyhteyksiä mahdollistavia ratkaisuja massamarkkinoille suunnattuihin autoihin kolmella mantereella."

Tavoitteena päästötön ja kuolonuhriton liikenne

Renault-Nissan-allianssi on jo nyt kiistaton markkinajohtaja ajon aikana päästöttömien autojen segmentissä. Allianssi on myynyt miltei 300 000 täysin sähkökäyttöistä autoa sen jälkeen, kun ensimmäinen Nissan LEAF myytiin Kaliforniassa joulukuussa 2010.

Allianssin autojen turvallisuus ja taloudellisuus on kehittynyt merkittävästi parin viimeisen vuosikymmenen aikana. Kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen johtaneet Nissanin autojen onnettomuudet ovat vähentyneet Japanissa 61 prosenttia kahdessa vuosikymmenessä. Ranskassa Renaultin autojen vakavia onnettomuuksia tapahtuu peräti 80 prosenttia vähemmän kuin 15 vuotta sitten.

Itseohjautuvan teknologian yleistymisen odotetaan entisestään vähentävän kuljettajien inhimillisiä virheitä, jotka aiheuttavat 90 prosenttia kuolonkolareista.

Vuonna 2016 Renault-Nissan-allianssi tuo tiettyihin automalleihin Single-lane control -teknologian, joka mahdollistaa itseohjautuvan maantieajon myös vilkkaassa liikennevirrassa. Vuonna 2018 on vuorossa Multiple-lane control -teknologia, joka auttaa välttämään vaaratilanteet ja vaihtamaan kaistaa moottoritiellä automaattisesti. Vuonna 2020 lanseerattava Intersection autonomy -teknologia mahdollistaa ajamisen ilman kuljettajan toimenpiteitä myös risteyksissä ja ruuhkaisessa kaupunkiliikenteessä.

Allianssi tuo tänä vuonna markkinoille myös uuden mobiililaitteisiin tarkoitetun autosovelluksen, joka mahdollistaa eräiden auton toimintojen etäohjauksen. Ensi vuonna lanseerataan ensimmäinen Alliance Multimedia System -järjestelmä, joka tarjoaa uusia multimedia- ja navigointitoimintoja, parannetun älypuhelinintegroinnin sekä langattomat karttapäivitykset. Vuonna 2018 julkistettava Alliance Connectivity & Internet of Things -alusta tukee sekä yksityis- että yritysasiakkaille suunnattua uutta Virtual Personal Assistant -toimintoa.

Kaikki Renault-Nissan-allianssin itseohjautuvan teknologian järjestelmät ovat valinnaisesti kuljettajan käytettävissä.

Etua yhdistymisestä

Allianssikumppanit yhdistivät tekniset suunnittelutoimintonsa vuonna 2014. Renaultin ja Nissanin insinöörit työskentelevät nyt yhdessä, jotta päällekkäisyydet seuraavan sukupolven teknologioiden kehityksessä vältetään. Kehitystyön tulokset ovat kummankin yhtiön ja niiden kaikkien automerkkien käytössä, mikä palvelee asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla.

Renault-Nissan-allianssin insinöörien kehittämä teknologiatyökalujen sarja käsittää sekä laitteisto- että ohjelmistosovelluksia, joista Renaultin, Nissanin, Infinitin ja muiden allianssin merkkien tuotetiimit voivat valita sopivimmat omiin automalleihinsa. Yhdistämällä korkean tason tuotekehitystoimintonsa Renault ja Nissan voivat työskennellä tehokkaammin ja taloudellisemmin ja tuottaa siten myös asiakkaille edullisempia autoja.

Renault-Nissan-allianssin tuotekehitysbudjetti on noin 5 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Maailman neljänneksi suurimmalla autokonsernilla on tutkimuskeskuksia Japanissa (Atsugi), Ranskassa (Guyancourt) sekä Yhdysvalloissa (Farmington Hills, Michigan, ja Sunnyvale, Kalifornia) sekä merkittäviä teknisiä suunnittelukeskuksia muun muassa Intiassa, Brasiliassa, Romaniassa, Turkissa ja Kiinassa.

Renault-Nissan-allianssi ilmoitti tänään myös, että Ogi Redzic on nimitetty allianssin Connected Vehicles and Mobility Services -toiminnoista vastaavaksi johtajaksi (Senior Vice President).

Redzid on toiminut aikaisemmin Nokian, NAVTEQin, Motorolan ja langattoman tiedonsiirron startup-yrityksen cyberPIXIEn palveluksessa. Edellisessä työtehtävässään hän toimii Nokia HEREn Automotive-liiketoimintaryhmän varatoimitusjohtajana. Redzic aloittaa uudessa tehtävässään välittömästi. Hän johtaa Ranskassa ja Japanissa toimivien tiimien työskentelyä asemapaikastaan Pariisista käsin.

Katso aiheeseen liittyvä video tästä: http://www.media.blog.alliance-renault-nissan.com/?p=5740

Renault-Nissan-allianssi
Renault-Nissan-allianssi on strateginen yhteistyökumppanuus, jonka muodostavat Pariisissa pääkonttoriaan pitävä Renault sekä Nissan, jonka kotipaikka on Japanin Jokohamassa. Yhtiöiden myynti kattaa yhteensä noin kymmenen prosenttia automarkkinoiden maailmanlaajuisesta kokonaismyynnistä. Renault ja Nissan ovat olleet strategisia kumppaneita vuodesta 1999 alkaen. Vuonna 2014 ne myivät yhteensä 8,5 miljoonaa autoa lähes 200 maassa. Allianssi tekee strategista yhteistyötä myös muiden autonvalmistajien – kuten saksalaisen Daimlerin, kiinalaisen Dongfengin ja intialaisen Ashok Leylandin – kanssa. Se on lisäksi suurin omistaja yhteisyrityksessä, joka omistaa Venäjän suurimman autonvalmistajan, Ladaa valmistavan AVTOVAZin.

www.media.blog.alliance-renault-nissan.com
www.media.renault.com
www.nissan-newsroom.com

Liitetiedostot

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs