Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Renault esittelee uuden Clio -farmarimallin ja uuden Clio R.S. 200 EDC:n

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Renault esittelee uuden Clio -farmarimallin ja uuden Clio R.S. 200 EDC:n

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2012 klo 13:02
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

RENAULTIN UUDET KASVOT

– Uuden Clion paljastuksen jälkeen heinäkuussa, Renault esittelee nyt Pariisissa ensimmäistä kertaa uuden Clio -farmarimallin ja uuden Clio R.S. 200 EDC:n

– Sähköauto ZOE:n myynti alkaa Keski-Euroopassa

 

UUSI RENAULT CLIO

Uusi Renault Clio on ensimmäinen tuotantomalli, jossa Renaultin uusi konseptiautoilta peräisin oleva muotokieli näkyy selkeästi. Suomeen viisiovinen uusi Renault Clio saapuu vuodenvaihteessa.

Siinä on paljon yhteistä DeZir -konseptin kanssa”, sanoo Laurens van den Acker, Renaultin muotoilujohtaja. ”Se ei ole sattumaa, DeZir konseptin ja uuden Clion on muotoillut sama tiimi.

 

Tasapainoiset, dynaamiset mittasuhteet

Uuden Clion suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota tasapainoisuuteen. Viisiovinen Clio on 4062 mm pituinen, 1731 mm:n levyinen (ilman peilejä) ja 1448 mm korkea. Etu- ja takaraideväli on leventynyt merkittävästi (34-36 mm). Autoa on laskettu edeltäjäänsä nähden 45mm ja tämä tekee uutuudesta yhä paremman ajettavan ja samalla se parantaa auton aerodynamiikkaa.

Edistyksellinen Bluetooth ® radio perusversiosta lähtien

Uusi Renault Clio sisältää valikoiman Bluetooth ® radioita. Matkustajat voivat nauttia musiikista kannettavien soittimien välityksellä sekä käyttää puhelintaan hands free toiminnolla. Äänentoiston laatu on optimoitu ja kaikissa radiomalleissa on AUX- ja USB-portti lataukseen ja kannettavien soittimien sekä matkapuhelinten valikoiden selaamiseen.

MEDIA NAV: mahtavat multimediamahdollisuudet

Uusi Renault Clio esittelee valikoiman kokonaan uusia multimediaratkaisuja. Keskikonsoliin sijoitettu MEDIA NAV -järjestelmä tuottaa kaikki perustason multimediatoiminnot ja se on vakiovarusteena kahdessa kolmesta varustelutasosta. Seitsemäntuumaisella (18cm) kosketusnäytöllä multimediatoimintojen käyttö on sujuvaa. Bluetooth-yhteydellä onnistuu niin puhelut, kuin musiikin langaton suoratoisto. Kannettavat musiikkisoittimet voidaan yhdistää USB-portin tai AUX-liittimen kautta. MEDIA NAV sisältää Nav N Go -navigaattorin 2D ja 3D (lintuperspektiivi) näytöillä. USB-portti ja web vuorovaikutus tekevät NAVTEQ -karttojen päivittämisen helpoksi.

 

Renault R-link: Autoon integroitu tablettitietokone ja internet

(saatavilla myöhemmin. Internetyhteyden vaatimia palveluita Suomessa ei ole vielä vahvistettu)

Valinnaisvarusteena uuteen Clioon saatava Renault R-Link viehättää tekniikasta kiinnostunutta autoilijaa ja se rakentaa sillan ajoneuvon ja ulkopuolisen maailman välille. Tämä on saatu aikaan seitsemäntuumaisen (18 cm) kosketusnäytön, intuitiivisten äänikomentojen sekä markkinoiden ensimmäisenä esiteltävän muokattavan kotisivun avulla. Käyttäjä voi itse muokata kotisivunsa, jotta juuri hänen useimmiten käyttämänsä toiminnot ovat turvallisesti esillä ilman, että katsetta täytyy irrottaa tiestä.

Uuden Renault Clion kaikki R-Linkillä varustetut mallit on varustettu myös 3D Sound by Arkamys ® -järjestelmällä, jossa kuljettaja voi valita matkustamosta alueen, johon ääni halutaan optimoida. Ääni voidaan säätää erikseen etumatkustajien, takamatkustajien tai kaikkien kuultavaksi.

Uusi Energy TCe 90 bensiinimoottori

Turboahdettu Energy TCe 90 moottori on Renaultin ensimmäinen kolmisylinterinen moottori ja se yhdistää ajamisen miellyttävyyden huomattavan edulliseen polttoaineen kulutukseen.

- Turboahdettu 898 kuutioinen, kolmisylinterinen moottori on varustettu Stop&Start -toiminnolla. Moottorin teho vastaa 1,4 litraisen vapaasti hengittävän moottorin tehoja.

- 90 hevosvoimaa 5250 r/min.

- Erityisen pienillä pyörivillä massoilla varustettu turboahdin toimii herkkäliikkeisyyden vuoksi hyvin myös alhaisilla nopeuksilla: 90 hv ja 135 Nm kierrosnopeudella 2000 r/min (90 % huippuväännöstä saadaan kierrosalueella 1650 – 5000 r/min).

- Taloudellisesti optimoidussa moottoriversiossa on suurempi välityssuhde ja sen 4,3 litran polttoaineen kulutus/100 km vastaa CO2-päästöjä 99 g/km.

Uusi Energy dCi 90 dieselmoottori

- Viimeisin tulokas Energy-moottoreihin on uusi 90 hevosvoimainen versio Stop&Start -toiminnolla varustetusta 1,5 dCi -moottorista:

- Nelisylinterisellä 1,5-litraisella moottorilla saadaan 220 Nm vääntö kierrosnopeudesta 1750 r/min alkaen, mikä on 20 Nm enemmän kuin nykyisellä dCi 85:lla.

- Taloudellisesti optimoitu versio suuremmalla välityssuhteella täyttää myös Renault eco2-vaatimukset ja sen polttoaineen kulutus on vain 3,2 l/100 km, joka vastaa CO2-päästöjä 83 g/km.

Uusi TCe 120, jossa on kuusinopeuksinen EDC-automaattivaihteisto**

Ensimmäistä kertaa Renaultin B-segmentissä uusi Clio tulee saataville uudella, dynaamisella TCe 120 moottorilla**, sekä kuusinopeuksisella EDC-kaksoiskytkinvaihteistolla.

- Nelisylinterinen 1,2 -litrainen moottori, jonka suorituskyky vastaa vapaasti hengittävää 1,6-litraista moottoria.

- Polttoaineen suorasuihkutus ja turboahdin, joilla saadaan 120 hv:n huipputeho ja 190 Nm:n vääntömomentti kierrosnopeudella 1750 r/min.

UUDEN TYYLIKKÄÄN CLIO -FARMARIN MAAILMAN ENSI-ILTA

Uusi Renault Clio Sport Tourer on yksi pääosan esittäjistä Renaultin osastolla Pariisin autonäyttelyssä. Farmarimallissa on sekä samaa dynaamista muotokieltä kuin viisiovisessa mallissa että selkeästi omaa identiteettiä, jonka on luonut suunnittelija Yohann Ory. Uusi Clio -farmari saapuu markkinoille 2013 ensimmäisen neljänneksen aikana – markkinoista riippuen.  Suomeen uutta Sport Toureria voidaan odottaa loppukevääksi.

Tyylikäs uusi Renault Clio on myös hyvien mittasuhteidensa vuoksi käytännöllinen ja monipuolinen. Farmarimallin akseliväli on identtinen viisiovisen kanssa, joskin takaylitystä on kasvatettu 201 mm yhteensä 823 millimetriin. Kokonaispituudeltaan 4262 mm:n pituinen uusi Clio Sport Tourer on samanaikaisesti kompakti ja mukautuva. Viisiovisen mallin tapaan takaovien kahvat on piilotettu. Pehmeät, aaltomaiset linjat on korostettu B- ja C-pilarien integraatiolla.

Tavaratilan suunnitteluun paneuduttiin erityisellä huolellisuudella ja näin suunnittelijat saivat tyylikkään ulkomuodon lisäksi aikaan 443 dm3:n VDA tilan, joka on 30 prosenttia suurempi kuin viisiovisessa. Samalla lastauskorkeus on merkittävästi matalampi.Uusi Clio tarjoaa mahdollisuuden pitkienkin tavaroiden kuljettamiseen, sillä jopa etumatkustajan selkänoja voidaan kääntää alas. Tämä muuntautumismahdollisuus on harvinaista tässä segmentissä.

UUDEN CLIO R.S. 200 EDC:N MAAILMAN ENSI-ILTA

Tehokas, 1,6-litraisella turboahdetulla moottorilla ja EDC-kaksoiskytkinvaihteistolla varustettu uusi Clio R.S. 200 EDC on innovatiivinen vastaus asiakkaille, jotka ovat toivoneet näkevänsä myös uudesta Cliosta tehdyn kompaktin urheiluversion.

Kaunis ja tehokas, syntyperä autourheilussa

Uuden Clio R.S. 200 EDC:n syntyperästä ei ole pienintäkään epäilystä: se on aito Renault Sport -malli. Sen F1-tyylinen etusiipi muistuttaa Renaultin menestyksestä Formula 1:ssä, samalla kun takadiffuusori ja spoileri tuottavat tiehen painavaa voimaa, downforcea lisää 80 ja 20 prosenttia. Uudessa Clio R.S. 200 EDC:ssä on yksilöllisesti muotoillut jäähdyttäjän säleikkö, etu- ja takapuskuri, leveälle asetetut LED-päiväajovalot, levennetyt 17-tuumaiset pyörät, ja lisävarusteena saatavat 18-tuumaiset vanteet. Kaikki nämä elementit tekevät autosta varsinaisen huomion keskipisteen. Pakoputkiston kaksoisulostulot ja urheilullinen ääni kruunaavat tämän mahtavan paketin.

Sisällä ilme on urheilullinen ja hallitseva väri on punainen. Ohjauspyörää reunustaa kaksi vaihdevalintavipua, urheilullinen kojelauta ja alumiinipäällysteiset polkimet juoruavat tehosta ja intohimosta. Kuitenkin Clio R.S. 200 EDC on myös matkustajaystävällinen, mukava auto. Kuppi-istuimet, jotka haluttaessa saa myös nahkaverhoiltuna, tarjoavat erinomaisen sivutuen. On myös selvää, että Renault Sportin viimeisin luomus tulee markkinoille hyvin varusteltuna kuten korkeatasoisen auton pitääkin. Esimerkkeinä: multimediajärjestelmä, kosketusnäytöllinen navigaatiojärjestelmä, Bluetooth ® radio, jossa USB-yhteensopivuus, handsfree lukitus ja käynnistys. Valinnaisvarusteena on saatavissa myös automaatti-ilmastointi ja pysäköintitunnistimet.

Erityisominaisuus: yksilöllistäminen

Uuden Clio R.S. 200 EDC mallin voi myös yksilöidä erityisen Renault Sport personointijärjestelmän avulla. Auton ulkonäön personoinnin perusteemoja on neljä, joissa eri muotoiluelementtejä, teippauksia ja värejä yhdistelemällä saadaan luoduksi juuri omannäköisensä urheilullisen ilmeen.

Päätös Clio R.S. versioiden valmistuksesta kylmän ilmaston maihin (kuten Suomeen) tehdään myöhemmin.

RENAULT ZOE

ZOE näyttää Renaultin sähköauto-osaamisen ja esittelee edistyksellistä sähköautotekniikkaa, jossa on yli 60 rekisteröityä patenttia. Renault käynnistää nyt ZOE:n myynnin. Suomeen tämän sähköauton odotetaan saapuvan vuoden 2014 aikana.

Sähköauto, joka ylpeilee kuudella maailman ensiesittelyllä:

1. Ensimmäinen suuressa mittakaavassa markkinoitava sähköauto, jonka hinta Ranskassa alkaa 13 700 eurosta (Ranskan valtion 7000 euron ”eco”-tukiainen vähennettynä).

2. Ensimmäinen volyymituotantoon tähtäävä sähköauto, jossa on luokiteltu NEDC 210 km:n ajomatka.

3. Ensimmäinen ajoneuvo, joka on varustettu ”Range OptimiZEr” -järjestelmällä, joka optimoi ajomatkan kaikissa olosuhteissa. Esimerkiksi taajama-alueilla ZOE pystyy kylmissä olosuhteissa ajamaan noin 100 km ja noin 150 km leudossa lämpötilassa.

4. Caméléon akkulaturijärjestelmällään ZOE on ensimmäinen sähköauto, joka voidaan ladata täyteen 30 minuutin ja yhdeksän tunnin aikavälillä, riippuen latausaseman virrasta (3 kW:n ja 43 kW:n välillä), käyttämällä yksinkertaista liitäntää.

5. Ensimmäinen sähköauto, joka tekee mahdolliseksi massiivisen latausasemien levittämisen, jotka ovat helppokäyttöisiä ja jopa neljä kertaa taloudellisempia.

6. Ensimmäinen ajoneuvo, jossa on vakiovarusteena Renaultin R-Link, integroitu ja liitetty multimedia tabletti-tietokone.

 

Mediasivusto (vaatii rekisteröitymisen): www.media.renault.com

Nordic Automotive Services Oy, Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki. Lisätietoa tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen, puhelin 050-568 7706, sähköposti jonna.nevalainen(at)renault.fi.


Kuvat tiedotteen alalaidassa linkkien takana.

 

Liitetiedostot


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs