Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Renault Clio ja Jussi-Petteri Leppihalme rallicrossin EM-sarjaan

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Renault Clio ja Jussi-Petteri Leppihalme rallicrossin EM-sarjaan

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2011 klo 15:24
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Jussi-Petteri Leppihalme siirtyy rallicrossin EM-sarjaan. Viime kaudella lajin SM-pronssia voittanut parkanolainen ajaa ainakin neljä EM-osakilpailua. Ajokkina on kolme euroopanmestaruutta kuljettajana voittaneen Jussi Pinomäen Set Promotion-tiimin Renault Clio Super 1600.

- Totta kai fiilis on vähän jännittynyt, mutta kai se tästä notkistuu kun lähtee matkaan mukaan. Homma muuttuu nyt ammattimaisemmaksi, Leppihalme sanoo.

18-vuotias Leppihalme kulkee Set Promotionin mukana EM-osakilpailuissa aistimassa tunnelmaa ja oppimassa ns. ison maailman tavoille.

Leppihalmeen oma EM-kampanja alkaa Norjan osakilpailusta kesäkuussa.

Set Promotionin Renault-kalustolla kilpailevat myös viime vuoden EM-kakkonen ja -kolmonen Ildar Rahkmatullin (Rus) ja Andreas Bakkerud (Nor), jotka tavoittelevat molemmat mestaruutta.

- Jussi-Petteri tulee mukaamme EM-sarjan avauskisaan Englantiin ja sieltä Portugaliin ja Ranskaan. Näin hän pääsee tutustumaan paikkoihin, ihmisiin ja EM-sarjan ajosysteemiin. Sitten kun hänen ensimmäinen kisalähtönsä koittaa, hän voi keskittyä vain ajamiseen, kun ei tarvitse enää hämmästellä ympärillä olevia uusia asioita, Pinomäki tietää.

Leppihalmeen kalenterissa ovat Norjan ja Ruotsin EM-osakilpailut sekä Belgia ja Hollanti tai vaihtoehtoisesti Itävalta ja Puola. Lisäksi hän ajaa Suomessa yhden kilpailun, sekä rutkasti testiä.

- Tavoitteena on voittaa euroopanmestaruus, mutta tottahan siihen joku vuosi vielä menee. Tämä on järkevä luokka aloittaa ja opiskella EM-sarjaa, Leppihalme puntaroi.

 - Sellaista fakiiria ei olekaan, joka oppisi kaiken yhdessä tai kahdessa kisassa. Mennään jalat maassa ja matalalla profiililla, ja koetetaan tehdä etukäteen kaikki asiat mahdollisimman hyvin, Pinomäki korostaa.

Leppihalme on ajanut rallicrossia vuodesta 2008 alkaen. Sitä ennen hän harrasti kartingia. EM-sarjaan siirtymisen lisäksi nuorukaisen elämässä tapahtuu keväällä muutakin merkittävää: hän valmistuu ajoneuvoasentajaksi.

 

Jussi-Petterin psta

Miiro Koivula / Livemedia Finland Oy

0400539100

 

www.jp-motorsport.net

www.setpromotion.com

www.setpromotion.tv

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs