Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Remes hallitsi Cross Countrya Jämsässä - Paavo Tonteri hurjalla nousulla voittoon Kartingin SM-avauksessa

Moottoriurheilu.tv

Remes hallitsi Cross Countrya Jämsässä - Paavo Tonteri hurjalla nousulla voittoon Kartingin SM-avauksessa

Tiedote.
Julkaistu: 09.07.2016 klo 20:53
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv

Hyvä median edustaja,

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen koonti viikonlopun moottoriurheilutapahtumista. Kaikki Moottoriurheilu.tv:n artikkelit ovat vapaasti käytettävissänne heti niiden julkistamisen jälkeen. Päivitämme sivua jatkuvasti emmekä näin ollen erikseen ilmoita uusista artikkeleista median edustajille.

*****************************************************************************************************

Eero Remes.

REMES HALLITSI CROSS COUNTRYA JÄMSÄSSÄ

Enduron maailmanmestari Eero Remes oli elementissään, kun offroad-moottoripyörien cross countryn Suomen mestaruussarjan toinen osakilpailu ajettiin Jämsässä lauantaina. Suomen Cup -luokissa Sanna Kärkkäinen voitti naiset, Marko Leponiemi 40-vuotiaat ja Pekka Viljakainen 50-vuotiaat.

Jälki-ilmoittautuneena 24MX SM Cross Country -sarjan toiseen osakilpailuun lähtenyt Eero Remes ei saanut parasta mahdollista starttipaikkaa, mutta hän nousi joukon vetäjäksi kaksituntisen kilpailun alkuminuuteilla. Sen jälkeen Remes hallitsi radan tapahtumia enduroammattilaisen ottein.

– Lähtöni oli kohtalainen, vaikka jouduin starttamaan varsin ulkoreunasta. Onneksi reitti oli alkumatkasta sen verran leveä, että pääsin hyvin ohittelemaan. Kun sain kärkiporukan kiinni, muuttui polku kapeammaksi ja koska en ollut tutustunut reittiin etukäteen, oli vaikea löytää nopeita ajolinjoja, Remes kuvaili.

– Reitti oli kuitenkin hyvä ja vaihtelevaa maastoa. Oli mukava ajaa.

Remes johtaa SM-sarjaa voitettuaan myös kauden avauksen huhtikuussa. Remeksen kilpailukausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Italiassa, minne Tuusulan Moottorikerhon edustaja lähtee kasvattamaan piste-etumatkaansa enduron MM-sarjassa.

Jämsän Sisu Auto CC SM -kilpailussa toiseksi ajoi kilpailua alussa johtanut Toni Eriksson. Helsingin Moottorikerhon kuljettaja oli kakkonen myös kauden avauksessa, joten hän on sarjassa toisena.

Kolmospaikan lauantaina otti enduron MM-sarjan junioriluokassa kilpaileva Henric Stigell. Erikssonin seuratoverin kilpailua haittasi maa-aineksen jumiutuminen vaihdepolkimen väliin, minkä takia Stigell joutui pysähtymään hetkeksi. Lisäksi hän sai kahden minuutin aikasakon käynnistettyään pyöränsä huoltoalueella.

Isäntäseura Jämsän Seudun Moottorikerhon kuljettajista Mika Tamminen oli neljäs ja Matias Savo viides.

 

Sanna Kärkkäinen.

Sanna Kärkkäinen.

Kärkkäinen palasi voittajaksi

Naisten Suomen Cupissa Sanna Kärkkäinen palautti tutun päiväjärjestyksen, sillä viime vuodet suomalaista offroad-kenttää hallinnut Vantaan Moottorikerhon kuljettaja oli ykkönen. Kärkkäinen jäi kauden avauksessa toiseksi, kun Hanna Mertsalmi voitti. Tällä kertaa Hyvinkään Moottorikerhon Mertsalmi oli tunnin mittaisessa kilpailussa kakkonen vain reilun sekunnin takamatkalla.

– Olin lähdössä hyvin hereillä ja pääsin heti kärkeen ajamaan omaa ajoani varmasti. Pakollisen huoltopysähdyksen jälkeen oli kuitenkin vaikea ajaa, koska ohitettavia oli niin paljon. Mertsalmi sai minut lopussa kiinni, mutta voitto oli tärkeintä, Kärkkäinen kertoi.

Mertsalmi oli siis toinen ja hänellä on sarjassa yhtä monta pistettä kuin Kärkkäisellä. Kolmanneksi ajoi saman sijan sarjassa omaava Mäntsälän Moottorikerhon (MäntsMK) Marita Nyqvist.

 

Marko Leponiemi.

Marko Leponiemi.

Veteraaneissa tuttuja kärkinimiä

40-vuotiaiden veteraanien (V40) Suomen Cupin toinen osakilpailu oli avauksen tapaan Marko Leponiemen hallintaa. Mäntän Seudun Moottorikerhon kuljettaja johti luokkaansa lähes koko kaksituntisen ajan. Ainoastaan lähtö olisi voinut olla parempi.

– Taisin päästä kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella, joten se pieni moka pyörän käynnistämisessä lähdössä ei haitannut liikaa. Viime vuodesta uudistunut reitti oli onnistunut, kun oli tuotu lisää haasteita. Enemmänkin saa olla, Leponiemi kiitteli järjestäjiä.

V40-luokan toisen sijan otti Etelä-Pohjanmaan Maastomotokerhon Tero Manninen ja kolmospaikan Salon Moottorikerhon Juha Puotsaari. Tuusulan Moottorikerhon Sami Salonen ajoi maaliin toisena, mutta hän sai aika-sakon liian pienen huoltomaton takia. Salonen oli lopulta neljäs.

Pekka Viljakainen.

Pekka Viljakainen.

Salpausselän Moottorikerhon Pekka Viljakainen voitti 50-vuotiaiden veteraanien (V50) Suomen Cupin toisen osakilpailun.

– Reitti oli aikalailla erilainen kuin kauden avauksessa. Pehmeä hiekka teki ajamisesta vaativampaa ja raskaampaa, koska pyörää pitää koko ajan viedä. Se ei etene rullailemalla. Starttini meni pieleen, koska sammutin moottorin juuri, kun olin lähdössä liikkeelle. Kisaan tuli sitten lisäjännitettä, vaikken tiedä, onko ohitteleminen koskaan varsinaisesti mielenkiintoista, Viljakainen hymähteli.

V50-luokan kakkonen oli Nummelan Moottorikerhon Jyrki Idman ja kolmas Numibia Racing Teamin Karri Tikkanen.

Jämsässä ajettiin myös useissa kansallisissa luokissa. Voiton ottivat nuorissa Jämsän Seudun Moottorikerhon (JSMK) Pyry Juupaluoma, alle 20-vuotiaissa (U20) Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Teemu Latostenmaa, B-luokassa JSMK:n Peetu Juupaluoma, classic-pyörissä Heinolan Moottorikerhon Jari Nurminen ja harrasteessa Vantaan Moottorikerhon Joni Mäkelä.

60-vuotiaissa veteraaneissa (V60) juhli kilpailun vanhin kuljettaja, 72-vuotias Mauno Suni. Mäntsälän Moottorikerhon kuljettaja ajoi nyt kilpaa parin vuoden tauon jälkeen, kun edellisen kerran hän vietti 70-vuotisjuhliaan enduron Päijänteen Ympäriajossa.

Cross Countryn SM-sarjan kolmas osakilpailu järjestetään Sipoossa lauantaina 6. elokuuta.

24MX SM Cross Country -sarjan yhteistyökumppaneina ovat 24MX, Mobius, Nilfisk, Bike & Boat World, Blå Band, Bridgestone, Duell, Molitor, Motopalvelu Niemitalo, OFFROADPro, Olvi, Racingbike, TSMU Extreme Areena ja Wheel Factory.

Tulokset:

(sijoitus, nimi, seura, pyörämerkki, kierrosmäärä, ajoaika)

A (SM)

1. Eero Remes, TuMK, TM, 9, 2:01:50.016

2. Toni Eriksson, HMK, KTM, 9, 2:03:44.086

3. Henric Stigell, HMK, TM, 9, 2:05:59.851

4. Mika Tamminen, JSMK, Husqvarna, 2:08:56.199

5. Matias Savo, JSMK, Sherco, 2:11:29.590

V40 (Suomen Cup)

1. Marko Leponiemi, MSMK, Kawasaki, 8, 2:03:33.991

2. Tero Manninen, E-PMMK, KTM, 8, 2:07:12.377

3. Juha Puotsaari, SaMK, KTM, 8, 2:08:15.902

V50 (Suomen Cup)

1. Pekka Viljakainen, SsMK, Husqvarna, 8, 2:02:27.879

2. Jyrki Idman, NMK, Suzuki, 8, 2:11:34.525

3. Karri Tikkanen, NRT, KTM, 8, 2:13:35.708

Naiset (Suomen Cup)

1. Sanna Kärkkäinen, VMK, KTM, 6, 1:05:05.724

2. Hanna Mertsalmi, HyMK, Yamaha, 6, 1:05:07.120

3. Marita Nyqvist, MäntsMK, Yamaha, 6, 1:07:39.884

Nuoret

1. Pyry Juupaluoma, JSMK, Kawasaki, 6, 1:05:46.260

2. Lukas Kuhmonen, K-SMK, Yamaha, 6, 1:08:04.941

3. Viktor Juselius, SiMK, KTM, 6, 5, 1:00:11.397

U20

1. Teemu Latostenmaa, RiMPKK, KTM, 9, 2:13:34.920

2. Hugo Svärd, SiMK, Husqvarna, 8, 2:00:00.139

3. Teemu Pölönen, JSMK, KTM, 8, 2:00:00.653

B

1. Peetu Juupaluoma, JSMK, Husqvarna, 8, 2:00:04.572

2. Jonne Katila, VMK, KTM, 8, 2:01:03.754

3. Veikka Vähämäki, SaMK, Husqvarna, 8, 2:01:39.856

V60

1. Mauno Suni, MäntsMK, KTM, 5, 1:03:32.553

2. Pentti Selenius, NjMK, KTM, 5, 1:03:43.448

3. Ari Vajavaara, HyMK, KTM, 5, 1:05:04.305

Classic

1. Jari Nurminen, HeMK, Husqvarna, 5, 1:01:35.774

2. Sami Kanerva, RiMPKK, Honda, 5, 1:02:16.122

3. Jarmo Vehmas, HyMK, Honda, 5, 1:08:15.714

Harraste

1. Joni Mäkelä, VMK, KTM, 7, 2:00:13.639

2. Joni Argillander, NMK, Husqvarna, 7, 2:01:26.619

3. Otto Tervonen, HyMK, Husqvarna, 7, 2:02:52.065

Kaikki tulokset:

http://kalkku.fi/tulokset/jsmk16-2

Teksti ja kuvat: Marko Vihriä
OK-luokassa podiumille nousivat voiton vienyt Paavo Tonteri, toiseksi sijoittunut Konsta Lappalainen ja kolmanneksi ajanut Ilari Piispanen.

PAAVO TONTERI HURJALLA NOUSULLA VOITTOON KARTINGIN SM-AVAUKSESSA

Kartingin SM-sarja käynnistettiin tänään Kouvolasta. OK-luokan voittoon ajoi yhdeksännestä ruudusta startannut Paavo Tonteri.

Karting-Ässät pääsivät pitkän odotuksen jälkeen tänään lauantaina tositoimiin, kun SM-kausi käynnistettiin Kouvolan Tykkimäen radalta.

SM-pisteistä ajettiin tänään OK- ja OK-junior-luokissa. Yhdeksännestä ruudusta OK-luokan finaaliin startannut Paavo Tonteri teki huikean taistelun ja ylitti maalilinjan ensimmäisenä.

– Voitto tuli ihan finaaliin tehdyllä asennemuutoksella. Päättäväisyys ratkaisi, Tonteri kuittasi.

Luokkaa pitkään johtanut Konsta Lappalainen jäi lopulta kakkoseksi.

– Ei vauhti vaan lopussa riittänyt. Paavo ajoi kovaa kiinni, mutta sitten kun Paavo ajoi ohi, niin vauhtia löytyi taas. Mutta ihan tyytyväisiä ollaan päivän tulokseen.

Ilari Piispanen otti turvallisen kolmannen sijan pitkällä kaulalla eteen ja taakse.

– Kyllä me varmaan vähän muutetaan autoa huomiseksi, koitetaan saada pojat edestä kiinni, Piispanen kommentoi.

20160709_162646

OK-junior-luokassa voittoon ajoi William Alatalo, toiseksi Jonne Ollikainen ja kolmanneksi Ville Uitto.

OK-junior-luokan finaali alkoi vauhdikkaasti. Alussa nähtiin paljon ohituksia, mutta lopuksi kärkeen ampaissut William Alatalo sai ajaa johdossa ylhäisessä yksinäisyydessä.

– Tosi hyvälle tuntuu, sain aluksi tosi hyvän paikan ajaa Uiton perässä. Sitten tultiin ohi ja päätin vaan rauhassa mennä eteenpäin ja mahdollisimman nopeasti ykköseksi ja ajaa keulilla niinku virheetöntä ajoa, Alatalo kertoi maalilinjan ylitettyään.

Toiseksi ajanut Jonne Ollikainen piti kovaa kiriä yllä loppuvaiheessa, mutta vauhti ei aivan riittänyt voittokamppailuun.

– Ei vaan ollut tarpeeksi vauhtia ottaa Williamia kiinni, Ollikainen kuittasi.

Kolmanneksi sijoittunut Ville Uitto valmistautuu huomiseen kilpailuun rauhallisesti. Kalusto ja ajotekniikka pysyy tämänpäiväisessä kunnossa.

Kartingmittelöt jatkuvat siis huomenna Tykkimäen radalla OK-, OK-junior- ja KZ2-luokissa. Lisäluokkana nähdään Rotax Mini Max, jossa tänään kovinta vauhtia pitivät yllä Elias Vauhkonen, Luka Nurmi ja Toni Herranen.

SM-kausi pitää sisällään neljä osakilpailua ja mestarit ovat selvillä elokuun lopussa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv
Kuva: Kouvola Circuit

 

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs