Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Pilkingtonin kannattavuus nousuun henkilöstöä osallistamalla

Pilkington Automotive Finland Oy

Pilkingtonin kannattavuus nousuun henkilöstöä osallistamalla

Tiedote.
Julkaistu: 03.07.2014 klo 15:55
Julkaisija: Pilkington Automotive Finland Oy

Maailmanlaajuisen autoteollisuuden taantuman ja mittavien organisaatiomuutosten jälkeen autolasivalmistaja Pilkington Automotive Finland Oy on saavuttamassa tasapainon kannattavuuden osalta. Liiketoiminnan ketteryyttä kehitetään nyt edelleen koko henkilöstön voimin. Entistä matalampi organisaatiorakenne tehostaa tiedonkulkua, parantaa työhyvinvointia ja tuottaa asiakkaalle lisäarvoa taaten toiminnan kannattavuuden myös tulevaisuudessa.

– Hankala tilanne on pääosin selätetty ja työkoneiden ja muiden hyötyajoneuvojen kysyntä on alkanut elpyä. Suomalaista osaamista tarvitaan maailmalla erityisesti suurten, muotoiltujen ja uutta teknologiaa sisältävien lasien valmistuksessa, kertoo Pilkington Automotive Finland Oy:n toimitusjohtaja Rami Tähtinen.

Toimintaa kehitetään nyt organisaation rakennetta keventämällä ja tuote- ja tietovirtojen kulkua tehostamalla.

– Nyt korostuu entisestään henkilöiden, ryhmien ja organisaation osaaminen. Hyvillä toimintatavoilla, yhteistyökyvyllä ja perusosaamisella sujuvoitamme toimintaamme ja tuotamme asiakkaalle sen lisäarvon, josta meille maksetaan. Kaikki lähtee liikkeelle hyvästä sisäisestä viestinnästä ja tietoisuuden lisäämisestä, sanoo Tähtinen.

Laivojen ja luksusristeilijöiden lasirakenneratkaisuihin keskittynyt Pilkington Marine tekee omalla sarallaan hyvää tulosta ja ajoneuvojen varaosalaseja toimittava Pilkington AGR jatkaa menestyksekkäästi toimintaansa Espoossa.

Koko henkilökunta on mukana kehittämässä hyviä ja tuottavia toimintatapoja

Pilkington Automotive Oy toimittaa suuria määriä erikoislasia pienissä erissä. Pilkingtonin Tampereen tehtaalta lähtee vuosittain 700 000 ja Laitilasta 160 000 kappaletta lasia maailmalle. Tiedonkulun täytyy toimia, jotta tuotantolinjojen käyttöaste ja tuotteiden läpimenoaika pysyvät hallinnassa. Hyvät toimintatavat pitävät tehtaan tilat myös paremmassa järjestyksessä ja parantavat siten sekä työturvallisuutta että työhyvinvointia.

Pilkingtonilla on käynnissä sisällöltään erilaisia toimintatapojen parantamiseen tähtääviä hankkeita. Mukana kehitystyössä on koko henkilökunta.

– Tuotannon henkilökunta tuntee itse parhaiten oman työnsä, joten he ovat parhaita kertomaan myös ratkaisuehdotukset tunnistettuihin ongelmiin. Kehitystyö onkin ollut 80 prosenttisesti kuuntelemista ja 20 prosenttisesti kertomista – henkilöstölle on nyt annettu todelliset vaikuttamisen ja osallistumisen mahdollisuudet, kertoo HR-päällikkö Johanna Kuusela.

Kaikki lasialan osaajansa Pilkington kouluttaa itse. Tarkka työnopastus ja työohjeiden koulutusjärjestelmä ja työssäoppiminen takaavat, että jokainen työntekijä on oman tehtävänsä rautainen ammattilainen. Jatkuva kouluttautuminen varmistaa myös henkilöstön moniosaamisen, jonka merkitys korostuukin Pilkingtonissa koko ajan enemmän. Oma koulutusjärjestelmä on osoittautunut erinomaiseksi, sillä kansainvälisissäkin vertailuissa suomalaiset voivat olla ylpeitä osaamisestaan ja työnsä luotettavuudesta.

– Henkilöstön osaaminen, motivaatio ja halu tehdä parhaansa ovat yksi isoimmista kilpailukyvyn varmistajista kansainvälisillä, erittäin kilpailuilla markkinoilla, sanoo Kuusela.


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Rami Tähtinen
Pilkington Automotive Finland Oy
p. 050 566 0042
rami.tahtinen@fi.nsg.com

HR-päällikkö Johanna Kuusela
Pilkington Automotive Finland Oy
p. 050 566 0939
johanna.kuusela@fi.nsg.com

---

Vuonna 1826 perustettu Pilkington on vuodesta 2006 kuulunut japanilaiseen NSG-konserniin, joka työllistää maailmanlaajuisesti noin 28 000 työntekijää. Valmistusta sillä on 29 maassa ja myyntiä yli 130 maassa.

Pilkington Automotive Tampereen ja Laitilan tehtaat valmistavat laseja erikoisajoneuvoihin kuten traktoreihin, puimureihin ja linja-autoihin. Ylöjärven yksikkö toimittaa maailmalle kuorma-autojen tuulilaseja. Suomessa Pilkington Automotive Finland Oy:n alle kuuluu myös Nivalassa eristyslaseja rakennusteollisuudelle valmistava tehdas. Lisäksi Espoossa toimii varaosalasien tukkuliike ja Laitilassa laivojen vaativia lasituksia toimittava yksikkö Pilkington Marine. Pilkington Automotiven Suomen yhtiöiden liikevaihto viime tilikaudella oli 130 milj. €. Henkilökunnan määrä on noin 700.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs