Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Motocrossin Euroopan mestaruus sekä supermoton Viron mestaruus Suomeen - Suomessa huimaa mestaruuskamppailua

Moottoriurheilu.tv

Motocrossin Euroopan mestaruus sekä supermoton Viron mestaruus Suomeen - Suomessa huimaa mestaruuskamppailua

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2016 klo 20:37
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv

 

 

Sami Salstola pokkasi jälleen kerran Viron mestaruuden itselleen.

SALSTOLA KUITTASI VIRON MESTARUUDEN SUOMEEN

Supermoton viimeinen Viron mestaruussarjan osakilpailu ajettiin tänään Tabasalusssa, jossa Sami Salstola kruunattiin sarjan mestariksi.

Sami Salstola lähti Viron mestaruussarjan viimeiseen osakilpailuun tasapistein Patrick Palssin kanssa. Harjoituksissa ja aika-ajoissa suomalainen joutui nöyrtymään Palsille ollen molemmissa toiseksi nopein.

– Tiesin, että olen kisaerässä vahvempi ja ekass erässä otinkin holet ja olin alusta loppuu ykkönen! Salstola riemuitsee.

Pals hiillosti lähes koko erän suomalaista, mutta sortui lopulta omaan ajovirheeseen hiekalla ja viimeiset kolme kierrosta Salstola sai varmistella ja otti pisteet kotiin.

Toiseen erään suomalainen sai kuitenkin erittäin huonon lähdön ja putosi neljänneksi.

– Se neljäs sija olisi riittäny mestaruuteen, joten mitään tyhmää en lähtenyt tekemään, mutta nostin kuitenkin itseni toiseksi ja näin ollen voitin myös tämän osakilpailun totaalin!

Tulos merkitsi sitä, että Salstola toi Suomeen Viron mestaruuden! Tilanteesta tekee entistä makeamman se, että juuri Patrick Pals vei tämän vuoden supermoton Suomen mestaruuden Salstolalta, joten suomalainen pääsi nyt kuittaamaan Viron tittelin Palsin kotiyleisön edessä itselleen.

– Nyt on sitten kolme peräkkäistä mestaruutta tullut Salstola Racingin nimiin. 2-tahti “Teeämmä” laulaa tosi kirkkaast ja virolainen yleisö hurrasi 2.tahti äänille, vaikka virolainen ei voittanutkaan mestaruutta. Mitään ei pystyisi saavuttamaan ilman tukioita ja perhettä, joten heille kuuluu todella iso kiitos! Kiitos: Silicone Engineering, Daytona Motorsport, Kypäräkeskus, Tapesnake, Eko-Eriste Oy, PJ-Asennus Oy, Rakennus Tuominiemi Oy ja Tomi Saksa Photography, Salstola korostaa.


 

MP-taito nappasi trialin joukkuemestaruuden kokoonpanolla Leevi Lindqvist (vas), Henry Vierimaa, Ossi Jahn ja Mika Kivelä. Kuva: Suvi Haanpää

MP-TAITO TRIALIN SUOMEN MESTARIKSI

Trialin joukkueiden Suomen mestaruudesta kisattiin tänään sunnuntaina Nokialla.

Suomen mestaruuden trialin kerhojoukkuekilpailussa nappasi MP-Taito kokoonpanolla Leevi Lindqvist, Henry Vierimaa, Ossi Jahn ja Mika Kivelä. Hopeaa vei Jyväskylän Moottoriurheilijoiden joukkue Jussi Haapanen, Jere Karjalainen, Janne Karjalainen ja Otto Harjula. Pronssia ei tänä vuonna jaettu.

B-joukkueissa voiton vei niinikään MP-Taito, toiseksi sijoittui Hämeen Moottorikerho ja kolmanneksi Tervakosken Moottorikerho.

Kaikki tuloksetNiko Kari ajoi GP3-debyyttinsa Koiranen GP:n väreissä. Kuva: Niko Karin Tiedotus

NIKO KARI EPÄONNEKKAIDEN HETKIEN JÄLKEEN KELPO TULOKSEEN GP3-SARJASSA

Yllätysylennyksen GP3-sarjaan täksi viikonlopuksi saanut Niko Kari päätti ensimmäisen viikonloppunsa uuden auton ratissa mukavissa tunnelmissa.

Tänään Belgian Span radalla ajettu GP3-luokan kilpailu päättyi suomalaisittain positiivisissa merkeissä, kun Kari ylitti maalilinjan viidentenätoista. Viikonloppu oli varsin haastava, sillä eilisissä aika-ajoissa 16-vuotias nuorukainen jäi 21. ruutuun ja sitä seuranneessa ensimmäisessä kilpaerässä kilpakumppani osui Karin autoon ja suomalainen pääsi starttaamaan tämänpäiväiseen kisaan vasta ruudusta 18. Hän kuitenkin onnistui nousemaan kolme sijaa.

Vaikka tavoitetta – pääsyä 10 sakkiin – ei saavutettu, voidaan Koiranen GP:n väreissä kisanneen Karin tämänpäiväistä suoritusta pitää varsin hyvänä ottaen huomioon sen, että kyseessä oli debyytti viikonloppu GP3-auton ratissa.

– Totta kai vielä on paljon tekemistä, pitää muun muassa tottua Pirellin renkaisiin, mutta odotan innolla, että pääsisin vielä joskus kokeilemaan tätä autoa, Kari iloitsi osoittaen kiitokset Koiranen GP-tiimille ainutlaatuisesta mahdollisuudesta.

 

SMA & Tierakenne Team ( numero 1) . Kuva: Vesa Rauhala

KAUHAJOEN UA:N JOUKKUE JOKKIKSEN SUOMEN MESTARIKSI

Jokamiehenluokan SM-joukkuemestaruudesta kaasuteltiin lauantaina ja sunnuntaina Honkajoella Pesämäen radalla. Kaikkiaan 228 ajetun lähdön jälkeen Suomen mestariksi julistettiin Kauhajoen UA:n joukkue.

Kilpailu kauden 2016 jokamiehenluokan joukkuemestaruudesta käytiin lopulta Kauhajoen UA:n SMA & Tierakenne Teamin ja Espoo Motorklubin väreissä ajaneen Team MGR:n kesken. Voitto ratkesi finaalin viidennellä kierroksella, kun Kauhajoen joukkue sai heille paremmat lähtöpaikat.

Lue koko artikkeli tästä.

 

 

Emil Weckman kiisi Assenin osakilpailussa kaatumisesta huolimatta voittoon.

EMIL WECKMAN PÄÄTTI MOTOCROSSIN EM-KAUTENSA YLIVOIMAISEEN ERÄVOITTOON JA MESTARUUTEEN

Tällä kaudella sekä motocrossin MXC/A SM-sarjaa että EMX150 EM-sarjaa hallinnut Emil Weckman kruunattiin tänään Hollannin Assenissa Euroopan mestariksi.

Vasta 14-vuotias sipoolainen ajoi kauden viimeisessä kisaerässä voittoon yli 35 sekunnin erolla ja varmisti näin mestaruuden ennen Norjan Hakon Fredrikseniä. Team Manninen Bros Honda kuljettajan vauhti oli siinä määrin vauhdikasta, että nuorukainen ehti kertaalleen kaatuakin kisan aikana.

– Startti onnistui todella hyvin ja sain jo hieman eroakin muuhun joukkoon ennen kuin eturengas lipesi alta pehmeässä mutkassa. En kuitenkaan panikoinut, sillä tiesin että jopa kuudes sija riittäisi mestaruuteen. Kaatumisen seurauksena tipahdin kuitenkin hetkellisesti kolmanneksi, mutta kuittasin kärkitilan takaisin vielä samalla kierroksella ja ajoin voitton. Tämä EMX150 EM-sarja on ollut todella hieno kokemus ja uskon, että sarjassa keräämäni kokemus tulee olemaan iso etu, kun siirryn ensi vuodeksi EMX250-luokkaan. Oli todella hienoa päättää EM-kausi voittoon ja toiseen mestaruuteen ja bonuksena vielä isäni Peter palkittiin sarjan parhaana mekaanikkona, kommentoi Weckman.

Lue koko artikkeli tästä.

 

 

Reevesiä naurattaa, mutta Pekka ja Kirsikin jaksaa hymyillä. Kuva: Mark Walters

PÄIVÄRINTA/KAINULAINEN KOLMEN PISTEEN PÄÄSSÄ MESTARUUDESTA

Suomalaispari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen vankisti sarjajohtoaan ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen toiseksi viimeisessä MM-osakilpailussa Saksan Oscherslebenissä.

Kaksikko kaasutteli lauantain Sprintissä kolmanneksi ja sunnuntain pitkässä Gold Racessa kakkoseksi. Päivärinnan pyöräkunnalla oli mahdollisuus sinetöidä kauden mestaruus jo Saksassa, mutta Oscherslebenin pitkämutkainen rata ei sopinut kaksikon muita raskaammalle ajopelille.

Etukäteen kovimmaksi haastajaksi arveltu sveitsiläispari Markus Schlosser/Thoma Hofer oli ennakoidun vahva ja voitti lauantain sprintin. Pari johti sunnuntaistakin kisaa ylivoimaisesti, mutta joutui keskeyttämään viimeisellä kierroksella. Päivärinta kävi molemmissa kilpailuissa tiukkaa vääntöä brittiläisranskalaisen kaksikon Tim Reeves/Gregory Cluze kanssa. Kokenut Britti kosti viikontakaiset tappionsa Imatralla ja oli lauantaina toinen ja voitti sunnuntaina.

Lue koko artikkeli tästä.

 

 

Emil Westman ajoi tänään Alastaron moottoriradalla kolmanneksi. Kuva: Santeri Lehtonen

EMIL WESTMAN ON PORSCHE GT3 CUPIN MESTARI 2016

Porsche GT3 Cup Challenge -sarjan kausi 2016 tuli päätökseensä Alastaron moottoriradalla lauantaina 27. elokuuta.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä kärjessä nähtiin ankaraa taistelua Raimo Kullin ja Johan Westergårdin välillä. Parivaljakko vaihtoi johtopaikkaa parikin kertaa kilpailun aikana, mutta lopulta Westergård vei pidemmän korren ja otti kauden ensimmäisen voittonsa.

Toiseksi tullut Kulli jäi kärjestä vain reilut 0,3 sekuntia. Kolmanneksi ajoi tyynen rauhallisen kilpailusuorituksen tehnyt Emil Westman, joka jäi Westergårdista 6,4 sekuntia.

Toiseen kilpailulähtöön Westergård lähti paalupaikalta ja piti sitä muutaman kierroksen ajan, mutta niin vain Raimo Kulli tuli vaasalaisesta ohitse. Kullin rengas puhkesi kuitenkin kesken kilpailun ja virolainen joutui tekemään ylimääräisen varikkopysähdyksen, joka tiputti yhdeksänneksi.

Näin ollen Westergård ampaisi uudelleen johtoon ja voitti lopulta toisenkin lähdön. Toiseksi tällä kertaa tuli Westman ja kolmanneksi Tom Nylund.

Westergård oli syystäkin riemuissaan Alastaron jättipotista.

– Aivan mahtavaa! Oli upeaa ajaa tosissaan kilpaa Raimo Kullin kanssa molemmissa lähdöissä. Kausi on ollut haasteellinen, joten nämä voitot tekivät kyllä terää ja on hienoa päättää kausi näin. Loistava viikonloppu kaiken kaikkiaan, Westergård iloitsi.

Yksi nimi oli Alastarolla kuitenkin ylitse muiden. Emil Westman kruunattiin kauden päätteeksi Porsche GT3 Cupin mestariksi ja 19-vuotias kokkolalainen on samalla sarjan historian nuorin mestari.

Lue koko artikkeli tästä.Niko Mäkinen nousi nyt Superbike-luokassa sijalle seitsemän ja jatkaa Privateers-luokan kärjessä. Kuva: Niko Mäkisen tiedotus

NIKO MÄKISELLE HYVÄ PISTEPOTTI PORTIMAOSTA

Superbiken EM-sarjan kauden 2016 viides kilpailuviikonloppu Portimaossa, Portugalissa sujui Niko Mäkisen osalta hienosti, vaikkei Privateers-luokan voittoja tällä kerralla tullutkaan.

Niko Mäkisellä oli jo etukäteen tiedossa, että Portimaon viikonloppu tulisi olemaan todennäköisesti kauden vaikein, sillä nuorukaisella oli takana pitkä ajotauko ja kuljettajat, jotka ajoivat niin sanotusti kotiradalla, tulisivat olemaan vahvoilla.

Suomalainen lähti järkevällä ja laskelmoivalla taktiikalla viikonlopun kilpailuihin. Portimaon treenipäivät sujuivat mukavasti ja Mäkisen vauhti parani Albaceten tapaan jokaisella vedolla. Perjantain päätteeksi suomalaisen vauhti oli varsin hyvä ja myös tiimi oli tuloksiin tyytyväinen. Aika oli parantunut viime kauden kisaviikonlopusta parin sekunnin luokkaa.

Ensimmäiset aika-ajot lauantain aamupäivällä ajettiin erittäin lämpöisessä kelissä.
Mäkinen suoriutui hienosti ja sai jo alkukierroksilla tehtyä hyvän ajan, eikä uuden takarenkaan ”testi” tuottanut enää myöhemmin parannusta. Lopullisissa tuloksissa sijoitus Albaceten kilpailun tapaan yhdeksäs.

Iltapäivällä keli oli lämmennyt jälleen kuumaksi ja asvaltin pinta oli noussut jo yli 50 asteeseen. Samalla pito radalla oli selkeästi heikentynyt, mutta uusi ”rengastesti” pehmeällä renkaalla tuotti tulosta ja Mäkinen pystyi ajamaan 0,5 sekuntia nopeamman ajan ollen harjoituksen kahdeksanneksi nopein.

Tässä linkki yhdistettyihin aika-ajon tuloksiin.

Lue koko artikkeli tästä.

 

****************************************************************************************************

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen koonti viikonlopun moottoriurheilutapahtumista. Kaikki Moottoriurheilu.tv:n artikkelit ovat vapaasti käytettävissänne heti niiden julkistamisen jälkeen. Päivitämme sivua jatkuvasti emmekä näin ollen erikseen ilmoita uusista artikkeleista median edustajille.

*****************************************************************************************************

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs