Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Mopoautojen taitoajosta kisailtiin Porissa

Suomen Lions-liitto ry

Mopoautojen taitoajosta kisailtiin Porissa

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2014 klo 07:32
Julkaisija: Suomen Lions-liitto ry

Turvassa Tiellä -kampanja järjesti nuorille mopoautojen taitoajokisan Porin Liisantorilla perjantaina 6.6.2014. Kisa liittyi Suomen Lions-liiton ja AKK-Motorsportin yhteistyöhön, jonka puitteissa tulevan talvikauden aikana pidetään lähinnä kahdeksasluokkalaisille turvallisiin ajotapoihin liittyviä tunnin kestäviä opetuspaketteja.

Mopoautokisan voitti Matti Wiro. Globaalia väriä kisa sai, kun maailman 1,38 miljoonan lionin kansainvälinen 2. varapuheenjohtaja, japanilainen Dr. Jitsuhiro Yamada vieraili Nuorten Areena –tapahtuman yhteydessä järjestetyssä palkintojenjaossa ja istahti itsekin mopoautoon.

Dr. Yamada oli Suomen Lions-liiton samaan aikaan Porissa pidetyn vuosikokouksen eräs kansainvälisistä vieraista.

Suomessa on mopoja vuoden 2012 tilastojen mukaan 287.105 ja mopoautoja 10.548. Eniten mopoautoja, 499, on rekisteröity juuri Porissa, jossa kisa järjestettiin.

Myös skoottereiden myynti on kasvanut Suomessa huikeasti, ja tytöt ovat ottaneet tuon menopelin omakseen.
 
Mutta asialla on kääntöpuolensa. Liikenneturvan tilastojen mukaan kymmenkunta nuorta kuolee joka vuosi mopo-onnettomuuksissa, ja noin tuhatsata 15 - 16 -vuotiasta mopoilijaa loukkaantuu.

Liikennekasvatusta siis tarvitaan, ja siihen haasteeseen lionsklubit ovat nyt lähteneet omalta osaltaan vastaamaan.

Kuvatekstit:

Mopoautojen taitoajokisan voittaja Matti Wiro tuulettaa. Kuva: Antti Tuomikoski.

Mopoautokisan vetäjä Jouko Inkeroinen kuvaa Dr. Jitsuhiro Yamadalle kisan ideaa. Kansainvälisen johtajan vieressä tulkki, Ms. Yoshiko Mertz ja Suomen Lions-liiton nuorisojohtaja Jukka Isotalo. Kuva: Antti Tuomikoski.

Lisätietoja antaa:

Jouko Inkeroinen
Suomen Lions-liitto ry
+358505234027
jouko.inkeroinen@lions.fi

Linkit:
Suomen Lions-liitto
www.lions.fi

AKK-Motorsport
www.autourheilu.fi

Suomen Lions-liiton vuosikokous Porissa 6-8.6.2014
www.lionsvuosikokous2014.fi

Turvassa Tiellä
www.turvassatiella.fi

 

Liitetiedostot

Lions-klubit  palvelevat

Lions-järjestön jäsenet tekevät vapaaehtoistyötä yhtä hyvin lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi kuin ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi.

Lions-järjestön motto on: Me palvelemme. Palvelu tapahtuu paikallisten Lions-klubien kautta. Jäseniä järjestössä on lähes 1,4 miljoonaa 208 maassa. Suomessa jäseniä on yli 25.000. Naisia heistä on runsaat 4.000 eli 16%.

Lions-klubien tärkein kiinnostuksen kohde on oma lähialue ja asuinympäristö. Palvelun kohteina ovat mm. koulut ja päiväkodit, kunnalliset ja yksityiset vanhainkodit ja palvelutalot, vammaiset ja näkövammaiset ja lasten liikuntaharrastukset.

Paikallisen auttamisen lisäksi klubit osallistuvat myös kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin, mm. suurkatastrofikeräyksiin.

Lionsjärjestö ei pyri korvaamaan yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät hoitamatta julkisin varoin. Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää.

Myös lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn on kehitetty useita eri palveluja, joita klubit toteuttavat kotiseuduillaan yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa.

Palvelun lisäksi klubit auttavat myös taloudellisesti. Varat kerätään avustuskohteisiin järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Keräysten tuotto menee lyhentämättömänä avustuskohteisiin. Vuonna 2007 Financial Timesin tekemän tutkimuksen mukaan Lions Clubs International Federation (LCIF) arvioitiinkin sen vuoksi maailman luotettavimmaksi vapaaehtoisjärjestöksi.

Lisätietoja:

Maarit Kuikka

Pääsihteeri

Suomen Lions-liitto ry

maarit.kuikka@lions.fi

(09) 565 59510

040 580 2494

www.lions.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs