Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Mazda MX-5 on voittanut WCOTY ja WCDOTY palkinnot

Mazda

Mazda MX-5 on voittanut WCOTY ja WCDOTY palkinnot

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2016 klo 12:48
Julkaisija: Mazda

Täysin uusi Mazda MX-5 on voittanut sekä 2016 World Car of the Year- että World Car Design of the Year -palkinnon

  • Historian ensimmäinen auto, joka on voittanut molemmat palkinnot.
  • MX-5 on voittanut jo yli 30 palkintoa, kuten 2015 - 2016 Vuoden auto Japanissa ja 2016 Vuoden auto Isossa-Britanniassa.

Leverkusen, 24. maaliskuuta, 2016— Neljännen sukupolven Mazda MX-5 -mallille on myönnetty sekä vuoden 2016 World Car of the Year (WCOTY)- että World Car Design of the Year -palkinto. MX-5 on toinen Mazda, joka on voittanut WCOTY - palkinnon (Mazda2 sai palkinnon vuonna 2008), ja historian ensimmäinen malli, joka on voittanut nämä molemmat arvostetut autoalan tunnustukset.

Autotoimittajien kansainvälinen ryhmä perusti World Car of the Year -palkinnon vuonna 2004. Tämän vuoden tuomaristo koostui 73 toimittajasta 23 eri maasta. MX-5 julistettiin voittajaksi New Yorkin kansainvälisessä autonäyttelyssä maaliskuun 24. päivä. Se jätti taakseen finalistit Audi A4 Sedanin/Avantin ja Mercedes-Benz GLC:n. World Car Design of the Year -muotoilupalkinnon muut finalistit olivat Jaguar XE ja Mazda CX-3.

“On suuri kunnia voittaa sekä World Car of the Year- että World Car Design of the Year -palkinto. Ikonisen MX-5-roadsterin tuotanto rikkoo kohta miljoonan kappaleen rajapyykin. Nämä palkinnot ovat oiva todiste siitä, että malli on yhä nuorekas, eloisa ja hauska. Jokainen Mazda näyttää ja tuntuu upealta, ja niiden ajettavuus vastaa tyylikästä ulkoasua”, sanoo Mazdan Pohjois-Amerikan toimintojen johtaja ja Mazda Motor Corporationin toimitusjohtaja Masahiro Moro ja jatkaa: "Otan palkinnon vastaan yhtiön puolesta ja edustan samalla jokaista Mazdan työntekijää, jälleenmyyjää ja asiakasta ympäri maailmaa ja niitä kaikkia, jotka ovat saaneet tuntea aidon roadsterin tarjoaman ajonautinnon.”

Mazdan muotoiluosaston toimitusjohtaja Ikuo Maeda totesi seuraavaa: “Otan ylpeänä palkinnon vastaan. Tunnustus on merkki siitä, että muotoiluratkaisumme luovat yhteyden ihmisiin ympäri maailmaa. Uuden sukupolven mallistomme on suunniteltu KODO - Soul of Motion -muotokielen mukaisesti. Sen tavoitteena on herättää autot henkiin. Olemme jatkuvasti hienosäätäneet autojemme kauniita muotoja. Mazda on ylpeästi japanilainen merkki, joka pyrkii koko ajan parantamaan tuotteitaan.”

Neljännen sukupolven MX-5 on kuudes malli Mazdan uuden sukupolven mallistossa, joka käyttää SKYACTIV-tekniikoita ja KODO—Soul of Motion -muotoilua. Vuonna 2015 kansainvälisesti lanseerattu malli on ollut asiakkaiden suosiossa. Sen keskeisiä ominaisuuksia ovat matala paino, ihmiskeskeinen suunnittelu ja hauska Jinba - ittai -ajotuntuma.

Uusi MX-5 on voittanut tähän mennessä jo yli 30 palkintoa, kuten 2015 - 2016 Vuoden auto Japanissa ja 2016 Vuoden auto Isossa-Britanniassa. Kovakattoinen versio mallista, Mazda MX-5 RF, saa maailman ensi-iltansa vuoden 2016 New Yorkin kansainvälisessä autonäyttelyssä.

Mazda valmistaa jatkossakin autoja, joita on hauska ajaa ja haluaa asiakkaidensa ykkösmerkiksi, jonka he valitsevat aina uudelleen.

Liitetiedostot

 

Mazda – Inchcape Motors Finland

Ansatie 6 a c, 01740 Vantaa

roope.lahti@inchcape.fi | www.mazda-press.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs