Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Liikenneturvallisuuden videoskaban finalistit valittu – äänestä suosikkiasi!

Trafi

Liikenneturvallisuuden videoskaban finalistit valittu – äänestä suosikkiasi!

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2012 klo 13:55
Julkaisija: Trafi

13–25-vuotiaille nuorille suunnattu Eläköön nuoret –kampanja on etsinyt kesän yli jatkuneessa kilpailussa parhaita mopoilun ja vesillä liikkumisen turvallisuudesta kertovia videoita. Jätetyistä videoista on nyt valittu kolme finalistivideota kumpaankin kategoriaan.

Finalistivideot valinnut raati kommentoi kaikkia videoita hyvin toteutetuiksi niin teknisesti kuin sisällöllisesti. Kilpailussa toivottiin, että videoissa kiinnitetään erityishuomiota alkoholin rooliin liikenteessä, ja ilahduttavan monessa videossa tuodaankin ilmi, ettei alkoholi sovi mopoiluun tai vesille.

Finaaliin yleisöäänten perusteella vesillä liikkumisen turvallisuudesta pääsi video Älä juo kun olet vesillä. Muut kategorian finalistit ovat Vaikuta valinnoillasi – vesilläkin sekä Kaikki tai ei puoliakaan - videot. Vaikuta valinnoillasi – vesilläkin toi hyvin esiin alkoholin vaarat vesillä, ja kiitosta video sai ainoana puhuttuna ja näyteltynä videona. Kaikki tai ei puoliakaan vertasi oivaltavasti alkoholin vaikutuksia yhdellä airolla soutamiseen.

Mopoilun turvallisuutta käsittelevistä videoista finaaliin yleisöäänien perusteella selviytyi Mopolla hevosen ohi – video, joka oli kilpailun ehdoton yleisösuosikki. Raadin valinnat finaaliin olivat videot Tipattomana tankoon, joka toi hyvin esiin humalassa mopoilun seuraukset, sekä dramaattinen Muista kypärä!

Äänestä suosikkiasi – äänestysaikaa elokuun loppuun

Finalistivideoita voi äänestää 31.8. asti osoitteessa www.elakoon.fi/videoskaba/katso_ja_aanesta. Molempien kategorian voittajat julkistetaan syyskuussa viikolla 37, jolloin vietetään Opetushallituksen liikennekasvatusviikkoa.

Eniten ääniä saaneet videot tullaan näkemään televisiossa, ja niiden tekijöille on luvassa vapaavalintainen elämysmatka. Vaihtoehtoina on lähteä esimerkiksi venepoliisin matkaan partiokeikalle, liukkaalle radalle liikenneopettajan kanssa tai tutustuminen merikarhun arkeen jäänmurtajalla. Tarjolla on myös hallittu putoaminen jäihin, historiallinen majakkamatka tai ratsia ja munkkikahvit Liikkuvan poliisin kanssa.

 Videoskaba osa eläköön kampanjointia

Eläköön nuoret -kampanja on osa monivuotista Eläköön-liikenneturvallisuuskampanjaa, jonka tarkoituksena on kannustaa ihmisiä toimimaan liikenneturvallisuuden puolesta ja tehdä liikennekulttuuristamme vastuullisempaa. Laajasti viranomais- ja järjestötahot yhdistävä Eläköön-kampanja sisältää kaikki liikenne- ja liikkumismuodot, tie- ja vesiliikenteen lisäksi siis myös raideliikenteen, ilmailun ja ylipäätään ihmisen liikkumisen kokonaisuudessaan.

Kampanjassa ovat mukana Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Liikennevirasto, liikenne- ja viestintäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Poliisi, Liikenneturva, Autokoululiitto, Allianssi, Opetushallitus, Rajavartiolaitos, Suomen Meripelastusseura, Suomen Partiolaiset, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto.

www.elakoon.fi/nuoret
www.facebook.com/elakoon

Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Reetta Salonen, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, puh. 020 618 7051, reetta.salonen(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs