Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Lentävä polkupyörä nousi jo ilmaan

Lentävä polkupyörä nousi jo ilmaan

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2013 klo 12:15
Julkaisija: Dassault Systemes

Pyörän Prahassa järjestetty, onnistunut neitsytlento kesti viisi minuuttia.
14.6.2013 – Lentävä polkupyörä – tällainen ihme nähtiin Prahassa viime keskiviikkona, kun kolmen tsekkiläisyhtiön Technodatin, Duratecin ja Evektorin luoma Lentävän Pyörän prototyyppi nousi ensimmäistä kertaa ilmaan. Lentävän Pyörän onnistunut, messuhallissa järjestetty neitsytlento kesti peräti viisi minuuttia. Lentoa ohjattiin kauko-ohjaimella, sillä sähköisen pyörän puikoissa istui nukke.
– Akkutekniikan tulee vielä kehittyä ennen kuin ihminen voi lentää pyörällä, kertoi Duratecin tekninen johtaja Milan Duchek. Lentävän pyörän matka ideasta käytäntöön kesti puolitoista vuotta. Tänä aikana tsekkiläisyritykset loivat pyöränsä prototyypin tyhjästä maailman johtavan tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittyneen ohjelmistoyritys Dassault Systèmesin ohjelmistoilla.
Dassault Systèmesin innovatiivinen teknologia mahdollisti mielikuvituksellisen pyörän virtuaalisen suunnittelun ja testaamisen ennen varsinaisen prototyypin rakentamista. Kaikki lentävän pyörän suunnittelijat työskentelivät Dassault Systèmesin ohjelmistoilla yhdessä, saman datan kimpussa siitä huolimatta, että he fyysisesti olivat satojen kilometrian päässä toisistaan.
Harkittuaan monia erilaisia mahdollisuuksia suunnittelijat valitsivat Lentävän Pyörän prototyypiksi multikopteri-mallin: 95 kiloisessa pyörässä on kaksi akuilla toimivaa propellia edessä, kaksi takana ja yksi molemmilla sivuilla. Lentävä Pyörä leijuu näiden kuuden, vaakatasoon asetetun propellin staattisen työnnön avulla.
Jatkossa pyörällä tulisi pystyä tekemään jopa jopa 30–50 minuuttia kestäviä lentoja. Pyörän maksiminopeus on 50 km/h. Tsekkiläisyrityksistä ohjelmistoyritys Technodat on vastannut Lentävä Pyörä -projektin johtamisesta ja budjetoinnista, polkupyörien runkoja valmistava Duratec pyörän rungosta ja insinööritoimisto Evektor pyörän suunnittelusta.
Yritysten mukaan Lentävää Pyörää ei ole valmistettu niinkään kaupallisia tarkoituksia varten, vaan kyse on ollut enemmänkin unelmasta ja sen toteuttamisesta.


Keskustele Lentävästä Pyörästä Twitterissä käyttämällä hashtagia #flybikeCZ.

Video Lentävästä Pyörästä löytyy osoitteesta:
http://www.youtube.com/watch?v=mkRW-0DGIaY&feature=youtu.be

Liitetiedostot

Dassault Systèmes on maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittynyt ohjelmistoyritys. Pariisin pörssissä noteeratun yrityksen pääkonttori sijaitsee Vélizyssa, ja sillä on 124 toimipistettä 27 eri maassa. Yrityksessä työskentelee yli 8 000 asiantuntijaa. Yritys on toiminut 3D-mallinnussovellusten pioneerina vuodesta 1981 lähtien, ja sillä on yli 115 000 asiakasta 80 maassa. Dassault Systèmesin asiakkaita ovat muun muassa Deltamarin, Metso, BMW Group, Skanska, Scania ja Procter&Gamble. Sen liikevaihto vuonna 2009 oli 1,25 miljardia euroa. Suomessa Dassault Systèmes on toiminut huhtikuusta 2010 ja se työllistää 20 ammattilaista. Lisätietoja: www.3ds.com

 

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM ja 3D VIA ovat Dassault Systèmesin rekisteröimiä ohjelmistoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs