Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Lamkin opinnäyte kokosi Riku Motorin vauhdikkaan historiikin yksiin kansiin

Lahden ammattikorkeakoulu

Lamkin opinnäyte kokosi Riku Motorin vauhdikkaan historiikin yksiin kansiin

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2012 klo 10:17
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Keväällä 2012 Lahden ammattikorkeakoulusta valmistuvat johtamisen ja viestinnän opiskelijat Noora Kääriäinen ja Annika Kivimäki ovat koonneet lähes 30-vuotiaan lahtelaisen moottoripyöräliike Riku Motorin historian yksiin kansiin.

- Oli jo aikakin, että tunnetun, menestyvän ja omaleimaisen moottoripyöräliikkeen sekä sen omistajan historia saadaan kaikkien luettavaksi, opiskelijat sanovat.

Opiskelijoiden tekemä opinnäytetyö kulkee virallisesti nimellä ”Riku Motorin historiikki ja sen tuottamisen prosessi”.

- Meille oli kuitenkin alusta asti selvää, ettei opinnäytetyöstä tule niin sanottu perinteinen yrityshistoriikki taseanalyyseineen ja henkilöstökaavioineen, vaan tarina siitä, kuinka Riku Routo perusti yrityksen, joka ei ole niska limassa tuloksen tavoittelua, vaan unelmien toteuttamista, hauskanpitoa ja samalla vähän töiden tekoakin, opiskelijat kertovat.

Rohkea aihe palkittiin stipendillä

Työn tarkoituksena oli kirjoittaa valmis teksti, joka valottaa lukijalle, millainen yritys on kyseessä, ja mitä kaikkea kaupankäynnin lisäksi vuosien varrelle on mahtunut. Tarinan keskiössä ovat Roudon muistot reissuista ja tapahtumista, mutta yrityksen arkeakaan ei ole unohdettu. Tekstiä on väritetty suorilla lainauksilla Roudon haastatteluista sekä arkiston kätköistä löytyneillä valokuvilla.

Tekijät saivat työstään Padasjoen Säästöpankkisäätiön myöntämän stipendin. Perusteluina stipendille oli: ”Opinnäytetyön aihe on innovatiivinen, sen valinta osoittaa tekijöiden rohkeutta. Aineiston hankinta oli haasteellista vauhdikkaan muistelijan ansiosta. Toteutuksen ’lahtelaisuus’ on silmiinpistävää, lopputuloksena tarina, joka on Riku Motorin omistajan näköinen.”

Lisätietoja:

Noora Kääriäinen puh. 050 401 9389 ja Annika Kivimäki puh. 040 867 5055

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs