Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Lahden moottoripyörämuseosta uusi Lahden cleantech-näyteikkuna

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Lahden moottoripyörämuseosta uusi Lahden cleantech-näyteikkuna

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2015 klo 09:30
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Lahden Moottoripyörämuseo on uusi näyteikkuna Lahden seudun cleantech-yritysten osaamisesta ja tuotteista. Kokonaisuuden tekee ainutlaatuiseksi se, että vanhojen moottoripyörien bensan katkun ja pörinän siivellä esitellään laajasti ympäristöteknologiaa.

Museo tarjoaa jatkossa verrattomat puitteet esitellä monipuolisesti muun muassa uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden ratkaisuja. Hanke on malliesimerkki siitä, kuinka uusilla teknologioilla on usein positiivista vaikutusta myös museon asiakasviihtyvyyteen ja kiinteistön ylläpitokustannuksiin.

”Oilonin toimittamalla maalämpöpumppuratkaisulla tehdään ympäristöystävällistä ja kustannustehokasta lämpöä kiinteistön tarpeisiin. Maalämpökenttä myös viilentää kesäisin museon tiloja niin sanotulla vapaajäähdytyksellä”, toteaa liiketoimintajohtaja Petri Virta Oilonilta.

Hankkeen toteutukseen osallistui merkittävä ryhmä alueen cleantech-yrityksiä ja niiden alihankkijoita. Moottoripyörämuseon Riku Routo on hankkeen jälkeen vakuuttunut lahtelaisesta ympäristöteknologian tasosta.

”Koko hanke vietiin läpi lahtelaisten cleantech-yritysten ja heidän alihankkijoidensa kanssa”, toteaa Riku Routo ja jatkaa: ”Kiinteistötekniikassa eri osa-alueiden saumaton yhteispeli vaatii toimittajien tiivistä yhteistyötä, jotta kokonaisuus vastaa sille asetettuja odotuksia. Näin on tapahtunut. Nyt kierrätys sekä vihreät arvot näkyvät ja tuntuvat kaikessa sokkelista kattoon. Jatkossa esittelemme suurella ylpeydellä moottoripyörien lisäksi Lahden cleantech-osaamista.”

Lahdessa on useita cleantech-yrityksiä, minkä ansiosta kokonaisuuden haltuun otto ja itse rakennushanke onnistui sujuvasti eri toimijoiden kesken. Moottoripyörämuseon uudistus- ja energiatehokkuusprojektin toteutukseen osallistuivat esimerkiksi Oilon, Kemppi, Tomitec, Halton, UPM Profi, Lahti Aqua, Ensavetec, Purkupiha, Uponor, Lammin betoni, Lahti Energia ja Kair.

Moottoripyörämuseo toimii myös pilotointiympäristönä

Moottoripyörämuseo toimii myös pilotointiympäristönä erilaisille ympäristöteknologioille ja -konsepteille. Lahtelainen Kemppi tekee kehitystyötä ympäristöystävällisen autoilun alueella. Moottoripyörämuseossa on esitellyssä konseptimalli huippunopeista DC-latauspisteistä, joiden sähkö tuotetaan osittain uusiutuvilla energialähteillä, kuten aurinkopaneeleilla. Käytännössä auton tai moottoripyörän lataus moottoripyörämuseolla on lähes täysin päästötöntä.

”Kempin pikalaturilla latausaika on puolesta tunnista yhteen tuntiin. Käytännössä auton akku voidaan siis ladata esimerkiksi lounastauon tai ostoksilla käynnin aikana, kun perinteisissä malleissa latausaika voi olla yli kymmenenkin tuntia ”, kertoo Kempin tutkimus- ja innovaatiotoiminnasta vastaava johtaja Mikko Veikkolainen.

Ympäristöteknologiaratkaisuja esitellään paikan päällä 28.elokuuta moottoripyörämuseolla kello 12 - 16 Veistämönkatu 1. Ohjelmassa on lisäksi musiikkia ja tietenkin sähkömoottoripyöriä. Tilaisuuden juontaa Mato Valtonen.

Alueen elinkeinoyhtiö Ladec hyödyntää tulevaisuudessa Moottoripyörämuseota paikallisen ympäristöteknologian markkinoinnissa. ”Suomen Moottoripyörämuseo tuo hienosti esille Lahden seudun yritysten kovaa osaamista energia- ja materiaalitehokkuudessa. Tätä kautta yritykset saavat vauhtia liiketoimintaan ja Lahden seutu näkyvyyttä ympäristökeskittymänä”, kertoo Ladecin liiketoimintakehittäjä Johanna Kilpi-Koski.

Lisätietoja:

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
Johanna Kilpi-Koski
johanna.kilpi-koski@ladec.fi
p. 050 4000 793

Moottoripyörömuseo
Riku Routo
riku.routo@rikumotor.fi
p. 0400 712 310

Kemppi Oy
Mikko Veikkolainen
mikko.veikkolainen@kemppi.com
p. 044 289 9338

Oilon Oy
Petri Virta
petri.virta@oilon.com
p. 03 85 761

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Kestävän kasvun vauhdittaja  
LADEC kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. Tarjoamme yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita. Osaamiskärkiämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla.  www.ladec.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs