Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Juha Piiroinen Pro Ysitien uudeksi puheenjohtajaksi

Valkeakosken Seudun Kehitys Oy

Juha Piiroinen Pro Ysitien uudeksi puheenjohtajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2015 klo 15:20
Julkaisija: Valkeakosken Seudun Kehitys Oy

VTT Timo Aro: Ysiväylällä iso merkitys Suomen kansantaloudelle

Pro Ysitie on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Suonenjoen kaupunginjohtajan Juha Piiroisen, eläkkeelle siirtyvän Markku Anderssonin seuraajaksi.

Valtatie yhdeksän edunvalvontaan keskittyvä yhdistys vaihtoi puheenjohtajansa tänään pitämässään vuosikokouksessa Kuopiossa. Samalla yhdistys järjesti liikenneseminaarin, jossa esiteltiin mm. VTT Timo Aron tekemä analyysi ysiväylän elinvoimasta ja sen merkityksestä Suomen kansantaloudelle. Siinä todetaan ysiväylän edustavan neljännestä koko Suomesta kaikilla valituilla mittareilla. Seminaarissa kuultiin myös Liikenneviraston ylijohtajan Rami Metsäpellon puheenvuoro liikenteen näkymistä.

Pro Ysitie ry on vuonna 2009 Tampereella perustettu valtakunnallinen yhdistys, jonka jäseniä ovat kaikki tien vaikutuspiirissä olevat kunnat ja yhtymät. Toiminnan tarkoituksena on nostaa maan tärkeimmän poikittaisväylän arvostusta sekä lisätä liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta ysitiellä.

Ysitie ja vastaava ratayhteys yhdistävät neljä valtakunnallista keskusta, Turun, Tampereen, Jyväskylän ja Kuopion, sekä lisäksi Joensuun VT17:n välityksellä. Ysitien vaikutusalueella on yli 1,2 miljoonaa asukasta Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Se yhdistää myös viisi yliopistokaupunkia.

Kyseessä on tärkeä väylä tuonnille ja viennille, matkailulle sekä osaamisen ja asumisen liikkuvuudelle. Ysitietä on tärkeää kehittää metropolialueiden vaihtoehtona.

Pro Ysitien kokouksen ja seminaarin materiaali löytyvät ensi viikosta alkaen osoitteesta www.proysitie.fi.

 

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Risto J. Rantala

040 335 6086

risto.rantala@vaske.fi

 

Pro Ysitie -yhdistys kannustaa aktiiviseen, byrokratian muurit murtavaan yhteistyöhön maan tärkeimmän sisämaan väylän kehittämiseksi. Yhdessä toimien kehityskäytävän vetovoimaisuus kasvaa yritysten, investoijien, matkailijoiden ja asukkaiden parhaaksi.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs