Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Bosch Service -huoltopisteet juhlistavat 90-vuotista taivaltaan

Robert Bosch Oy

Bosch Service -huoltopisteet juhlistavat 90-vuotista taivaltaan

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2011 klo 10:51
Julkaisija: Robert Bosch Oy

  • Jo aivan ensimmäiset Bosch Service ‑huoltopisteet saivat tukea työkalujen ja varusteiden, osien ja asiantuntemuksen muodossa
  • Nykyään Bosch Service on maailman suurin itsenäinen korjaamoketju, joka käyttää alan uusinta teknologiaa ja tarjoaa runsaasti erilaisia palveluja
  • Suomen ensimmäinen Bosch Service -piste perustettiin vuonna 1956 Turkuun

 

Jo 1920-luvun alussa Bosch katsoi tarpeelliseksi perustaa korjaamoverkoston asentamaan ja korjaamaan yhtiön tuotteita. Tällaista huoltoverkostoa koskevat suunnitelmat käynnistyivät 1. tammikuuta 1921, kun Hampurissa toimiva autokorjaamo Max Eisenmann & Co. sai toimeksiannon ryhtyä ensimmäiseksi ”Robert Bosch AG:n viralliseksi asennus- ja korjaustyöpajaksi”. Näin oli syntynyt Bosch-huoltokorjaamokonsepti. Nyt 90 vuotta myöhemmin Bosch Service ‑organisaatio on kasvanut maailman suurimmaksi itsenäiseksi korjaamoverkostoksi, johon kuuluu yli 15 000 huoltopistettä 147 eri maassa.

Vuosien 1910 ja 1925 välillä pelkästään Saksassa vuosittain tuotettujen ajoneuvojen määrä kohosi 14 000:sta yli 70 000:een. Autonomistajien määrä kasvoi nopeaan tahtiin, joten myös korjausmahdollisuuksien tarve alkoi kasvaa nopeasti. Vuodesta 1913 alkaen Bosch toi sytytysjärjestelmien ohella markkinoille yhä enemmän sähköosia, kuten latureita, käynnistysmoottoreita, ajovaloja ja äänitorvia, joita ryhdyttiin pian käyttämään ajoneuvotuotannossa ympäri maailman. Tähän mennessä Boschista oli jo tullut kansainvälinen yhtiö, jolla oli yli 6 700 työntekijää. Siten ei ollut mikään ihme, että jo vuonna 1920 oli avattu Boschin myyntipisteitä, joiden yhteydessä oli asennushalli – alkuun Saksan suurimmissa kaupungeissa ja myöhemmin myös muissa kaupungeissa, kuten Budapestissä, Genevessä, Milanossa, Prahassa ja Wienissä. Verkosto ei kuitenkaan ollut vielä palvelun kattavuuden kannalta tarpeeksi laaja. Tilanne muuttui vuonna 1921, kun ensimmäinen virallinen Bosch-korjaamo perustettiin Hampuriin, ja tästä alkoi Bosch-korjaamoverkoston yhä edelleen jatkuva laajentuminen. Bosch Servicellä on myös oma tavaramerkki, ”Bosch Service ‑lyhty”, joka rekisteröitiin vuonna 1926.

Järjestelmäkeskus tarjosi kattavaa tukea alusta asti

Jo alkuaikoina jokainen korjaamo, jolla oli lupa käyttää Bosch Service ‑nimeä, sai korjaamossa tarvittavat erikoistyökalut ja varusteet sekä määrätyn määrän tuotteita kohtuulliseen hintaan. Lisäksi organisaatio tarjosi näille työpajoille apua päivittäiseen toimintaan sekä käytännöllisiä tietoja, kuten näyteikkunan suunnitteluehdotuksia.

Nykyäänkin yhteistyökumppanit hyödyntävät tätä järjestelmäkeskuksen Bosch-korjaamokonseptille tarjoamaa kattavaa tukea. Nykyisten Bosch Car Service ‑korjaamojen tukena on alan uusin tekniikka, eri brändejä koskeva tekninen tiedotus ja koulutus, tehokas varaosalogistiikka sekä yhdenmukainen ulkoinen ilme ja markkinointitapahtumat, joilla pyritään saamaan uusia asiakkaita ja säilyttämään entiset asiakkaat. Bosch Service Excellence ‑ohjelmaan sisältyvä laatutakuujärjestelmä sekä säännölliset tarkastukset ja riippumattomien palveluntarjoajien suorittamat korjaamojen pistokokeet takaavat, että Boschin korjaamoyhteistyökumppanit tarjoavat aina laadukasta palvelua.

Boschin perinteisten toimialojen eli ajoneuvojen sähkötekniikan, elektroniikan ja dieseltekniikan palvelujen lisäksi palveluvalikoimaan sisältyvät yleismekaniikan korjaukset ja huollot, öljyhuollot, ilmastointilaitteiden huollot, auton multimedialaitteiden, renkaiden ja ikkunalasien huollot sekä yhä tärkeämmiksi muodostuvat hybridi- ja sähköajoneuvojen huollot ja korjaukset. 90 vuotta ensimmäisen Bosch-korjaamon avaamisen jälkeen Bosch-huoltopisteet ovat edelleen moderneja täyden palvelun tarjoajia itsenäisillä korjaamomarkkinoilla. Joka päivä yli 80 000 työntekijää huoltaa ja korjaa yli 180 000 ajoneuvoa noin 15 000 Bosch Service ‑keskuksessa eri puolilla maailmaa.

Bosch konserni juhlii vuonna 2011

Juhlavuoden tunnuslauseena on ”Bosch Service 90 vuotta – tulevaisuus tarvitsee menneisyyden” – Bosch Service juhlistaa siis menneisyyttään mutta on myös valmiina tulevaisuutta varten. Bosch ‑huoltokorjaamoverkosto pyrkiikin edelleen jatkamaan kasvuaan eri puolilla maailmaa. Suomen ensimmäinen huoltopiste avattiin Turkuun vuonna 1956 ja tänä päivänä korjaamo-organisaatio kattaa lähes 100 toimipistettä. 

Vuonna 2011 Bosch Service –organisaatio ei ole ainoa juhlinnan kohde: samalla koko Bosch-konsernin perustamisesta on kulunut 125 vuotta ja sen perustajan syntymästä 150 vuotta. Myös Suomen Bosch juhlii, sillä konsernin tuotteet ovat olleet Suomen markkinoilla jo sadan vuoden ajan.

 

Lisätietoja: Robert Bosch Oy, Communication & PR Manager Hanna Räisänen, hanna.raeisanen@fi.bosch.com, p.010 480 8225

Liitetiedostot

Automotive Aftermarket toimiala (AA) tarjoaa jälkimarkkinoille ja korjaamoille eri puolilla maailmaa täydellisen diagnostiikka- ja korjaamotyökaluvalikoiman sekä runsaan varaosavalikoiman – uusista ja vaihto-osista korjausratkaisuihin – sekä henkilöautoihin että hyötyajoneuvoihin. Osaston tuotevalikoimaan kuuluu Boschin alkuperäisosina valmistettuja tuotteita sekä osaston kehittämiä ja valmistamia jälkimarkkinatuotteita ja palveluja. Osastolla on 10 000 työntekijää 140 eri maassa sekä maailmanlaajuinen logistiikkaverkosto varmistamassa, että noin 450 000 erilaista varaosaa päätyvät asiakkaille nopeasti ja ajoissa. Diagnostiikkaliiketoiminnassa AA tarjoaa testaus- ja korjaamotekniikkaa, diagnostiikkaohjelmistoja, huoltokoulutusta sekä tietopalveluja. Lisäksi osasto vastaa Bosch Car Service korjaamojen franchising-liiketoiminnasta. Bosch Car Service on maailman suurin itsenäinen korjaamoketju, johon kuuluu noin 15 000 franchising-yrittäjää. Lisäksi AA:n vastuualueeseen kuuluu yli 500 AutoCrew-yhteistyökumppania.

Bosch-konserni on maailman johtavia teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittajia. Ajoneuvoteollisuustekniikkaa, kulutustarvikkeita sekä rakennusteknisiä tuotteita valmistavan konsernin vuoden 2010 liikevaihto oli alustavien lukujen mukaan 47,3 miljardia euroa, ja sen palveluksessa oli noin 283 500 työntekijää. Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen runsaat 300 tytäryhtiötä yli 60 maassa. Myynti- ja palveluyhteistyökumppanit mukaan lukien Bosch on edustettuna noin 150 maassa. Maailmanlaajuinen kehitys-, tuotanto- ja myyntiverkosto on Boschin jatkuvan kasvun perusta. Bosch käytti vuonna 2010 tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan noin neljä miljardia euroa ja teki maailmanlaajuisesti yli 3 800 patenttihakemusta. Tuotteidensa ja palvelujensa avulla Bosch parantaa elämänlaatua ja tarjoaa innovatiivisia ja hyödyllisiä ratkaisuja.

Lisätietoja: www.bosch.fi, www.bosch-presse.com, www.125.bosch.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs