Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Yrittäjyys » Yrittäjyyskasvatus vahvistuu maakunnissa: Pohjois-Pohjanmaalle oma strategia

Valtakunnallinen YES ry

Yrittäjyyskasvatus vahvistuu maakunnissa: Pohjois-Pohjanmaalle oma strategia

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2016 klo 09:51
Julkaisija: Valtakunnallinen YES ry

Pohjois-Pohjanmaa on jo seitsemäs maakunta, joka tekee oman maakunnallisen yrittäjyyskasvatuksen strategian ja toimintamallin. Strategia esitellään yleisölle maanantaina 22.2. Oulussa.

 

Yrittäjyyskasvatuksen maakunnallisen strategian avulla yrittäjyyskasvatus toteutuu samalla tavoin joka kunnassa ja jokaisella kouluasteella varhaiskasvatuksesta yliopistoon.

– Tähän mennessä yrittäjyyskasvatusta on järjestetty Pohjois-Pohjanmaalla vaihtelevasti. Osa koulutuksenjärjestäjistä on toteuttanut suunnitelmallista yrittäjyyskasvatusta jo pitkään, osalla sitä ei suunnitelmallisesti toteuteta. Strategiassa määrittelemme yhteisen vision ja tavoitteet yrittäjyyskasvatukselle koko maakuntaan. Strategia tukee myös Pohjois-Pohjanmaan maakuntasuunnitelmaa, jossa yrittäjyysosaamiselle tahdotaan antaa entistä tärkeämpi rooli oppilaitosten antamassa koulutuksessa, sanoo strategiatyötä koordinoinut YES Pohjois-Pohjanmaan aluepäällikkö Leena Eskola.

Strategia julkaistaan maanantaina 22. helmikuuta Yritä ja onnistu! Yrittäjyyskasvatuksen superpäivässä Oulun yliopistolla ja se on ladattavissa julkistamisen jälkeen myös YES Pohjois-Pohjanmaan nettisivuilla. 

Vuoropuhelu ja yhteistyö jatkuu strategian jalkautuksessa

Pohjois-Pohjanmaan yrittäjyyskasvatuksen strategian tekoon osallistui noin 200 opetusalan ammattilaista sekä iso joukko yhteistyökumppaneita. Samalla porukalla alkaa strategian jalkautus. Jokainen strategiatyön kahdeksasta osatoteuttajasta lähtee toteuttamamaan strategiaa omassa organisaatiossaan ja Pohjois-Pohjanmaan liitto jakaa strategian jokaiseen kuntaan ja oppilaitoksiin ohjaamaan niissä tapahtuvaa työtä. 

– Olemme jo käyneet alustavia keskusteluja kolmen pilottikunnan kanssa, jotka lähtevät yhdessä miettimään, mitä strategia tarkoittaa heidän kunnassaan. Tällähän hetkellä strategia on ohjaava, mutta tavoitteena on, että kunnat ottavat strategian velvoittavana asiana, Eskola kertoo.

Työ jatkuu myös strategiatyön aikana muodostetuissa seututiimeissä, joiden pohjalta Pohjois-Pohjanmaalle on saatu maakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen verkosto.    

Yrittäjyyskasvatus on vakiintumassa Suomen oppilaitoksissa 

Maakunnallinen yrittäjyyskasvatusstrategia on saatu jo Satakuntaan, Varsinais-Suomeen, Päijät-Hämeeseen, Keski-Suomeen, Kaakkois-Suomeen ja Etelä-Savoon. Lisäksi Suomessa on jo useita seutu- tai kuntakohtaisia yrittäjyyskasvatuksen strategioita tai kehittämissuunnitelmia ainakin Loimaan seudulla, Helsingissä, Tuusulassa, Järvenpäässä ja Seinäjoella.

Valtakunnallinen YES-verkosto on toiminut strategiatyössä aktiivisena käynnistäjänä ja toteuttajana.

– Tähtäämme strategiatyöllä siihen, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus saada yrittäjyyskasvatusta riippumatta siitä, missä päin Suomea hän asuu. Tavoitteenamme on elinvoimainen kunta, jossa on tiivistä yhteistyötä oppilaitosten ja elinkeinoelämän välillä ja kouluissa yrittäjämäinen toimintakulttuuri. Tätä kautta kouluista valmistuu aktiivisia ja yritteliäitä nuoria, jotka pärjäävät työelämässä, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen

Lisätiedot ja strategian julkistus:

 

Strategian julkaistamistilaisuus järjestetään maanantaina 22.2. kello 13–15 Yritä ja onnistu! Yrittäjyyskasvatuksen superpäivässä Oulun Yliopistolla L2 -salissa. Juhlapuhujana toimii opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Ennen julkistusta järjestetään lehdistötilaisuus kello 12.30–12.55 Lounge-neuvotteluhuoneessa (TellUS-tilassa). Katso koko päivän ohjelma osoitteessa http://pohjois-pohjanmaa.yesverkosto.fi/2016/01/22/yrita-ja-onnistu-yrittajyyskasvatuksen-superpaiva-oulussa-22-2-2016/

Yrittäjyyskasvatus Pohjois-Pohjanmaalla -hanke: Projektipäällikkö, YES Pohjois-Pohjanmaan aluepäällikkö Leena Eskola, 040 090 6103, leena.eskola@oulu.fi

Yrittäjyyskasvatuksen maakunnalliset strategiat ja yrittäjyyskasvatuksen valtakunnallinen kehittäminen: YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen, 045 357 2716, sanna@yes-keskus.fi.

 

YES – Intohimona yrittäjyyskasvatus!

YES on yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto, jonka tavoitteena on opetushenkilöstöä tukemalla vahvistaa lasten ja nuorten elämässä tarvittavien valmiuksien ja taitojen oppimista ja luoda yrittäjämäistä toimintakulttuuria.YES-palveluja ovat opettajien valmennukset, yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen, koulu-yritysyhteistyö sekä Nuori Yrittäjyys ry:n aluepalvelut. YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen. YES toimii ympäri Suomen 17 alueellisen YES:in kautta, joita koordinoi Valtakunnallinen YES ry. Valtakunnallisen YES ry:n jäseniä ovat Suomen Yrittäjät, Taloudellinen tiedotustoimisto, Nuori Yrittäjyys ry, Elinkeinoelämän Keskusliitto, OAJ, Perheyritysten liitto sekä MTK.

YES Pohjois-Pohjanmaa

YES Pohjois-Pohjanmaa tarjoaa yrittäjäkasvatuksen palveluja opetushenkilöstölle ja toimii tapahtumien ja koulutuksien järjestäjänä sekä koulu-yritysyhteistyön verkottajana ja tukena. Pohjois-Pohjanmaan maakunnallinen strategiatyö on osa EU-rahoitteista (Ely/ESR) Yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen Pohjois-Pohjanmaalla -hanketta (PoPyk). Hanke toteutetaan 1.1.2015–31.12.2017. Sen kehittämistiimissä mukana ovat Pohjois-Pohjanmaan liiton koulutuksen ja tutkimuksen yhteistyöryhmä, Oulun yliopisto (Oulun Eteläisen instituutti, Martti Ahtisaari instituutti, Kasvatustieteiden tiedekunta), Oulun ammattikorkeakoulu, Centria-ammattikorkeakoulu (Ylivieskan yksikkö), Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Oulun seudun ammattiopisto), Oulun kaupunki, Kuusamon kaupunki ja Pyhäjoen kunta. Seututiimeihin on koottu eri kouluasteiden opettajia ja yrittäjyyskasvatuksen tukitoimijoita Koillismaan, Oulun Eteläisen ja Oulun seudun alueelta. Tukitoimijoita ovat muun muassa yrittäjät, yrittäjäjärjestöt, 4H ja kehittämisyhtiöt. 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs