Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Yrittäjyys » Vuoden hyvä omistaja 2016 on Jarkko Veijalainen

Ratkaisutoimisto Seedi

Vuoden hyvä omistaja 2016 on Jarkko Veijalainen

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2016 klo 08:08
Julkaisija: Ratkaisutoimisto Seedi

Etenkin 3 Step IT Groupin perustajana, hallituksen puheenjohtajana ja omistajana tunnettu Jarkko
Veijalainen on valittu Hyväksi omistajaksi 2016. Suomalaisia omistajia ehdotettiin Hyvä omistaja 2016 –
äänestykseen 14, ääniä annettiin 526 ja perusteluja lähemmäs 50. Jarkko Veijalainen oli eniten ääniä
saaneiden joukossa ja vastasi toiminnallaan parhaiten raadin asettamia hyvän omistajuuden kriteereitä.

Jarkko Veijalainen on kasvanut 3 Step IT:n perustamisen jälkeisten 19 vuoden aikana yrittäjästä vahvan omistajan rooliin. Omistajana hän on tullut tunnetuksi 3 Step IT:n omistajarakenteen tarkasta suunnittelusta ja halusta aktiiviselle hallitukselle.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Hyvä omistaja 2016 –valinta on osa laajempaa Hyvä omistajuus –hanketta, jonka tarkoituksena on nostaa esille omistajuuden merkitystä yhteiskunnassa sekä lisätä ymmärrystä omistajuudesta työnä ja osaamisena.

Hyvää omistajaa etsittiin hakemalla suomalaisilta ehdotuksia omistajasta, jossa täyttyy raadin määrittelemät hyvän omistajuuden kriteerit: omistaja-arvon kasvattaminen, ymmärrys ja näkemys yrityksen suunnasta, kokonaisuuden tasapaino, hallinto- ja hallitusosaaminen sekä yhteiskuntavastuu. Ehdotuksia ja ääniä otettiin vastaan kesäkuun alusta elokuun puoliväliin. Tämän jälkeen raati valitsi eniten ääniä saaneiden joukosta voittajaksi Jarkko Veijalaisen.

Hyvä omistaja 2016 –raatiin kuuluvat Juhani Elomaa (puheenjohtaja), Taaleri Oyj, Stefan Björkman, Eläkevakuutusyhtiö Etera, Juha Hilmola, EY, Marko Parkkinen, Ratkaisutoimisto Seedi ja Eeva-Stiina Pesonen, Kauppalehti.

Omistajuudella on valtava merkitys

Jarkko Veijalainen on otettu valinnastaan. “Omistajuudella on yhteiskunnassamme valtava merkitys, ja suomalaisten pitäisi olla ylpeämpiä omiensa onnistumisista ja röyhkeämmin auttaa heitä.”

Ennen siirtymistään hallituksen puheenjohtajan rooliin vuonna 2005, Veijalainen toimi pitkään toimitusjohtajana. “Siirtymä ei ollut helppo, ja vaati paljon opettelua ensimmäisten vuosien aikana omaksua uusi rooli ja tapa toimia. Vuodet ovat kuitenkin opettaneet.” Veijalainen uskoo pitkän yrittäjä-taustansa tehneen hänestä vahvasti substanssia osaavan ja kasvollisen omistajan.

Veijalainen käy kerran vuodessa hallituksen puheenjohtajan roolissa 3 Step IT:n pääomistajien kanssa läpi heidän tahtotilansa ja näkemyksensä yrityksen suunnasta. Veijalainen painottaa omistajien tahdon välitystä ja kommunikointia hallitukselle. “Omistajien linjana on ollut halu kasvaa ja kehittyä, tämä vaatii koko yritykseltä riskinottokykyä.”

Omistajuus elää yrityksen kehityksen ja kasvun kautta. Erilaiset tilanteet vaativat erilaista omistajuutta. 3 Step IT:ssäkään omistajuus ei ole stabiili käsite, vaan se on muuttunut ja muuttuu jatkossakin.

Hyvän omistajuuden eteen kannattaa taistella

”Omistajuuden merkitys on Suomessa aliarvostettua ja osittain kadoksissa. Tämä johtuu pitkälti suomalaisesta omistajarakenteesta, jonka yhteisenä tekijänä on kasvottomuus”, kommentoi Juhani Elomaa, Taaleri Oyj:n toimitusjohtaja ja Hyvä omistaja 2016 –raadin puheenjohtaja.

”Kansantaloudellinen kasvumme on kuitenkin kiinni pitkälti uuden luomisesta, jonka moottorina toimivat nimenomaisesti pienet ja keskisuuret yritykset. Yrittäjyys ja usein henkilökohtainen riskinotto ovat keskiössä menestymisen ja kasvun polulla. Menestyneen yrittäjyyden kautta syntyy vaurastumista, joka muuttuu omistajuudeksi. Parhaimmillaan kasvun polku hyödyttää yhteiskuntaamme merkittävästi ja jos siihen polkuun kytkeytyy yrittäjän oma kasvu yrittäjästä hyväksi omistajaksi on vaikutus moninkertainen. Siksi Hyvän omistajuuden eteen kannattaa taistella”, jatkaa Elomaa.

Hyvä omistaja 2016 on osa Yrittäjästä omistajaksi -hanketta, jota tuottavat Eläkevakuutusyhtiö Etera, EY, Taaleri Oyj, HS-Works Oy sekä Ratkaisutoimisto Seedi.

Lisätietoja Hyvä omistaja 2016, hallituksen puheenjohtaja Jarkko Veijalainen, 3 Step IT Group, p. +358 50 543 2211, jarkko.veijalainen@3stepit.com

Hyvä omistajuus raadin puheenjohtaja, toimitusjohtaja Juhani Elomaa, Taaleri Oyj, p. +358 40 7789020, juhani.elomaa@taaleri.com

Yrittäjästä omistajaksi projektijohtaja Tanja Haapamäki, Ratkaisutoimisto Seedi, p. +35844 565 0088, tanja.haapamaki@seedi.fi

www.hyvaomistaja.fi 

www.yrittajastaomistajaksi.fi

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs