Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Yrittäjyys » Vahva yhteenliittymä rakentamaan datakeskusta Kotkaan

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Vahva yhteenliittymä rakentamaan datakeskusta Kotkaan

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2016 klo 13:48
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan Mussaloon ollaan rakentamassa erittäin ympäristöystävällistä datakeskusta. Yhteistyössä ovat mukana teknologiatoimittaja Siemens, Kotkan energia, Kotka-Haminan kehitysyhtiö Cursor sekä projektikehitysyhtiö Datamus.

"Kaikki osapuolet, asiakkaat mukaan lukien, hyötyvät uudesta ja ainutlaatuisesta yhteistyömallista. Siemensin ja Kotka energian valmiiksi kehitellyt tekniset ratkaisut, toimiva kumppaniverkosto sekä pitkälle suunniteltu toimintamalli nopeuttavat ja helpottavat projektia", Cursorin myyntipällikkö Janne Korkeamäki kertoo.

Mussaloon on mahdollista rakentaa erittäin turvallinen ja ympäristöystävällinen datakeskus. Keskuksessa suunnitellaan hyödynnettäväksi esimerkiksi lämmön talteenotto ja useita energiatehokkaita ratkaisuja. Nämä mahdollistavat erittäin taloudellisen ja ympäristöä säästävän datakeskuksen rakentamisen.

Siemens on maailmalla merkittävä teknologia ja ratkaisutarjoaja datakeskuksiin. Yhtiö varmistaa esimerkiksi kiinteistöjen energiatehokkuuden ja turvallisuuden talotekniikkaratkaisuilla ja sähkön jakelu- sekä siirtoratkaisut.

"Olimme positiivisesti yllättyneitä siitä, kuinka korkeatasoisen sijainnin Mussalo tarjoaa datakeskukselle. Teknologian edelläkävijänä täydensimme yhteistyötahojemme osaamisen. Yhdessä rakennamme keskuksesta maailman parhaan", Siemensin sähkön jakeluun ja siirtoon keskittyvän liiketoimintayksikön johtaja Jussi Mäntynen kertoo.

"Siemensin kaltaisen ison ja kansainvälisen toimijan mukana oleminen tuo parempaa näkyvyyttä asiakkuuksissa ja laajempaa kiinnostusta Mussaloon", Korkeamäki sanoo.

Mussaloa yhdistää poikkeuksellisella tavalla kaikki mahdolliset osatekijät, joita tarvitaan toteutettaessa maailman johtavaa datakeskusta. Näitä ovat hyvät datayhteydet Venäjälle ja Länsi-Eurooppaan, olemassa olevat lämmön talteenottojärjestelmät, turvallinen ja vakaa ympäristö sekä toisiaan täydentävät yhteistyökumppanit. Datakeskuksen toteutuminen varmistuu asiakkaiden löydyttyä.

Lisätietoja:

Janne Korkeamäki, myyntipäällikkö, Cursor Oy, 040 190 2539

Jussi Mäntynen, johtaja, Energy Management Division, Siemens Osakeyhtiö, 0505671677

 

Siemens Osakeyhtiö
Siemens on innovatiivisten teknologioiden ja asiantuntijapalveluiden toimittaja, joka toimii teollisuuden, energian, intrastruktuuri- ja kaupunkiratkaisujen sekä terveydenhuollon aloilla. Siemens Osakeyhtiöllä on aluekonttorit myös Virossa, Latviassa sekä Liettuassa. Siemensin Osakeyhtiön liikevaihto on Suomessa ja Baltiassa noin 300 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä vajaa 600. Siemens AG:n liikevaihto on 72 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 340 000. Siemens toimii yli 200 maassa.

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs