Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Yrittäjyys » Tekstiilikierrätykselle ideoidaan uusia ulottuvuuksia hackathonissa

Turun ammattikorkeakoulu

Tekstiilikierrätykselle ideoidaan uusia ulottuvuuksia hackathonissa

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2016 klo 09:31
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

SparkUp Turku täyttyy eri alojen asiantuntijoista ja opiskelijoista, kun kaksipäiväinen tekstiilikierrätykseen keskittyvä Tekstiili Hackathon järjestetään 15.–16.9. Turussa. Hackathonissa pyritään 40 osallistujan voimin tekstiilikierrätyksen edistämiseen uusilla bisnesideoilla ja sovelluksilla.

Hackathonin päämääränä on hallita ja ymmärtää tekstiilijätevirtoja sekä hahmottaa tekstiilien kiertotaloutta. Nuoret ohjelmoijat, suunnittelijat, ympäristöasiantuntijat ja muut opiskelijat työskentelevät tiimeittäin ja pyrkivät ratkaisemaan heille annettuja haasteita.

-        Kahden päivän aikana tiimien täytyy esimerkiksi suunnitella huonolaatuisille tekstiileille teollisen mittakaavan käyttökohde tai luoda tehokas prosessi käyttökelpoisen tekstiilijätteen erottamiseksi käyttökelvottomasta. Haasteet tulevat Suezilta, Ethicalta, Kierrätyskeskukselta ja Lounais-Suomen jätehuolto Oy:ltä, kertoo projektipäällikkö Henna Knuutila Turun ammattikorkeakoulusta.

Hackathonin järjestävät yhdessä Turun ammattikorkeakoulu, Boost Turku, Lounais-Suomen Jätehuolto Oy sekä Relooping Fashion Initiative. Hackathonin osallistujina on korkeakouluopiskelijoita Turun lisäksi mm. pääkaupunkiseudulta sekä ulkomaalaisia vaihto-opiskelijoita.

Osallistujilla on noin 24 tuntia aikaa kehittää oma ideansa esittelykuntoon. Tiimi, joka onnistuu myymään parhaan idean tuomaristolle palkitaan kisan voittajana. Tapahtuma on kaikille avoin ja kisan finaaliesityksiä voi tulla seuraamaan perjantaina klo 15.00 alkaen.

Tekstiilijätettä syntyy Suomen ympäristökeskuksen tutkimuksen mukaan vuosittain yli 10 kg henkilöä kohden. Määrä on ollut kasvussa koko 2000-luvun ajan. Tekstiilien materiaalikierrätykselle ei ole Suomessa toistaiseksi vaihtoehtoja laajamittaisesti tarjolla.

Paikka: SparkUp Turku, Tykistökatu 4, Turku

Aika: 15.9. klo 12 – 16.9. klo 17

 

Lisätietoja:

Henna Knuutila, projektipäällikkö,

Turun ammattikorkeakoulu

040 355 0827

henna.knuutila@turkuamk.fi

www.poistotekstiili.fi/hackathon

Liitetiedostot

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs