Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Yrittäjyys » Liikunta- ja hyvinvointimatkailutoimijoiden verkosto perusteilla Kotkan-Haminan seudulle

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Liikunta- ja hyvinvointimatkailutoimijoiden verkosto perusteilla Kotkan-Haminan seudulle

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2016 klo 10:12
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kevään ja kesän 2016 aikana Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor järjestää tilaisuuksia, joiden tarkoituksena on tutustuttaa seudun liikunta- ja hyvinvointitoimijat toisiinsa, motivoida yhdessä tekemiseen ja luoda alustavia palvelutuoteideoita. Tärkeintä verkoston toiminnan alkumetreillä on synnyttää luottamus toimijoiden välille, saada toimijat innostumaan yhdessä tekemisestä ja pohtimaan kuinka päästään yhdessä liikkeelle. Verkoston tarkoituksena on luoda ideoista matkailupalvelutuotteita ja saada verkoston toimijat ymmärtämään, että yhdessä toimimisesta on hyötyä. 

Yhdessä liikkeelle 

Ensimmäinen ”Yhdessä liikkeelle” -tilaisuus järjestettiin huhtikuussa. Tilaisuudessa oli mukana 16 innokasta verkostosta kiinnostunutta liikunta- ja hyvinvointialan toimijaa. Tilaisuuden tuloksena syntyi noin 15 palvelutuoteideaa, joiden kehittelyä jatketaan seuraavissa tapaamisissa. Palvelutuoteideat liittyvät muun muassa rauhoittavaan liikuntaan, vesiliikuntaan, polkupyöräretkiin, luontoon ja hiljaisuuteen, pimeän hyödyntämiseen tuotepaketeissa, seikkailuun lapsille, paikallisiin ja isoihin liikuntatapahtumiin sekä ”digivieroitukseen”. 

Inspiraatiopäivässä kuoritaan sipulit ilman kyyneleitä 

Seuraava inspiraatiopäivä järjestetään 10.6.2016 Kultaan koskitilalla Kotkassa (Erämys – Keisarin Kosket Oy). Tilaisuuden tarkoituksena on ryhmäyttää toisilleen ennalta tuntemattomat ryhmän jäsenet, luoda ryhmähenkeä sekä saada kunkin toimijan osaaminen ja vahvuudet esille. Tilaisuuden ”sopankeittäjänä” toimii Marit Hohtokari Hohtokari Oy:stä. ”Sipulin kuorinta ilman kyyneleitä” auttaa tunnistamaan kunkin osaamisen ja kiinnostuksen kohteet, tiedot, taidot sekä verkostot. Lisätietoja Marit Hohtokarista: http://www.hohtokari.fi/ 

Ilmoittautumiset tilaisuuteen 7.6.2016 mennessä:

http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1422004&chk=GKNUSHR4 

Kesän ja alkusyksyn aikana jatketaan ryhmäyttämistä ja palvelutuoteideoiden kehittämistä. Verkoston toimintaan ehtii hyvin vielä mukaan. Syksyllä järjestetään valmennusta ja työpajoja, jotka liittyvät muun muassa ansaintamalleihin, digitalisaatioon, matkailupalveluiden tuotteistamisprosessiin (idean luominen, kohderyhmät, asiakaslupaus, palvelukonseptointi), pilotointivalmennukseen ja viestintä- ja markkinointisuunnitelman laadintaan. 

Pohjana vuonna 2015 tehty LIIKE-esiselvitys 

Vuonna 2015 toteutetun LIIKE-kyselyn avulla kartoitettiin Kotkan-Haminan seudulla toimivia liikunta- ja hyvinvointitoimijoita, liikunta- ja hyvinvointialan palveluntarjontaa sekä toimijoiden halukkuutta osallistua liikunta- ja hyvinvointiverkoston toimintaan. Sähköiseen kyselyyn vastanneista yli 87 % oli halukas osallistumaan liikunta- ja hyvinvointiverkoston toimintaan. Verkostoa luodaan ja uusia palvelutuotteita kehitetään nyt Hämeen ELY-keskuksen yritysten toimintaympäristön kehittämisavustuksen tuella Cursorin toteuttaman Relax-hankkeen puitteissa. 

Lisätietoja:

Anne Fransas, asiantuntija, Cursor Oy, anne.fransas@cursor.fi, puh. 040 190 2518 

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs