Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Yrittäjyys » Lappeenranta ylsi 18 parhaan kaupungin joukkoon WWF:n kansainvälisessä Earth Hour City Challenge -kilpailussa

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenranta ylsi 18 parhaan kaupungin joukkoon WWF:n kansainvälisessä Earth Hour City Challenge -kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2016 klo 03:15
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenranta ylsi 18 parhaan kaupungin joukkoon kansainvälisessä WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailussa, jossa se oli mukana ainoana suomalaiskaupunkina. Kilpailuun osallistui yhteensä 125 ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijäkaupunkia 21 maasta.

Kilpailun tulokset julkistettiin 22.kesäkuuta Gladissa Sveitsissä. Voittajaksi valittiin Pariisi.

Kilpailussa mitattiin osanottajien valmiutta vähentää kasvihuonekaasupäästöjään esimerkiksi energiantuotannossa, liikenteessä sekä ruokavalinnoissa.

– Kilpailun koko tarkoitus on levittää innostusta ja parhaita käytäntöjä maasta toiseen päästöttömän kaupunkielämän mahdollistamiseksi. Pariisin valinta voittajaksi korostaa sen tärkeää roolimallin asemaa historiallisen ilmastohuippukokouksen jälkeen. Myös toista kertaa kärkisijoille selvinnyt Lappeenranta on vakiinnuttanut paikkansa maailman edelläkävijäkaupunkien joukossa, toteaa WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Lappeenrannan kaupungin markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman on tyytyväinen WWF:n kampanjasta, jonka ansiosta lappeenrantalaiset ovat tutustuneet kaupungin kestävään toimintaan sekä päässeet jakamaan omia käytäntöjään ja kotiseuturakkauttaan.

– Me voimme hymyillä 18 maailman edelläkävijän joukossa. Lappeenrantaa kestää rakastaa, iloitsee Rahman.

Virallisen kilpailun rinnalla myös yleisö voi valita oman suosikkinsa äänestämällä tai jakamalla hyviä käytäntöjä sosiaalisessa mediassa. Yleisöäänestys jatkuu 26.6. saakka.

Pitkäjänteinen yhteistyö ilmaston puolesta

Puhdas elinympäristö ja kestävä hyvinvointi ovat tavoitteina kehitettäessä vihreää Lappeenrantaa. Lappeenrannan seudun ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen mainitsee kaupungin vahvuutena olevan siirtyminen uusiutuvaan energiaan.

– Kaupungissa on siirrytty uusiutuvaan kaukolämmöntuotantoon biomassan avulla. Lisäksi on voimakkaasti panostettu aurinkosähkön tuotantoon. Tuulivoimaa edustaa sisämaan suurin tuulipuisto ja Joutsenon alueella on vedyllä tuotettua kaukolämpöä. Kasvihuonekaasupäästöjä on alennettu 38 % vuodesta 1990 ja valtuuston vuonna 2009 hyväksymän ilmasto-ohjelman tavoitteet on saavutettu etuajassa, mainitsee Ilkka Räsänen.

– Nämä ovat hienoja, pääosin kaupunkikonsernin saavutuksia. Niiden vauhdittajana on toiminut Lappeenrannan teknillinen yliopisto, jonka vahvuutena on nimenomaan energiateknologian tutkimus. WWF:n tunnustus kannustaa jatkamaan työtä kohti hiilineutraalia yhdyskuntaa. Lappeenrannan tavoite on olla jätteetön ja hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä, jatkaa Räsänen.

Lappeenrannan kaupunki sitoutuu käyttämään kiinteistöissään pelkästään EKOenergia-sertifioitua metsä- ja tuulivoimalla tuotettua sähköä vuoden 2017 alusta. Näin kaupunki ottaa merkittävän askeleen kohti tavoitettaan vähentää hiilidioksidipäästöjään 80 prosenttia vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. 

Kaupunki on vähentänyt päästöjään nostamalla uusiutuvista lähteistä tuotetun energian osuuden 78 prosenttiin. Aurinkosähköä tuotetaan asukaslukuun nähden eniten koko Suomessa. Parhaillaan kaupunkikonserni rakentaa kolmea suurehkoa aurinkovoimalaa ja yliopistokampusalueelle nousee Suomen suurin aurinkovoimala. 

Sekä Lappeenrannan kaupungin ilmasto-ohjelman että Etelä-Karjalan liikennestrategian keskeisenä tavoitteena on yksityisautoilun vähentäminen ja pyöräilyn edistäminen. Vuoden 2015 Pyöräilykunnaksi valitussa kaupungissa on ympäri vuoden käyttökelpoinen, kaikkiaan 95 kilometrin pituinen pyöräilyreitistö. 

Kuntien ilmastokonferenssissa toukokuussa 2016 Kuntaliitto palkitsi Lappeenrannan kaupungin ansiokkaasta ilmastotyöstä. Kaupunki on ollut mukana Kuntien ilmastokampanjassa jo vuodesta 2000 lähtien ja liittyi HINKU-kuntien joukkoon vuonna 2014. 

Tärkeitä Lappeenrannan kaupungin yhteistyökumppaneita ja innovaattoreita ilmastonmuutoksen hillinnässä ovat Teknillisen yliopiston Green Campuksen lisäksi yritysvetoinen Green Energy Showroom -verkosto. 

 

Lisätietoja:                                                                                      

WWF Suomi
pääsihteeriLiisa Rohweder
puh.  040 840 7461

 

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi
Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen
puh. 0400 815 284
ilkka.rasanen@lappeenranta.fi

 

Lappeenrannan kaupunki
Markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman
puh. 040 849 9161
mirka.rahman@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs