Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Yrittäjyys » Espoolainen leirikonkari Joona Aaltonen suuntaa 17 000 muun kanssa partiolaisten suurleirille

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Espoolainen leirikonkari Joona Aaltonen suuntaa 17 000 muun kanssa partiolaisten suurleirille

Tiedote.
Julkaistu: 12.07.2016 klo 09:08
Julkaisija: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Hämeenlinnan Evon retkeilyalueelle nousee ensi heinäkuussa tyhjästä lähes 17 000 ihmisen kaupunki. Pääkaupunkiseudulta Roihu-suurleirille on osallistumassa lähes 3000 partiolaista.

Roihu on Suomen Partiolaisten kaikkien aikojen suurin leiri, joka järjestetään Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7. Leirille on tulossa 17 000 osallistujaa, joista noin 3000 tulee ulkomailta.

Suurleirejä eli finnjamboreita järjestään kuuden vuoden välein. Roihu on jo toinen suurleiri, jolle 17-vuotias Joona Aaltonen espoolaisesta Leppävaaran Korvenkävijät -lippukunnasta osallistuu. Vuonna 2010 järjestetyn Kilke-suurleirin lisäksi Joonalle on ehtinyt kertyä runsaasti leirikokemusta niin oman lippukunnan kesäleireiltä, Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirileireiltä, espoolaisten partiolaisten yhteisiltä Väiski-leireiltä kuin viime kesänä Japanissa järjestetyltä maailmanjamboreelta, johon osallistui noin 34 000 partiolaista eri puolilta maailmaa.

”Väiski-leirin kelluvan saunan lisäksi yksi mieleenpainuvimmista leirimuistoista on ehdottomasti se, kun sain Japanin jamboreen avajaisissa kantaa Suomen lippua kymmenien tuhansien katsojien edessä”, Joona kertoo.

Roihu-leirillä on noin 3000 aikuista erilaisissa vapaaehtoistehtävissä, mutta tämän lisäksi myös Joonan ikäryhmällä eli samoajilla on leirillä työtehtävä eli pesti. Joonalla on leirillä kolme eri pestiä: pääkahvilassa, kutsuvierastiimissä ja samoajaneuvostossa.

”Kutsuvierastiimissä pääsen kierrättämään leirivieraita ympäri leiriä. Siitä tulee taatusti mielenkiintoista, sillä samalla pääsen itsekin tutustumaan kaikkeen ja seuraamaan leirielämän menoa välillä sivustakatsojankin silmin! Kahvilatyöntekijän pesti on minulle jo Väiski-leiriltä tuttu tehtävä. Uskoisin, että tälläkin leirillä siitä tulee hauskaa kaikkine työkavereineen ja asiakaspalvelutehtävien iloineen”, Joona pohtii.

Roihu tulee olemaan kansainvälisin Suomessa järjestetty partioleiri koskaan. Uusien kavereiden saamisen lisäksi Joona odottaa jo kovasti myös vanhojen tuttujen tapaamista. ”Leirille on tulossa paljon partiokavereitani aina Brysselistä Rovaniemelle”, Joona iloitsee.

Lisätietoja
Joona Aaltonen, p. 041 548 6311, joona.aaltonen@partio.fi
Suomen Partiolaisten tiedottaja Elina Kamppari, p. 044 2700609, elina.kamppari@partio.fi

Painokelpoinen kuva Joonasta:
http://partiokuvia.kuvat.fi/kuvat/Pop+up+-partiokolo+2016/aamukahvit+pop+up+joona.jpg

Muita kuvia median käyttöön
Roihu-leirin pressikuvat: http://roihu.kuvat.fi/kuvat/Lehdist%C3%B6kuvat/
Suomen Partiolaisten kuvapankki: partiokuvia.kuvat.fi

Roihu-projektin liekehtimistä voit seurata verkkosivujemme lisäksi Roihun blogissa ja
Facebook-sivuilla, Twitterissä sekä muissa sosiaalisen median kanavissa, @roihu2016.
Roihun Youtube-kanavalla voi virittäytyä leiritunnelmaan: www.youtube.com/watch?v=y7jQA6oWk74

Suomen Partiolaisten järjestämä suurleiri Roihu järjestetään Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7.2016. 17 100 ilmoittautuneesta leiriläisestä jopa 3000 tulee ulkomailta. Kaiken kaikkiaan Roihulla on osallistujia 45:stä eri maasta. Leiri on avoin myös kaikille partioon kuulumattomille ja heitä on tulossa leirille noin 2000.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs