Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Yrittäjyys » Cleantech-pääomasijoittajat nostivat suomalaiset yritykset kärkeen

NIA

Cleantech-pääomasijoittajat nostivat suomalaiset yritykset kärkeen

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2016 klo 12:17
Julkaisija: NIA

Lahden Sibeliustalossa jo yhdettätoista kertaa järjestetty sijoitustapahtuma Cleantech Venture Day (CVD) kokosi jälleen yhteen joukon lupaavia pohjoismaisia cleantech-alan kasvuyrityksiä ja alan sijoittajia. Tapahtumasta on kehittynyt Pohjoismaiden merkittävin vuosittainen cleantech-verkostoitumistilaisuus, jonka pääpäivä pidettiin Lahden Sibeliustalolla 4.lokakuuta.

CVD keräsi Lahden Sibeliustalolle tänäkin vuonna sijoittajia Suomen lisäksi Virosta, Saksasta, Ruotsista, Hollannista, Isosta-Britanniasta, Yhdysvalloista, Tšekin tasavallasta ja Kiinasta. Suomalaisten yritysten lisäksi liikeideaansa esittelivät pääomasijoittajille yritykset muun muassa Ruotsista, Venäjältä, Latviasta, Itävallasta ja Moldovasta.

Tapahtumassa palkittiin perinteiseen tapaan parhaat pitchaukset eli myyntipuheet viidessä eri kategoriassa:

  • Paptic Oy (Resource efficient materials and process)
  • Wasenco Oy (Smart energy)
  • Sypho (CleanWeb)
  • Solar Water Solutions  Oy (It’s all about energy)
  • Tanktwo Oy (Corporate Venture speciality)

Kaikki voittajat yhtä kategoriaa lukuun ottamatta olivat tänä vuonna suomalaisia yrityksiä. Esimerkiksi lahtelainen Wasenco Oy voitti älykäs energia -kategorian kiinteistöjen jätevesien lämmön talteenottoon kehitetyllä teknologialla.

”Liiketoimintamme on myötätuulessa kotimaassa ja seuraava iso kehitysaskel meille on kansainvälistyminen. CVD-tapahtumassa saimme tärkeitä yhteydenottopyyntöjä Singaporeen ja Kiinaan sekä avauksia yhteistyöhön Ruotsiin, jonka markkinoita olemme jo kartoittaneet aikaisemmin”, toteaa Wasenco Oy:n toimitusjohtaja Jouni Helppolainen ja jatkaa: ”Parasta tapahtumassa olivat kuitenkin suorat kontaktit suuryritysten kanssa, joiden kanssa olemme erittäin kiinnostuneita yhteisiin vientiponnistuksiin. Saimme tapahtuman aikana todella lyhyessä ajassa paljon konkreettisia vientiin liittyviä yhteistyöhankkeita eteenpäin sekä kartoitettua vientiä tukevia rahoitusmahdollisuuksia. Tilaisuus oli meille monesta näkökulmasta erittäin hyvä.”

Tapahtuman järjestäjän Nordic Innovation Accelerator Oy:n (NIA OY) toimitusjohtaja Nina Harjula iloitsi siitä, että tapahtuma on vetänyt vuosi vuoden jälkeen kansainvälisiä sijoittajia paikalle.

”Etenkin kotimaisten yritysten palaute on ollut usean vuoden ajan se, että on äärettömän harvinaista päästä kosketukseen useiden cleantech-sijoittajien kanssa yhdessä paikassa”, kertoo Harjula. ”Tärkein sijoitus- tai ostopäätöksen tekijä on tänä päivänä mitattavat ympäristövaikutukset. Tämä trendi on näkyvissä niin sijoittajien, eläkerahastojen kuin suuryhtiöidenkin strategioissa maailmalla.  Sijoittajilta ja suuryrityksiltä on tullut jo kommentteja, että tänä vuonna yritysten laatu oli korkea ja kohdeyrityksiä on löytynyt. Jäämme siis odottamaan hyviä tuloksia.”

Cleantech Venture Dayn teemoina digitalisaatio ja lohkoketjuteknologia

Tämän vuoden teemat ovat digitalisaatio, lohkoketjuteknologia (Blockchain) ja energiaratkaisut. Tapahtumassa sijoitusta hakevat yritykset ja liike-elämän vaikuttajat pääsivät nauttimaan aiheisiin liittyvistä puheenvuoroista ja verkostoitumaan. Tapahtuma päättyi lohkoketjuteknologiaa käsittelevään iltatilaisuuteen, jossa alan todellinen kärkinimi Alex Tapscott pureutui sen vaikutuksiin eri liiketoiminta-alueilla.

”Pääpuhujamme Blockchain-illassa oli tänään maailmanluokan tasoa.  Luulen että tajuamme näiden puhujien ja aiheen merkityksen isommassa mittakaavassa vasta joidenkin vuosien päästä”, kertoo Harjula. ”Koen, että tapahtuman järjestäjänä meillä tulee olla vahva rooli uusien asioiden nostamisessa keskusteluun. Suuryhtiöiden ja pk-yritysten innovointiin liittyvästä yhteistyöstä puhuimme ensi kerran kolme vuotta sitten ja viime vuonna jakamistaloudesta - nyt molemmat aiheet tuntuvat olevan alalla tärkeimpien aiheiden kärjessä.”

Yhteystiedot:

Nina Harjula, 050 518 0915, nina.harjula@nia.fi

Liitetiedostot

Nordic Innovation Accelerator Oy

Nordic Innovation Accelerator Oy on avoin innovaatioalusta ja -verkosto, joka tarjoaa yrityksille mahdollisuuden esitellä innovatiivisia ratkaisuja kansainvälisille verkostoille ja suuryrityksille. NIA:n pääomistajaksi tuli vuoden 2016 alussa Lappeenrannan teknillisen yliopiston sijoitusyhtiö Green Campus Innovations, jonka hallinnoimasta kasvurahastosta sijoitetaan LUT:in tutkimuksessa syntyviin uusiin kasvuyhtiöihin.  Yhdessä Nordic Innovation Accelerator ja Green Campus Innovations tarjoavat suuryritysten kehitystarpeisiin räätälöityjä ja kohdennettuja ratkaisuja.  Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi innovatiivisten ratkaisujen kartoittaminen Pohjoismaista sekä suuryritysten omien spinoffien tai tutkimusaihioiden eteenpäin vieminen laajan verkostomme kautta. Lisätietoa toiminnasta löytyy osoitteessa www.nordicinnovationaccelerator.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs