Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » ZenRobotics toimittaa ensimmäisen robotteihin perustuvan kierrätysjärjestelmän Belgiaan

ZenRobotics toimittaa ensimmäisen robotteihin perustuvan kierrätysjärjestelmän Belgiaan

Tiedote.
Julkaistu: 06.07.2012 klo 11:00
Julkaisija: Aleksin Kaiku Oy

Belgialainen jätteenkäsittelijä Containers Maes ottaa käyttöön maailman ensimmäisen aurinkoenergialla toimivan ja robotteihin perustuvan kierrätysjärjestelmän

Suomalaisen ZenRoboticsin belgialaisyritykselle toimittama ZenRobotics Recycler™ on koneoppimista hyödyntävä, robotteihin perustuva järjestelmä, joka ottaa jätevirrasta talteen halutut esineet ja raaka-aineet. ZenRobotics toimittaa järjestelmän Containers Maesin Tessenderlon-laitokseen vuoden 2012 viimeisen neljänneksen aikana. Kaupan kokonaisarvo on yli miljoona euroa.

ZenRobotics Recycler -järjestelmään kuuluvat kuljetinhihna, jota pitkin jätevirta kulkee lajiteltavaksi, erikoissensorit, jotka tunnistavat esineet ja raaka-aineet, robotit, jotka poimivat halutun materiaalin jätevirrasta sekä poimittujen materiaalien talteenotto. Järjestelmää ohjataan tekoälyyn perustuvalla ZenRobotics Brain™ -ohjausjärjestelmällä. Teknologia mahdollistaa puun, kiven ja metallin erottamisen rakennus- ja purkujätteestä. Kestävään kierrätykseen erikoistunut Containers Maes aikoo tuottaa järjestelmän tarvitseman energian aurinkopaneeleilla.

”Me haluamme muuttaa tapaa, jolla kierrätystä tehdään. Tulevaisuudessa menestytään innovatiivisilla teknologioilla ja niiden tuomalla tehokkuudella. ZenRobotics Recycler on alan parasta teknologiaa, joten valinta oli itsestään selvä”, Containers Maesin ympäristöjohtaja Werner Willemoons kiittelee.

”ZenRoboticsin kannalta on merkittävää, että pääsemme aloittamaan kansainväliset toimitukset Belgiasta, joka on keskeinen ja erittäin kilpailtu markkina. Container Maes on esimerkillinen kierrätysyritys, jonka katse on tulevaisuudessa”, ZenRoboticsin toimitusjohtaja Juho Malmberg iloitsee. ”Sitä paitsi on näkemisen arvoista, kun kymmenen tohtoriamme juhlii kauppaa hyppimällä ja huutamalla.”

 

Containers Maes on nopeasti kasvava jätteenkäsittelyyn ja kestävään kierrätykseen erikoistunut yhtiö. Tessenderlossa Belgiassa sijaitseva Containers Maes on yksi Belgian suurimmista jätelogistiikkaoperaattoreista.

 

ZenRobotics Oy on suomalainen huipputeknologiayritys. Yrityksessä työskentelee 24 henkilöä ja osaamistasoa kuvaa se, että työntekijöistä joka kolmas on jonkin tieteenalan tohtori. Yrityksen päätuote, ZenRobotics Recycler, on tekoälyä ja robotiikkaa hyödyntävä kierrätysjärjestelmä, joka poimii talteen arvokkaita raaka-aineita jätevirrasta. Järjestelmää myydään kansainvälisesti 49 maata kattavan jakeluverkoston kautta.

 

Lisätiedot, kuvat ja materiaalit:

 

Rainer Rehn,CCO, ZenRobotics, puh. 040 7216002 (klo 9-17)

rainer@zenrobotics.com

http://www.zenrobotics.com

http://www.youtube.com/watch?v=bPDH2uSaQeY

 

Werner Willemoons, Environmental Director, Containers Maes, puh. +32 4798 71008 (klo 9-17)

werner@containersmaes.be

http://www.containersmaes.be/

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs