Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Yrityskylä ja Suomen Partiolaiset tarjoavat tuhansille nuorille yrittäjyystaitoja suurleirillä

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Yrityskylä ja Suomen Partiolaiset tarjoavat tuhansille nuorille yrittäjyystaitoja suurleirillä

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2016 klo 10:00
Julkaisija: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Suomen suurin nuorisojärjestö Suomen Partiolaiset ja maailman parhaaksi oppimiskokonaisuudeksi vuonna 2014 valittu Yrityskylä yhdistävät osaamisensa ensi kesänä. Yhteistyö näkyy partiolaisten Roihu-suurleirillä toteutettavassa nuorten yrittäjyys- ja työelämätaitoja kehittävässä ohjelmassa.

Yrityskylä ja partiolaiset tarjoavat ensi kesänä Roihu-suurleirille osallistuville nuorille mahdollisuuden oppia metsästä myös talouden, työelämän ja yrittäjyyden näkökulmasta. Leirillä toteutetaan Metsälaakso-ohjelmakokonaisuus, jossa vierailee leirin aikana yli kaksi tuhatta 12–15-vuotiasta partiolaista. Metsälaaksossa nuoret pääsevät itse ideoimaan metsästä saatavia tuotteita erilaisten asiakastoiveiden perusteella ja toteuttamaan näitä ideoitaan käytännössä. Tutuksi tulevat niin yrityksen perustaminen, tuotekehitys kuin markkinointikin.

”Yhteistyö Suomen Partiolaisten kanssa on ollut innostavaa ja heti alusta lähtien olemme pyrkineet konkreettisiin toimenpiteisiin. Uskon, että konkreettinen toiminta näkyy myös Roihu-suurleirillä toteutettavassa Metsälaakso-ohjelmakokonaisuudessa”, kertoo Yrityskylän toiminnanjohtaja Tomi Alakoski.

Suurleirin jälkeen yhteistyötä on tarkoitus jatkaa eri puolilla Suomea muun muassa Yrityskylissä järjestettävien partiolaisten taitopäivien muodossa.

Yhteistyö kasvattaa aktiivisia kansalaisia

Partiolaisten ja Yrityskylän yhteistyö käynnistyi näyttävästi kesällä 2014 partiolaisten Suurjuhlassa Kouvolassa. Yrityskylä tarjosi noin kahdelle tuhannelle 12–22-vuotiaalle partiolaiselle ohjelmapisteitä, joissa ratkottiin yrityselämästä tuttuja haasteita.

Yrityskylän ja Suomen Partiolaisten yhteisenä tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten valmiuksia yhteiskunnan jäsenenä toimimiseen.

”Suomen Partiolaisten ja Yrityskylän yhteistyö pyrkii tiivistämään vuorovaikutusta virallisen koulutusjärjestelmän, järjestöjen ja työelämän kesken tarjotakseen nuorille riittävästi tietoja ja taitoja aktiivisina yhteiskunnan kansalaisena toimimiseen”, kertoo partiokasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen Ida Ringbom Suomen Partiolaisista.

Toiminnallista partiolaisten taitopäivää testattiin viime syksynä Helsingin Yrityskylässä. Tarpojien taitopäivä -kokeilu toteutettiin Yrityskylän ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisten yhteistyönä. Päivän aikana 12–15-vuotiaat nuoret partiolaiset eli tarpojat pääsivät pohtimaan varainhankintaa ja tuotekehittelyä ohjelmointiyritys Futuricen johdolla.

”Yrityskylän kanssa toteuttavalla yhteistyöllä voimme entisestään kehittää partio-ohjelmaan kuuluvaa talouskasvatusta sekä lisätä nuorten työelämätaitoja”, Ida Ringbom iloitsee.


Lisätietoja:

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT:  toiminnanjohtaja Tomi Alakoski, 040 501 5307, tomi.alakoski@tat.fi

Suomen Partiolaiset: kasvatusjohtaja Timo Sinivuori, 0400 511 534, timo.sinivuori@partio.fi

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja.

Vapaaehtoisemme antavat vuosittain yli 3 miljoonaa tuntia aikaansa lasten ja nuorten partioharrastamisen mahdollistamiseksi. Tämä vastaa yli 1800 nuorisotyöntekijän työpanosta.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs