Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ypäjällä puhdistetaan osa vanhan kyllästämöalueen pilaantuneesta maaperästä

Hämeen ympäristökeskus

Ypäjällä puhdistetaan osa vanhan kyllästämöalueen pilaantuneesta maaperästä

Julkaistu: 20.11.2008 klo 13:38
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Hämeen ympäristökeskus on antanut Ypäjän kunnalle päätöksen Perttulassa sijaitsevan varasto- ja varikkoalueen pilaantuneen maaperän puhdistamisesta. Perttulan varastoalueella on kyllästetty pylväitä 1960-luvun alusta 1970-luvun puoliväliin. Kiinteistön arseenilla, kromilla ja kuparilla pilaantunut maaperä puhdistetaan massanvaihdolla.

Hämeen ympäristökeskus on antanut Ypäjän kunnalle päätöksen Perttulassa sijaitsevan varasto- ja varikkoalueen pilaantuneen maaperän puhdistamisesta. Perttulan varastoalueella on kyllästetty pylväitä 1960-luvun alusta 1970-luvun puoliväliin. Kiinteistön arseenilla, kromilla ja kuparilla pilaantunut maaperä puhdistetaan massanvaihdolla. Tarkoituksena on puhdistaa rakennettavan lämpökeskuksen rakennusalue. Pääosa lämpökeskuksen rakennuspaikasta on pilaantuneeksi todetun maa-alueen ulkopuolelle. Kaivutyöt on tarkoitus tehdä viikolla 47.

Pilaantunut kohde ei sijaitse ympäristöhallinnon luokittelemalla pohjavesialueella. Ympäristökeskus edellyttää kuitenkin, että alueella sijaitsevasta pohjavesien havaintoputkesta on otettava näyte ennen töiden aloittamista ja noin kuukauden kuluttua töiden valmistumisesta, ja tulokset on toimitettava Hämeen ympäristökeskukselle ja Ypäjän kunnan ympäristölautakunnalle. Pilaantunut maa-aines pitää kaivaa, lastata ja kuljettaa niin, että sitä ei leviä ympäristöön. Alueelle jäävä pilaantunut maa-aines on eristettävä puhdistetusta alueesta ja merkittävä selvästi maastoon. Varastoalueella on jatkuvaa autoliikennettä, mutta se on suljettu yleiseltä liikenteeltä.

Puhdistustyöstä on tehtävä loppuraportti, jossa on esitettävä muun muassa alueelta kaivettavien ja poiskuljetettavien maamassojen määrä ja haitta-aineiden pitoisuudet. Maaperään puhdistuksen jälkeen jäävien haitta-aineiden pitoisuudet pitää selvittää. Loppuraportti ja selvitys on toimitettava Hämeen ympäristökeskukselle ja Ypäjän kunnan ympäristölautakunnalle. Jos puhdistuksessa ei ole päästy vaadittuun puhtaustasoon, kiinteistölle jäävästä pilaantuneesta maa-alueesta on tehtävä riskinarviointi, joka on toimitettava Hämeen ympäristökeskukselle lopullisen puhdistustarpeen arvioimiseksi.

Lisätietoja

Ympäristöinsinööri Maria Väänänen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 650

Tiedotus

Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Päätös (pdf-tiedosto, 47 kB)

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs