Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ympäristöteot esiin, ehdota palkittavia

Lahden kaupunki

Ympäristöteot esiin, ehdota palkittavia

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2015 klo 15:20
Julkaisija: Lahden kaupunki

Ympäristöviikkoon kuuluu perinteisesti useita kilpailuja, joilla halutaan paikallisesti nostaa eri tahojen ympäristötyötä ja -osaamista esiin. Palkintoja jaetaan kestävää kehitystä tai ympäristönsuojelua edistävästä toiminnasta sekä esimerkillisestä ympäristön ja luonnon hyväksi tehdystä työstä. Myös yritysmaailman sekä maa- ja metsätalousyrittäjien joukosta halutaan palkita uusia tai vanhoja ympäristöasiat huomioon ottavia yrityksiä.

Ympäristöviikon nettisivulta, osoitteesta ymparistoviikko.fi, löydät tiedot kaikista Ympäristöviikon kilpailuista. Tarjolla on omat Yritysten ympäristöteko-kilpailut Hollolalle, Itä-Hämeelle ja Nastolalle. Sivulta löytyvät myös Asikkalan sekä Heinolan ympäristöpalkinto ja Lahden seudun Vuoden ympäristötekijä -kilpailut.

Ehdotuksia näihin kilpailuihin otetaan vastaan 16.8.2015 asti ja voittajat julkistetaan Ympäristöviikolla 31.8.-6.9.2015.

Kilpailujen osallistumisohjeet:

Asikkalan Ympäristöpalkinto
Tämän vuoden seudullisen Ympäristöviikon erityisteemana on paikallisuus, jonka merkeissä Asikkalan luonnonystävät ry haluaa antaa tunnustusta paikalliselle ympäristötekijälle. Saajana voi olla kuka tahansa asikkalalainen kestävää kehitystä tai ympäristönsuojelua edistänyt henkilö, yhdistys, yritys tai muu taho.
Lähetä oma ehdotuksesi Asikkalan Ympäristöpalkinnon saajaksi 16.8.2015 mennessä postiosoitteeseen

Asikkalan luonnonystävät ry
Karsillantie 56, 17450 Iso-Äiniö

tai sähköisesti osoitteeseen kamppila.jam@pp.phnet.fi

Voittajan valitsee Asikkalan luonnonystävät ry ja voittaja palkitaan Ympäristöviikolla 31.8. – 6.9.2015 myöhemmin ilmoitettavassa tilaisuudessa.

Heinolan Ympäristöpalkinto
Heinolan kestävän kehityksen kansalaisfoorumi jakaa vuosittain ympäristöpalkinnon, jonka saaja voi olla kuka tahansa heinolalainen kestävää kehitystä tai ympäristönsuojelua edistänyt henkilö, yhdistys, yritys tai muu taho. Ehdotuksia saavat esittää kaikki heinolalaiset.
Ehdotuksen Ympäristöpalkinnon saajaksi voi lähettää 16.8.2015 mennessä postiosoitteeseen

Heinolan kaupunki, Ympäristötoimisto
PL 1001, 18101 Heinola

tai sähköisesti osoitteeseen ymparisto@heinola.fi.

Voittajan valitsee Heinolan kestävän kehityksen kansalaisfoorumi. Voittaja palkitaan Ympäristöviikolla 31.8.–6.9.2015, myöhemmin ilmoitettavassa tilaisuudessa.

Vuoden Ympäristötekijä (Hollola, Lahti, Nastola)
Vuoden Ympäristötekijän tunnustus on jo useana vuotena jaettu yksityishenkilölle, yhdistykselle, yritykselle tai muulle taholle, joka on osoittanut esimerkillistä toimintaa ympäristön ja luonnon hyväksi. Tällaista toimintaa on Lahden seudulla paljon, mutta liian usein se jää vähälle huomiolle.
Ehdotuksen Vuoden Ympäristötekijäksi voit lähettää 16.8.2015 mennessä postiosoitteeseen

Lahden seudun ympäristöpalvelut/Ympäristöviikko 2015
PL 126, 15141 Lahti

tai sähköisesti osoitteeseen ymparisto@lahti.fi

Vuoden ympäristötekijän valitsee Lahden seudun ympäristöpalvelut. Voittaja palkitaan Ympäristökylässä 5.9.2015.


Yritysten ympäristöteko-kilpailut
Yritysten ympäristöteko-kilpailuilla etsitään uusia ja innovatiivisia, ympäristöasiat huomioon ottavia yrityksiä. Ympäristöteko-kilpailuun voivat osallistua kaikki yritykset, jotka ottavat ympäristöasiat huomioon toiminnassaan. Kilpailuun voivat osallistua myös maa- ja metsätalousyrittäjät. Yhteistä ympäristöteoille on paikallisuus ja yrityksen myönteinen suhtautuminen ympäristöasioihin. Ympäristöteko voi olla esimerkiksi jätteiden hyötykäytön lisäämistä, koulutusta henkilöstölle, kannustamista joukkoliikenteeseen tai uusi ympäristöteknologian keksintö. Ympäristöteon tulee olla itsessään merkittävä osoitus myönteisestä suhtautumisesta ympäristöasioihin, ei välttämättä kallis tai mittava investointi.
Kilpailuun osallistumista varten laaditaan korkeintaan kahden (2) A4-paperiarkin mittainen kuvaus yrityksen ympäristöteosta.

Hollolan yritysten ympäristöteko -kilpailu
Kilpailun järjestää Hollolan kunta yhteistyössä Lahden seudun ympäristöpalveluiden kanssa. Hollolan yritysten ympäristöteko-kilpailun ehdotukset tulee toimittaa 16.8.2015 mennessä postiosoitteeseen

Lahden seudun ympäristöpalvelut/Tiina Karu-Hanski
PL 126, 15141 Lahti

Hollolan yritysten ympäristötekokilpailun voittajan valitsee eri tahoista koottava asiantuntijaraati. Hollolan yritysten ympäristöteko julkistetaan ja palkitaan Ympäristöviikolla 31.8.–6.9.2015, myöhemmin ilmoitettavassa tilaisuudessa.
Lisätietoja Hollolan kilpailusta voi kysyä Lahden seudun ympäristöpalveluilta, Tiina Karu-Hanski p.040 749 88 92.

Itä-Hämeen yritysten ympäristöteko-kilpailu
Kilpailun järjestävät Sysmän ja Hartolan kunnat sekä Heinolan kaupunki. Itä-Hämeen yritysten ympäristöteko-kilpailun ehdotukset tulee toimittaa 16.8.2015 mennessä postiosoitteeseen

Heinolan ympäristötoimi/Ympäristöviikko 2015
Rauhankatu 3
18100 Heinola

tai sähköisesti osoitteeseen ymparisto@heinola.fi

Itä-Hämeen yritysten ympäristöteko-kilpailun voittajan valitsee eri tahoista koottava asiantuntijaraati. Itä-Hämeen yritysten ympäristöteko julkistetaan ja palkitaan Ympäristöviikolla 31.8.–6.9.2015, myöhemmin ilmoitettavassa tilaisuudessa.
Lisätietoa Itä-Hämeen yrityskilpailusta voit kysyä Heinolan ympäristötoimesta puh. (03) 849 4268.

Nastolan yritysten ympäristöteko-kilpailu
Nastolan yritysten ympäristöteko-kilpailun järjestää Nastolan kunta yhteistyössä Lahden seudun ympäristöpalveluiden kanssa. Ympäristöteko-kilpailun ehdotukset tulee toimittaa 16.8.2015 mennessä osoitteeseen

Lahden seudun ympäristöpalvelut/Tiina Karu-Hanski
PL 126, 15141 Lahti

tai sähköisesti osoitteeseen ymparisto@lahti.fi

Nastolan yritysten ympäristötekokilpailun voittajan valitsee eri tahoista koottava asiantuntijaraati. Nastolan yritysten ympäristöteko julkistetaan ja palkitaan Ympäristöviikolla 31.8.–6.9.2015, myöhemmin ilmoitettavassa tilaisuudessa.
Lisätietoja Nastolan kilpailusta voi kysyä Lahden seudun ympäristöpalveluilta, Tiina Karu-Hanski p.040 749 88 92.


Lisätietoa kilpailuista sekä seudullisesta Ympäristöviikosta

Asikkalan ympäristötoimi
Asikkalantie 21
17200 Asikkala

Heinolan ympäristötoimi
Rauhankatu 3
18100 Heinola

Lahden seudun ympäristöpalvelut
Sari Knuuti (@lahti.fi)
p. 050 387 8735

www.ymparistoviikko.fi

Liitetiedostot

Perinteistä Ympäristöviikkoa vietetään tänä
vuonna viikolla 36, 31.8.-6.9.2015.

Ympäristöviikkoon voivat osallistua kaikki.
Ympäristöviikolla voit järjestää oman tapahtuman tai teemapäivän tai osallistua
muiden järjestämiin tapahtumiin. Tärkeää on huomata, kuinka yhdistämällä
voimamme vaikutamme ympäristöön pienilläkin teoilla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs