Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ympäristöpalkinnot Luonnontieteelliselle keskusmuseolle, Eero Murtomäelle ja Iiro Viinaselle

Suomen luonnonsuojeluliitto

Ympäristöpalkinnot Luonnontieteelliselle keskusmuseolle, Eero Murtomäelle ja Iiro Viinaselle

Tiedote.
Julkaistu: 08.07.2012 klo 14:30
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliiton tämänvuotisen Ympäristöpalkinnon saivat erikseen Luonnontieteellisen keskusmuseo ja Eero Murtomäki. Ympäristöavaus -palkinnon sai Iiro Viinanen.

Luonnonsuojeluliitto jakoi vuotuiset ympäristöpalkintonsa sunnuntaina 8.7. Big Jump -vesiensuojelutapahtumassa Helsingin Töölönlahdella.

Luonnontieteellinen keskusmuseo palkittiin "Suomen luonnon monimuotoisuustiedon luomisesta ja ylläpitämisestä, sekä tieteellisten kokoelmien onnistuneesta avaamisesta suurelle yleisölle".

Luonnontieteellinen keskusmuseo on Helsingin yliopiston alainen tutkimuslaitos. Se on tullut tunnetuksi suomalaisten keskuudessa näyttelytoiminnastaan, esimerkiksi aiemmin Eläinmuseona tunnetusta Luonnontieteellisestä museosta. Keskusmuseo harjoittaa myös tutkimusta ja opetusta sekä vaalii alansa kansalliskokoelmia. Se tekee näin elintärkeää työtään lajien suojelemiseksi, luonnon monimuotoisuuden romahduksen ollessa ilmastonmuutoksen veroinen uhka ihmiskunnalle ja luonnolle itselleen.

Vuodesta 1980 alkaen jaetun Ympäristöpalkinnon sai myös Eero Murtomäki "pyyteettömästä luonnon puolustamisesta kuvan, sanan ja toiminnan avulla". Murtomäki on yksi niistä, jotka jo 1960-luvulta alkaen nostivat kuvillaan ja kirjoituksillaan suon maamme kansallismaisemien joukkoon.

Murtomäki itse luonnehtii kirjojaan, elokuviaan ja valokuvanäyttelyitä itsekkäiksi. "Haluan, että elinympäristöni taivaalla lentää merikotkia, metsissä humisee vartevia puita, suot suovat antimiaan ja meri kalojaan", hän sanoo.

Kolmatta kertaa jaettu Ympäristöavaus -palkinto on tarkoitettu yksittäisten, mutta merkittävien ympäristötekojen huomioimiseen. Ministeri Iiro Viinanen sai Ympäristöavaus -palkinnon "patojen avaamisesta turvekeskustelussa puhtaiden vesien puolesta".

Soiden suojelun tarve on korostunut Suomessa uudelleen viime vuosina turpeen kaivun uhatessa alkuperäistä suoluontoa ja vesistöjä. Entinen valtiovarainministeri ja kansanedustaja Iiro Viinanen on kommentoinut suorasanaisesti Suomessa vallitsevaa tilannetta ja herättänyt keskustelua erityisesti turvetuotannon vesistövaikutuksista.

Suomen luonnonsuojeluliiton järjestämässä Big Jump -tapahtumassa Helsingissä esiteltiin Töölönlahden ranta- ja vesiluontoa sekä hypättiin joukolla veteen. Näin haluttiin muistuttaa puhtaiden vesien merkityksestä.

 

Lisätietoja:

Risto Sulkava, puheenjohtaja, puh. 050-560 2113, risto.sulkava@sll.fi (Töölönlahdella 8.7.)

Matti Nieminen, viestintäpäällikkö, puh. 050-564 2283, matti.nieminen@sll.fi (Töölönlahdella 8.7. klo 10-15)

Maksuttomia valokuvia palkituista ja Big Jump -tapahtumasta saatavissa myöhemmin osoitteesta:
http://www.sll.fi/medialle/pressikuvat

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs