Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ympäristöluvat Lindström Oy:lle ja Southwest Trade Oy:lle Hämeenlinnaan

Hämeen ympäristökeskus

Ympäristöluvat Lindström Oy:lle ja Southwest Trade Oy:lle Hämeenlinnaan

Julkaistu: 02.03.2009 klo 09:12
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Hämeen ympäristökeskus on myöntänyt ympäristöluvat Lindström Oy:n teollisuuspesulalle Paroisille ja Mäkelän teollisuusalueella olevalle Southwest Trade Oy:lle, joka purkaa käytettyjä autoja ja myy sekä uusia että käytettyjä autojen varaosia.

Hämeen ympäristökeskus on myöntänyt ympäristöluvat Lindström Oy:n teollisuuspesulalle Paroisille ja Mäkelän teollisuusalueella olevalle Southwest Trade Oy:lle, joka purkaa käytettyjä autoja ja myy sekä uusia että käytettyjä autojen varaosia.

Lindström Oy on Hämeenlinnan Paroisten jätevedenpuhdistamon suurimpia kuormittajia. Sen jätevedet vaikuttavat paljon puhdistamon toimintaan ja siellä syntyvän lietteen laatuun ja hyödyntämismahdollisuuksiin. Sen vuoksi päätöksessä annettiin puhdistamoon johdettaville jätevesille kuormitusraja-arvot, joihin pitää päästä tämän vuoden loppuun mennessä. Laitos myös määrättiin tekemään teollisuusjätevesisopimus Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n kanssa puolen vuoden kuluessa päätöksen antamisesta. Laitoksen typenoksidipäästöt pitää mitata tämän vuoden loppuun mennessä. Nyt myönnetty lupa on voimassa toistaiseksi. Toiminnanharjoittajan pitää toimittaa vuoden 2015 loppuun mennessä hakemus lupamääräysten tarkistamisesta.

Southwest Trade Oy:n autopurkamolla saa vastaanottaa ja erikseen varatuilla paikoilla välivarastoida ja käsitellä enintään 50 000 tonnia romuajoneuvoja vuodessa. Kerrallaan saa olla enintään 20 000 tonnia jätemateriaalia. Päätöksessä määrätään mm. siitä, että autojen purkaminen ei saa rumentaa maisemaa, aiheuttaa epäsiisteyttä tai roskata ympäristöä eikä mahdollisissa vahinkotilanteissakaan pilata pinta- tai pohjavesiä. Lupa on voimassa toistaiseksi. Toiminnanharjoittajan pitää toimittaa vuoden 2019 loppuun mennessä hakemus lupamääräysten tarkistamisesta

Lisätietoja

Ympäristöinsinööri Kari Ratilainen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 637

Tiedotus

Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Lindström Oy:n ympäristölupapäätös (pdf-tiedosto, 108 kB)

Southwest Trade Oy:n ympäristölupapäätös (pdf-tiedosto, 94 kB9

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs