Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ympäristölupa Autohajottamo U. Piriselle Savonlinnaan

Ympäristölupa Autohajottamo U. Piriselle Savonlinnaan

Julkaistu: 15.12.2008 klo 09:58
Julkaisija:

Etelä-Savon ympäristökeskus on myöntänyt Savonlinnan Aholahdessa toimivalle Autohajottamo U. Piriselle ympäristöluvan autoromun vastaanottoon ja purkutoimintaan.

Etelä-Savon ympäristökeskus on myöntänyt Savonlinnan Aholahdessa toimivalle Autohajottamo U. Piriselle ympäristöluvan autoromun vastaanottoon ja purkutoimintaan.

Lupamääräysten mukaan autoromu, jätteet ja tarvikkeet on käsiteltävä niin, ettei toiminnasta aiheudu epäsiisteyttä, roskaantumista, hajuhaittaa tai saastumisvaaraa maaperälle ja pinta- ja pohjavesille. Luvassa on edellytetty, että romuajoneuvot, joista saattaa valua öljyä tai muita ongelmajätteitä, on käsiteltävä katetuissa tiloissa ja tiivispohjaisilla alustoilla. Käsittely ja varastointi on toteutettava siten, että mahdolliset nestevuodot saadaan kerättyä talteen.

Romuajoneuvojen vastaanottoa ja esikäsittelyä koskevat vaatimukset on kirjattu romuajoneuvoasetukseen (581/2004). Asetus edellyttää, että romuajoneuvojen esikäsittelyä ja varastointia ammattimaisesti harjoittavalla on oltava ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupa. Asetuksessa on myös annettu esikäsittely- ja vastaanottopaikkoja sekä esikäsittelyä koskevia vaatimuksia.

Ympäristöluvan mukaisella toiminnalla pyritään edistämään autoromun sisältämien materiaalien hallittua kierrätystä ja estämään ongelmajätteiden kulkeutumista luontoon.

Etelä-Savon ympäristökeskuksen lupapäätös:

ESA_2002_Y_208.pdf

Linkkejä:

Romuajoneuvot (sivulta löytyy myös romuajoneuvoasetus)

Autopurkamoliitto

Suomen Autokierrätys Oy

Lisätietoja:

Ympäristöinsinööri Mikko Rautio, Etelä-Savon ympäristökeskus,
puh. 0400 591 221

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs