Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ympäristökylässä palkitaan Ympäristöviikon kilpailujen voittajat

Lahden kaupunki

Ympäristökylässä palkitaan Ympäristöviikon kilpailujen voittajat

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2015 klo 11:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Ympäristöviikon 2015 kilpailujen voittajat ja kunniamainintojen saajat palkitaan Ympäristökylässä lauantaina 5.9. klo 10 alkaen.

Lahden seudun ympäristöpalvelut valitsi Vuoden Ympäristötekijä 2015 –tunnustuksen saajat. Tänä vuonna tunnustus myönnettiin useille henkilöille kiitoksena merkittävästä ja esimerkkillisestä vapaaehtoistyöstä lähiympäristön siisteyden, viihtyisyyden ja turvallisuuden hyväksi. Samalla Lahden kaupunki haluaa kiittää kaikkia vapaaehtoista ympäristönhoitotyötä tekeviä asukkaitaan.

Vuoden Ympäristötekijä -kilpailussa jaettiin myös kaksi kunniamainintaa. Oilon Oy sai kunniamaininnan kehittämästään tehokkaasta ja vähäpäästöisestä kaasupolttimesta. Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:lle kunniamaininta myönnettiin omaehtoisesta energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävästä toiminnasta.

Yhteisen hyvän puolesta –yleisökilpailun voittajaksi raati valitsi Heinolan Mammat –Facebook-ryhmän talkoolaiset. Ihmisiä kutsuttiin Facebookissa siivoustalkoisiin Hevossaaren uimarantaan Heinolassa. Paikalle saapui niin lapsia kuin aikuisia siistimään rantaa viihtyisämmäksi. Raadin perusteluina valinnalle olivat aloitteen lähteminen ihmisistä itsestään ja organisointi ilman organisaatiota. Lisäksi palkinnon saajaksi ehdotettiin koko talkooporukkaa eikä vain talkookutsuntekijää.

Kunnianmainintoja yleisökilpailussa saivat Tuula Nyberg, Hartolan 4H-yhdistys, Tiilikankaan omakotiyhdistys ry:n Jukola-toimikunta, Jyrängönvirran Ulpukat sekä Soili Angervo/Muistojeni Hartola –Facebook-ryhmä. Tuula Nyberg kerää päivittäin roskia Heinolan Mustikkahaassa, joten hänen pyyteetön työ haluttiin huomioida. Hartolan 4H-yhdistys sekä Tiilikankaan omakotiyhdistys ry:n Jukola-toimikunta ovat molemmat toimineet yhdistyksinä edistäen paikallista positiivista ja kestävän kehityksen mukaista kulttuuria. Jyrängönvirran Ulpukoiden toiminta yhteisen ympäristön ja oman yhteisön virkeyden hyväksi on ollut esimerkillistä. Muistojeni Hartola –Facebook-ryhmä vaalii aktiivisesti hartolalaista kulttuuriperinnettä ja historiaa.

Vuoden Ympäristötekijä -kilpailuun saa ehdottaa yksityishenkilöitä, yhdistyksiä, yrityksiä tai muita tahoja, jotka ovat osoittaneet esimerkillistä toimintaa ympäristön ja luonnon hyväksi Lahden seudulla. Yhteisen hyvän puolesta –yleisökilpailuun sai ehdottaa yhteisöllisyyttä edistäviä tekoja. Kilpailu oli avoin kaikille Ympäristöviikkoa viettäville kunnille. 

Lisätiedot:

Ympäristöviikon koordinaattori Sari Knuuti, p. 050 387 8735, sari.knuuti@lahti.fi
Lahden seudun ympäristöpalvelut p. 044 416 2762, ymparisto@lahti.fi

www.ymparistoviikko.fi

Perinteistä Ympäristöviikkoa vietetään tänä vuonna viikolla 36, 31.8.-6.9.2015
Ympäristöviikon teemana on tänä vuonna paikallisuus, ajatuksella ”pysy lähellä”. Ympäristöviikolla voit järjestää oman tapahtuman tai teemapäivän tai osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin. Kaikki mukaan pienilllä tai suurilla teoilla!

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs