Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ympäristökylä kokoaa Lahden alueen toimijat yhteen ympäristöviikolla - Tervetuloa kylään!

Lahden ammattikorkeakoulu

Ympäristökylä kokoaa Lahden alueen toimijat yhteen ympäristöviikolla - Tervetuloa kylään!

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2013 klo 09:11
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden alueen yhtiöt ja yhteisöt esittelevät ympäristötoimintaansa perjantaina 20.9.2013 klo 9-17 Ympäristökylässä.

Tänä vuonna Ympäristökylä rakentuu Hansatorille ja Trio-Hansan sisäkäytävälle. Tapahtuma on osa perinteistä ympäristöviikkoa ja teemana on tänä vuonna MAA. Kylä rakentuu ”Joulukylän” tutuista punaisista mökeistä ja muutamista teltoista.

Ympäristökylän lavalla on palkintojenjakoa, haastatteluita ja tietoiskuja. Juontajana toimii Marianne Valola. Tästä näet lavaohjelman.http://www.lamk.fi/ecomill/Documents/Ymparistokyla_200913_lavaohjelma.pdf

Ympäristökylän mökeissä ja muissa pisteissä on paljon toimintaa:

Lahti Energia Oy:n mökissä pääset tutustumaan ympäristöystävälliseen kaukolämpöön. Lisäksi kerromme uudesta online-palvelustamme, jonka avulla voit seurata sähkönkulutustasi ja säästää! Esittelyssä myös sähköauto!  Tervetuloa käymään myös Trion asiakaspalvelupisteessä.  

UFF:n teltassa on ”Make a statement”-rintanappipaja ja voit osallistua tietovisaan.  

Lahden ammattikorkeakoulun mökissä tapahtuu: EcoMill-ympäristötehokkuuspajassa mietitään Mitä tarkoittaa ympäristötehokkuus? Piirrä ja osallistu haastatteluun sekä tietovisaan. Kokeile edes kerran –projekti ottaa kantaa viisaaseen liikkumiseen. Tule vertailemaan eri tapoja siirtyä paikasta toiseen Lahdessa!  

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö ja Vesijärven ystävät kertovat yhteisessä mökissään kesän vesistökunnostuksista, tulevista toimenpiteistä ja Vesijärven ja Lahden talousalueen pienjärvien tilasta. Esillä on kosteikoissa ja vesistöissä kasvavia kasveja. Kasveja tunnistaneiden kesken arvotaan Vesijjärvi-tuotepaketti.

Lahti Aquan mökissä pääset nauttimaan raikasta, ehkäpä maailman parasta hanavettä sekä osallistumaan vesivisaan.

Lahden seudun ympäristöneuvonta on mukana Kaislan ja Pyöriäisen kera. Käy tutustumassa paikan päällä neuvonnan uusiin välineisiin. Samalla voit pyöräyttää rulettia ja testata ympäristöosaamistasi.

GreenCity –ohjelman mökissä kerrotaan kestävän matkailun kyselyn tuloksista. Miten eri ikäluokkien vastaukset eroavat toisistaan? Onko miesten ja naisten vastauksissa eroja? Lisäksi osastolla kerätään kokemuksia lähimatkailusta; tule jättämään oma tarinasi päijäthämäläiseen matkalaukkuun!

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ):n mökissä teemana on biojäte, kompostointi ja ruokajätteen vähentäminen. Tervetuloa osastollemme taittelemaan sanomalehdestä biojätepusseja ja osallistumaan kävijäkyselyyn ja arvontaan. Tule kysymään ja saamaan tietoa lajittelusta ja kompostoinnista.   Tiedätkö millainen hautakynttilä on ympäristöystävällisin? Tai miksi perenna on parempi kuin kesäkukka? Tunnetko Metsämörrin?

Lahden seurakuntayhtymän pöydän luona saat lisätietoa näistä ja monista muistakin kirkon työhön liittyvistä ympäristöasioista. Aamulla jaetaan myös leipiä ruokarukouksen kera. Missiokauppa myy Reilun kaupan tuotteita, villasukkia ja -lapasia.  

LSKT (Lahden Seudun Kuntatekniikka Oy) esittäytyy. Miten voidaan vähentää maarakentamisen hiilijalanjälkeä ja saada kustannussäästöjä? Maamassojen optimointi –projekti. Mitä tapahtuu maankaatopaikalla? Rälssi ja Miekka. Uudenlaista pyörätietä rakentamassa – Tuhkatie Pennalaan. Pikku puuhastelua: a) Tule ja tunne maa b) Mikä ei kuulu maahan?

Gloomy moon’n pisteellä on esillä kierrätysmateriaaleista valmistetut korut, kukkarot ja muut tuotteet.  

Re-Do’n pisteellä voit tutustua kierrätystekstiileistä tehtyihin yksilöllisiin tuotteisiin.

Inspiksen ja Tuunaa Duuni ry:n teltassa kerrotaan yhdistysten toiminnasta, keskustellaan ympäristön viihtyvyyden parantamisesta ja rakennetaan kylttejä "Siisti päivä pihalla"-hyvänmielenosoitukseen.

Päivä jatkuu Hyvänmielenosoituksella, joka lähtee klo 17 Hansa-aukiolta kohti Pikku-Vesijärveä, jossa hyvänmielenosoituksen päätteeksi tarjolla keittoa, leipää, kahvia, teetä ja mehua vapaaehtoista maksua vastaan.

Tästä näet, mitä mökeissä ja muissa pisteissä tapahtuu.http://www.lamk.fi/ecomill/Documents/Ymparistokyla_200913_mökkiohjelma.pdf

Ympäristökylä kutsuu tiedotusvälineiden edustajia sekä kaikkia kaupungin asukkaita ja toimijoita piipahtamaan kylään.

Lämpimästi tervetuloa!  

Lisätietoja:

Reetta Jänis
projektipäällikkö
puh. 050-301 8167
reetta.janis@lamk.fi
Lahden ammattikorkeakoulu

Liitetiedostot

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs