Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Yhteistyöstä potkua vesiliiketoimintaan – Lounais-Suomen vesiosaajat verkostoituvat

Turun ammattikorkeakoulu

Yhteistyöstä potkua vesiliiketoimintaan – Lounais-Suomen vesiosaajat verkostoituvat

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2014 klo 13:53
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Lounaisrannikon vesialan toimijat kokoontuivat maanantaina ”Yhteistyöllä vesiliiketoimintaa lounaisrannikolle” -seminaariin. Seminaari houkutteli paikalle edustajia yli kahdestakymmenestä vesialan yrityksestä sekä laajan joukon viranomaisia ja tutkimuspuolen edustajia. Tavoitteena oli saattaa lounaisrannikon vesialan toimijat yhteen ja esitellä alueelta löytyvää vesialan osaamista. Vesialan yhteistyöstä toivotaankin alueelle uutta kilpailutekijää.

Maanantaina 5.5.2014 Pyhäjärvi-instituutti, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Turun ammattikorkeakoulu järjestivät vesialalla toimiville ja vesialan ratkaisuja hyödyntäville yrityksille 'Yhteistyöllä vesiliiketoimintaa lounaisrannikolle' -tapahtuman, jossa jaettiin tietoa alueen vesiosaamisesta, Lounaisrannikkoyhteistyöstä sekä Tekesin ja EU:n tarjoamista rahoitusmahdollisuuksista vesialan yrityksille.

Suomalaisen vesiosaamisen viennin suurimpia esteitä on toimijoiden pienuus ja hajanaisuus. Lounaisrannikolla tähän ongelmaan etsitään ratkaisua uudenlaisen yhteistyömallin avulla. Alueen tutkimusorganisaatiot ovat alkaneet järjestäytyä verkostoksi, jonka avulla vesialan yritykset voisivat helpommin löytää tarvitsemaansa tutkimusosaamista ja päästä mukaan EU:n rahoitusohjelmiin. 

– EU:n tutkimushankkeet soveltuvat hyvin yrityksen pitkän tähtäimen kehittämistyöhön. Operatiivisen toiminnan kannalta aikajänne on liian pitkä, kertoi kokemuksistaan Oy Separation Research Ab:n toimitusjohtaja Thomas Holmbom.

 Vesiala kaipaa tulevaisuudessakin monipuolista osaamista. – Vesialan koulutusta lounaisrannikolla halutaan jatkossa kehittää, ja yritysten toivotaan vaikuttavan koulutuksen sisältöön, toteaa Piia Leskinen Turun ammattikorkeakoulusta. Jatkossa opiskelijoita halutaan kannustaa mukaan vesialalle, ja yrityksiä rohkaistiin ottamaan opiskelijoita harjoitteluihin ja tekemään opinnäytetöitä.

Lounaisrannikkoyhteistyöllä (LOURA) Turun, Uudenkaupungin, Rauman ja Porin kaupungit haluavat lisätä koko alueen kilpailukykyä, houkuttelevuutta ja tunnettuutta. Vesiosaaminen on tunnistettu yhdeksi lounaisrannikon potentiaalisista kasvualoista.

 

 

 

 

 

 

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Piia Leskinen

Turun AMK / Tekniikka, ympäristö ja talous

Puh. 050 598 5626
piia.leskinen@turkuamk.fi

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs